.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 56
    Мега фен Аватара на Hilary_
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Окей, не отричам медикаментите от типа на витамини и тям подобни, но да твърдиш, че домашни маски с масла, конски витамини, хума и други естествени продукти не помагат, е най-малкото глупаво. На една коса и трябва подхранване И от външни източници, а не само от таблетки.
    Прави разлика между подхранване и растеж.

Наистина при всеки е различно. Аз когато бях със сайд кът, ползвах хининова вода, и за около 2 месеца доста порасна косата отстрани и съм доста доволна.
    При една приятелка например, изобщо не действаше и само й се омазняваше косата ;/

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от Hilary_ Виж мнението
    Като си подхранваш косата и не издевателстваш върху нея, в тя в повечето случаи расте. Едно време бабите ни са си миели косата с домашен сапун, боядисвали са я с къна и са си правели отвари от коприва. Защо на тях им е било достатъчно, за да имат дълги и хубави коси, а ние да пием комплексни витамини за растеж?
    Ех, тоя сайдкът. :3

Тори било им е достатъчно защото медицинската козметика не е била толкова напреднала . Не съм сигурна дали ако е имало тогова такъв изобр от витамиин и ампули е нямало и те да си купуват .

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Защо смяташ, че промяната на сезона може да повлияе на растежа, а подхранването - не?!
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Голям фен Аватара на sramejlivkaa
    Аз мисля, че една коса расте когато е подхранена, пък и до колколкото знам хининовата вода също така и подхранва.

Голям фен Аватара на sramejlivkaa
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Тори било им е достатъчно защото медицинската козметика не е била толкова напреднала . Не съм сигурна дали ако е имало тогова такъв изобр от витамиин и ампули е нямало и те да си купуват .
    Нямам много доверие на разни хапчета и ампули, защото повечето са химии. Не казвам, че не помагат просто са си и доса вредни.

Като си подхранваш косата и не издевателстваш върху нея, в тя в повечето случаи расте.
    Каквото и да се прави върху нея - ще расте. Растежът започва от космения фоликул, който няма връзка с нещата случващи се на дължините. "Едно време .. " - нека си остане там.

Мега фен Аватара на tori
    И за тва цъфти от космения оуликул ли? На едно растение като му нараниш стъблото, му се отразява и на кореновата система, и на листата.

anonymous708973
    Guest
    Каквото и да се прави върху нея - ще расте.
    Колко бързо е въпросът

И за тва цъфти от космения оуликул ли? На едно растение като му нараниш стъблото, му се отразява и на кореновата система, и на листата.
    Косменият фоликул се намира подкожно, а "цъфтежите" се образуват в края на дължините и не зависят от случващото се под скалпа! И какви са тия сравнения, които правиш? Растението е единен организъм, извършващ процеси (като фотосинтеза), а косата е "жива" само в луковиците си, а по дължините са мъртви клетки.
    Спри да пишеш, сериозно.

^ Въобще не съм съгласна! Ако косата има проблем от корена то това ще се отрази на цялата дължина, включително и на краищата. Ако косата цъфти означава че има проблем, който не е само в краищата й.

Момичета, никой не ви кара да се съгласявате с мен. Темата е за хининовата вода и нейното действие.
    Нито смятам да убеждавам някой в правотата си, нито ми се обясняват повече термини, далечни от темата.
    Коси - много, грижи - различни, ок?

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Хилари, би ли благоволила да ми отговориш на въпроса от по-горе? Все още изгарям от любопитство да разбера как така промяната в сезоните влияе на растежа, а хининовата вода, Тривитаминол-а и другите подобни неща за "мацане" по скалпа - не?
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Мега фен Аватара на tori
    Спри да пишеш, сериозно.
    Ахахаха! Дубрйе, обещавам!
    Сравненията са за да ти покажа колко глупаво звучиш. Окей, дървото/растението е единен организъм, косъма кво е тогава? Нещо сглобено? Как така умрели клетки, които нямат връзка със скалпа?! Чуваш ли се?! Да - много неща действат на косата, включително сезоните, хормоналния баланс на тялото, изтощаването. Не можеш обаче да обясняваш как, видиш ли, на някого не му подействали таблетките, а на - друг хининовата вода и тоя втория бил по-тъп, щото дал два лева за бутилка и го излъгали, а първата мацка с хапчета за 30-40-50 лева не е излъгана. Не случайно като имаш проблем със скалпа или дори акне/обрив по лицето ти изписват хапченца И шампоан или нещо за мазане. Един проблем се атакува вътрешно и външно.

Аз я ползвах известно време, не знам дали е ускорила растежа на косата ми, ама мирише страхотно и я прави много жива.

Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy Виж мнението
    как така промяната в сезоните влияе на растежа, а хининовата вода, Тривитаминол-а и другите подобни неща за "мацане" по скалпа - не?
    Промяната в атмосферните условия рефлектира върху цикъла на живот на космените фоликули.
    Останалите неща намазани върху скалпа нямат връзка с луковиците намиращи се в космения фоликул (те остават на ниво епидермис, докато самия фоликул се намира в дермата), съответно не стигат до тях и не им влияят по никакъв начин.

tori, мога да споря с човек, който има понятие за какво говори.
    За разлика от теб, аз уча тези неща всекидневно, по учебници и в случая - не аз звуча глупаво.

Благодаря!

Мега фен Аватара на tori
    Хубаво, вярвай си.

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Ползвам от около 1 година и няколко месеца, на прекъсвания на всеки 2 месеца, по 2 седмици почивка.
    Има ефект, не мога да ти кажа с колко см. е, но в момента косата ми е над 60 см.
    Преди да започна да я ползвам, само можех да си мечтая за толкова дълга коса.
    Моята хининова вода е на "Кокетна", ползвам я до 2, рядко 3 пъти в седмицата.

Една моя приятелка ползваше някаква друга, но при нея нямаше никакъв ефект.
    Зависи от косата. Пробвай с едно, с друго, може да има, но може и да няма ефект.
    *сън*

Мега фен Аватара на baby_baby
    Хининовата вода действа различно при всеки. Трябва да пробваш за да разбереш как ще ти действа. А относно растежа - не е много. По-скоро може да ти се сгъсти, вместо да стане дълга за кратко време.
    +++

Искам да споделя опит ! Понеже лятото на 2013 година много отслабнах ( от 59кг. на 42кг. станах ) започна косата ми много да пада и да уредява. Преди месец си купих Хининова вода и искам да ви кажа , че наистина косопадът спря и косата ми отново ръсте жизнена и здрава ! Препоръчвам я !

Хининовата вода действа различно при всеки. Трябва да пробваш за да разбереш как ще ти действа. А относно растежа - не е много. По-скоро може да ти се сгъсти, вместо да стане дълга за кратко време.
    Не съм съгласна че една коса може да се сгъсти по какъвто и да е начин. Много пъти съм се чудила, но точно хининовата вода не мисля, че би направила това. Една коса може да стане мека, с твърд косъм, по-дълга, но не мисля че може да се сгъсти от каквото и да е, а може би просто да се създаде зрителен ефект за по-гъста коса.

Повече от фен Аватара на tigity
    Град
    O.C. `In ThE DaRK` cЭn7raLnI Gr0biШ7a
    чувала съм, че много бързо нацъфтява косата от прекалена употреба
    без ПОДПИС ... xD

Голям фен Аватара на sunshine :**
    Аз все още се чудя на тези, които вярват, че от водица с 2-3 съставки вътре една, от които се води хинин, ще им расте по-бързо косата.
    И все пак всеки с мнението си.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си