- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Eскапел
Здравейте.Бих искал да се обърна към момичетата, които са го пили.Нека ми споделят подействало ли е и как точно им се е отразило първите дни след приема.Проблема ми е следният: с приятелката ми правихме секс без презерватив, но и аз не знам защо не усетих да съм свършил, но се притесних да не би да е станало и да не съм усетил.Взе хапчето 12 часа след акта тъй като нямаше как по рано.Моля за информация от момичетата, които са го пили как им е подействало и дали е ефективно ?Благодаря Ви.
щом го е взела 12часа след акта всичко е наред.Може да и се обърка цикъла...не знам за други странични ефекти, би трябвало да ги пише в листовката.Ползвайте кондом другия път![]()
Не съм взимала никога, ама в общи линии цикълът й ще се побърка.
Менструацията може да идва два пъти месечно, може да прескочи месец-два-три, може да има кървене за 1-2-3 дни просто... един куп работи може да станат. В следващата половин година се пазете с презервативи, защото с изменяне на менструацията се изменя и овулацията, което значи, че по всяко време можете да направите гафа.
Ами, често срещано е кървенето 5-6 дни след приема му.. Нещата, които могат още да се случат са ти ги казали по-горе.. Внимавайте следващите пъти, за да не се налага да приема пак хапче (приема се един път на 6 месеца, защото е адски вредно..) Просто трябва да се усокоите, макар че е доста трудно..
Те го казаха и по горе. Седмица след това е нормално да прокърви слабо за 1-2 дена. Това е моят опит.
Какво може да стане, са ти казали преди мене, ще споделя само личният си еднократен опит с това хапче.
Изпих го няколко часа след фала, нямаше силни болки ( съвсем леко ме боляха яйчниците, но за кратко ), гадене, и тн. неразположение, не ми е прокървявало, дори не ми обърка цикъла, пак си дойде точно на дата, на която трябваше, общо взето все едно не съм пила нищо.
Последно редактирано от DragonLady : 03-23-2014 на 20:07
Не е задължително цикъла и да се побърка(възможно е все пак - не се притеснявайте за това, не е бременна), но може да и се гади, да я боли в тази област, да и е някакво-никакво за час-два или ден-два. Хапчето е бъкано с хормони и може(не е задължително и това) малко да и е също променливо настроението, за някакъв период време, особено когато има ПМС.
*сън*
Благодаря.Не и е дошло, трябва да и дойде около 1-2 и стискайте палци. Не знам как стана целия филм не мисля, че свърших, но е възможно да не сам се усетил.За всеки случай взех хапчето и ще се надявам да не е станал фал. Четох в листовката страничните ефекти, но най-добре да чуя мнения на хора преминали през това.Работата стана в петък на сутринта и занесох хапчето и сега ще следим как са нещата.
Надявам се!Иначе ми казаха, че ако е станало нещо ще и дойде след като пие хапчето,а ако не е ще и дойде, когато трябва или може да има там закъснение.Иначе тя е на 16, ако възрастта има значение.
Гледай сега. Трябва да й дойде непосредствено след приема на хапчето. Това дава там 90тината процента гаранция, че действа. Ще има кървене, може да има главоболие, болки в гърдите, болки в корема, напрежение в областта на гърдите, закъснение в цикъла, в зависимост от колко обилно кървенето е било може дори да прескочи цикъл.
1. Изпитал съм го с предишната ми приятелка.
2. Бяхме и на гинеколог, които ни каза тези неща.
Еми каза, че я болят гърдите и корема още в деня , когато го изпи, но все още нищо не и е дошло .. Това значи ли че хапчето не си е свършило работата ? Също така каза, че цял ден била замаяна в деня, когато го изпи.
То хапчето е нямало "работа" така или иначе. Шанса да го е пила излишно е много по-голям от шанса да е бременна.
Страничните ефекти са описани в листовката, за не знам кой път ще си изкажа възмущението, че просто момичето гълта хапчето и не чете проклетата листовка! Как може да се блъскат с подобни хапове без да се интересуват за последствията...
И не е задължително да се прояви страничен ефект по принцип, има и хора, които не получават нежелани реакции.
Това не е напълно вярно. Освен, ако не са направили гафа и не са очаквали цикъла и в близките няколко дни, вероятността е 50/50 дали ще и дойде веднага. Може да прокърви, но това не значи, че цикъла и е дошъл магически от никъде, но може и да и дойде, въпрос на организъм. Все пак това не е бонбон, не знаеш какви промени може да настъпят.
Една позната 3 пъти е пила Ескапел. Първия път и е дошло навреме, втория и третия ги е пила в един месец (началото и края) и тогава и е закъсняло с около седмица, и после си продължило по обичайния и график(нейни думи, да не кажете, че предполагам).
Не е бременна, вземи се образовай малко, че със знанията ти в момента, ще си докараш някоя беля. Пък горко и на мацката до теб.
*сън*
Четохме цялата листовка няколко пъти. Просто нищо не пречи да питам хората, които са минали през това да споделят мнението си по въпроса.Знам, че в мен е грешката, но не съм писал с цел лични нападки към мен. Иначе все пак благодаря на всички за споделеното мнение.
Първо - това хапче обърква всички хормони и е много вредно.
Второ - постарай се следващия път да се ''усещаш'' навреме.
Трето - пила съм го един единствен път, когато се скъса презерватива, ефектът беше, че ми дойде след 3 дни /отново, тамън ми беше свършило/ и кръвта беше особена. И вероятно следващия месец ще й закъснее.
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Мерси на всички.
То не е само листовката, която трябва да четете. Тук има сума ти важни теми, които ако ги отвориш и прочетеш поне веднъж по-задълбочено, няма да има нужда да пускаш теми при такива случаи. Не е само в теб грешката и мацката е виновна, че не знае основни неща, но като по-голям от нея се иска поне малко повече образованост. Основата като я имаш, от там е лесно. Прочети малко статии в интернет, порови се във форуми. Има адски много такива теми, да не говорим за останалото разнообразие. Следващия път ще внимавате, ако не - презервативи. По-добре от колкото момичето да се бъка с хормони всеки път, когато се обърка нещо.
Айде, успехи.
*сън*
Мерси.