- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Хининова вода
Здравейте, искам да ви попитам хининовата вода наистина ли ускорява растежа на косата и горе-долу с колко см? Освен това имали ли сте някакви проблеми след продължителна употреба, защото лично аз имам много чувствителен скалп (ползвам само медицински шампоани)... извинявам се, ако вече има подобна тема!![]()
Хининовата вода действа различно при всеки. Трябва да пробваш за да разбереш как ще ти действа. А относно растежа - не е много. По-скоро може да ти се сгъсти, вместо да стане дълга за кратко време.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Не при всеки има ускоряване на растежа. Аз например като я използвах нищо не забелязах.
Благодаря много!![]()
Лично аз съм много доволна от хининовата вода, ползвам тази на Милва. Моята коса е доста доста дълга и по скоро я ползвам за подхранване или когато примерно се подстрижа и ползвам водата, съм забелязала че доста бързо пак достига същата дължина. Не мого да ти кажа за сантиметри. Доста дълго я ползвам , повече от година и нямям оплаквания. Дори бих ти я препоръчала. Мия си косата на всеки 3 дни и преди я впръсквах горе долу след вСяко къпане , но сега по- рядко, през 2 3 къпания. На мокра коса в корените, впръскваш и разтриваш.![]()
При всеки е различно и зависи колко бързо ти расте по принцип![]()
Освен да ми озназни допълнително косата нищо друго не направи.
И моята коса се омазнява от хининовата вода. Затова няма как да съм редовна с използването й - не искам да ходя постоянно с мазни корени. Впръсквам си 2-3 пъти в седмицата сега, не оачквам да има ефект от това, но така и така имам хинонова вода поне да я изразходвам.
Много странно че една вода може да омазни косата, но съм го чела и другаде това за хининовата вода. Но със сигурност съм чела повече позитивни мнения из Интернет за нея, което ме и накара да си я купя и не съжалявам. Зависи много и каква ти е косата по -принцип - суха или мазна и ако е склонна към омазняване, явно водата може и да засилва това или е само внушение, не знам. Може би при хората с по-мазни коси трябва да се впръсква по-малко количество
![]()
Моята коса си е нормална. Мазна стана за известно време миналата година след като използвах тривитаминол - не по време на прилагането му, което можеше е да е от не добре измиване на косата, а няколко месеца след това, забелязах по-бързо омазняване в корените. Не говоря за силно омазняване, а за такова само в корените на по-долните пластове коса. И аз съм чела доста мнения за това как хининовата вода води до по-бързо омазняване на косата. .
Аз не съм сигурна дали ми подейства тя или пък не, защото косата ми така или иначе си расте бързо. Взех я по-скоро за подхранване и от любопитство. Никак не е зле върху мен, мисля.
Както вече писахме - най-добре е да се пробва. Най-малкото е, че няма да навреди на авторката, а дори може да помогне. Пък дали ще помогне като започне да расте по-бързо, сгъсти се или дори се заздрави малко - все тая, важното е, че ще е в плюс. А и самото нанасяне не отнема много време - след баня, за 1-2 минути успяваш да си напръскаш целия скалп и да го масажираш.
Хората хапчета пият и пак няма гаранция за бърз растеж, а ти си мислиш, че от някаква си вода ще ти порасне коса до петите.
Няма нужда всички тук да се познаваме за да споделим някакво мнениеНито само от хапчета ще ти порасне косата, нито само от хининова вода, нито само от тривитаминол. Косата иска и добра храна, добри витамини и минерали, добри грижи..Относително е за всеки кой продукт,как ще му подейства. За това няма да стане нищо ако просто се пробва
![]()
^Wow доста бързо расте. Да да растеше и моята коса така... 10см. са си много за няколко месеца. Моята имам чувството че не расте като стигне една определена дължина![]()
Наистина беше ужасно много за някакви си 2 месеца и половина, но я пръсках през ден и бях спряла напълно с използването на преси, маши, сешоари и всякакви други вредни неща за коса като лак, пяна и прочие![]()
За съжаление не съм постоянно и след като се прибрах от там спрях да я ползвамНе съм постоянна и това си е.
Не, това вече си е твоя перифразация, с която не съм съгласна.
Растежът на косата се повлиява от вътрешен прием на медикаменти, сезонни промени и хормонално влияние. Всичко останало като хинин (или друга растителна субстанция), конски/овчи витамини и какви ли не други глупости, които се мажат, са излишни! Няма лошо да си ги купувате, просто ползата ще е само за производителите.
Окей, не отричам медикаментите от типа на витамини и тям подобни, но да твърдиш, че домашни маски с масла, конски витамини, хума и други естествени продукти не помагат, е най-малкото глупаво. На една коса и трябва подхранване И от външни източници, а не само от таблетки.
Познавам много хора,доволни от въпросните домашни маски,включително и от хининовата вода.Самата аз я ползвах,но косата взе да ми се омазнява твърде бързо и я спрях,но ефект имаше.Това,че един продукт е скъп не е абсолютна гаранция,че е по-ефикасен.