Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
ай ше ви еба и простотиите насрани
ЕТИЧНИ И МОРАЛНИ
земи тогава спри да носиш китайски маратонки, щото ги правят роби със заплата 3 долара на месец
или да пиеш хапчета, щото редица от тях са разработени след опити и тестове върху животни

цървули
Отговарям само на това мнение, защото другите не си струват - опитвам се да не купувам козметика, тествана върху животни, не нося животински кожи, нито пък ходя на места, където животните се използват за забавление. За азиатската евтина работна ръка не мога да направя нищо, защото хората сами се съгласяват да работят на тези места и винаги могат да напуснат (да, знам, че много от тях нямат друг избор, знам и че над 30 милиона души в световен мащаб живеят в робство, но какво мога да направя аз за тях? Да говоря с работодателите им ли?) Ако имаше начин да им помогна, като бойкотирам китайските стоки например, бих го направил, но те са навсякъде и не може да се избяга от тях.

Науката очевидно не е напреднала достатъчно, че да не изпробва лекарства върху животни, затова смятам, че трябва да се развива в насока разработване на алтернативни методи (а такива вече има), за да може възможно най-скоро да се отървем от жестоките експерименти. Проблемът идва тогава, когато се нарушават основни европейски разпоредби ("Не се разрешава провеждането на опити, ако резултатът може да бъде постигнат с методи, при които не се използват животни"), когато разни садисти измъчват животни "в името на науката" - пример http://news.plovdiv24.bg/207307.html#, когато това

се случва, за да може да се тества новата спирала на МаксФктор и най-вече, когато всичко това се смята за нормално и дори редно от масата народ. Но хората сме лицемери и е най-лесно, когато болката е нечия друга, не наша.

http://www.stopvivisection.eu/bg/con...BE%D1%80%D0%B8

ДаркТемплар - добре, вече казах, че всеки сам носи кръста си.

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
Отивам да изям една странджанка.
Какво е това?