- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Хининова вода
Наистина при всеки е различно. Аз когато бях със сайд кът, ползвах хининова вода, и за около 2 месеца доста порасна косата отстрани и съм доста доволна.
При една приятелка например, изобщо не действаше и само й се омазняваше косата ;/
Като си подхранваш косата и не издевателстваш върху нея, в тя в повечето случаи расте. Едно време бабите ни са си миели косата с домашен сапун, боядисвали са я с къна и са си правели отвари от коприва. Защо на тях им е било достатъчно, за да имат дълги и хубави коси, а ние да пием комплексни витамини за растеж?
Ех, тоя сайдкът. :3
Тори било им е достатъчно защото медицинската козметика не е била толкова напреднала . Не съм сигурна дали ако е имало тогова такъв изобр от витамиин и ампули е нямало и те да си купуват .
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
И за тва цъфти от космения оуликул ли? На едно растение като му нараниш стъблото, му се отразява и на кореновата система, и на листата.
Косменият фоликул се намира подкожно, а "цъфтежите" се образуват в края на дължините и не зависят от случващото се под скалпа! И какви са тия сравнения, които правиш? Растението е единен организъм, извършващ процеси (като фотосинтеза), а косата е "жива" само в луковиците си, а по дължините са мъртви клетки.
Спри да пишеш, сериозно.
^ Въобще не съм съгласна! Ако косата има проблем от корена то това ще се отрази на цялата дължина, включително и на краищата. Ако косата цъфти означава че има проблем, който не е само в краищата й.
Момичета, никой не ви кара да се съгласявате с мен. Темата е за хининовата вода и нейното действие.
Нито смятам да убеждавам някой в правотата си, нито ми се обясняват повече термини, далечни от темата.
Коси - много, грижи - различни, ок?
Хилари, би ли благоволила да ми отговориш на въпроса от по-горе? Все още изгарям от любопитство да разбера как така промяната в сезоните влияе на растежа, а хининовата вода, Тривитаминол-а и другите подобни неща за "мацане" по скалпа - не?
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Ахахаха! Дубрйе, обещавам!
Сравненията са за да ти покажа колко глупаво звучиш. Окей, дървото/растението е единен организъм, косъма кво е тогава? Нещо сглобено? Как така умрели клетки, които нямат връзка със скалпа?! Чуваш ли се?! Да - много неща действат на косата, включително сезоните, хормоналния баланс на тялото, изтощаването. Не можеш обаче да обясняваш как, видиш ли, на някого не му подействали таблетките, а на - друг хининовата вода и тоя втория бил по-тъп, щото дал два лева за бутилка и го излъгали, а първата мацка с хапчета за 30-40-50 лева не е излъгана. Не случайно като имаш проблем със скалпа или дори акне/обрив по лицето ти изписват хапченца И шампоан или нещо за мазане. Един проблем се атакува вътрешно и външно.
Аз я ползвах известно време, не знам дали е ускорила растежа на косата ми, ама мирише страхотно и я прави много жива.
Промяната в атмосферните условия рефлектира върху цикъла на живот на космените фоликули.
Останалите неща намазани върху скалпа нямат връзка с луковиците намиращи се в космения фоликул (те остават на ниво епидермис, докато самия фоликул се намира в дермата), съответно не стигат до тях и не им влияят по никакъв начин.
tori, мога да споря с човек, който има понятие за какво говори.
За разлика от теб, аз уча тези неща всекидневно, по учебници и в случая - не аз звуча глупаво.![]()
Благодаря!
Ползвам от около 1 година и няколко месеца, на прекъсвания на всеки 2 месеца, по 2 седмици почивка.
Има ефект, не мога да ти кажа с колко см. е, но в момента косата ми е над 60 см.
Преди да започна да я ползвам, само можех да си мечтая за толкова дълга коса.
Моята хининова вода е на "Кокетна", ползвам я до 2, рядко 3 пъти в седмицата.
Една моя приятелка ползваше някаква друга, но при нея нямаше никакъв ефект.
Зависи от косата. Пробвай с едно, с друго, може да има, но може и да няма ефект.
*сън*
Искам да споделя опит ! Понеже лятото на 2013 година много отслабнах ( от 59кг. на 42кг. станах ) започна косата ми много да пада и да уредява. Преди месец си купих Хининова вода и искам да ви кажа , че наистина косопадът спря и косата ми отново ръсте жизнена и здрава ! Препоръчвам я !
Не съм съгласна че една коса може да се сгъсти по какъвто и да е начин. Много пъти съм се чудила, но точно хининовата вода не мисля, че би направила това. Една коса може да стане мека, с твърд косъм, по-дълга, но не мисля че може да се сгъсти от каквото и да е, а може би просто да се създаде зрителен ефект за по-гъста коса.
чувала съм, че много бързо нацъфтява косата от прекалена употреба![]()
без ПОДПИС ... xD
Аз все още се чудя на тези, които вярват, че от водица с 2-3 съставки вътре една, от които се води хинин, ще им расте по-бързо косата.
И все пак всеки с мнението си.