.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 219

Hybrid View

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Аз не мога да готвя. Трябва ли да се мъча?
    Не. Съответно не готвите и си взимате храна от ресторанта.

Имам чувството, че повечето от вас не разбраха идеологията, която се опитах да изкажа. Вероятно защото изказа ми беше твърде остър и използвах понятия като "функция" и "йерархия". В общи линии не си мислете, че възприемам жената като "домашен робот" или същество по-нисшо от мъжа. В случая ставаше въпрос за чисто разпределение на задачите между една двойка, което няма нищо общо с чувствата между тях. Не смятам, че да помагаш на жената те прави по-малко "мъжкар", а напротив. Това е една от най-мъжките постъпки. От почти година живея с момиче, с което до сега не сме имали пререкания относно тези неща. Не твърдя, че мнението ми е най-правилно, но от наблюденията и малкият опит който имам го смятам за успешно. Нямам намерение да се изкарвам алфа във форумите, тъй като не отдавам голямо значение на мнения за мен от хора, които не познавам и не ме познават лично. Просто изказвам мнение.
    Приятна вечер на всички.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението

.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Не смятам, че да помагаш на жената те прави по-малко "мъжкар", а напротив.
    Ние имаме проблем само с това изречение
    Лошото е, че ти не разбираш защо.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на tori
    Явно живеем в общество, в което жената се опитва да се изявява в типично мъжки дейности и очаква от мъжа да поема женските такива. После на въпросът ви "Къде изчезнаха истинските мъже?" бих отговорил: В кухнята, мият чинии.

Проблемът не е в това, че ние мъжете не можем сами да се изперем, да се изгладим, да оберем прахта.. Проблемът е по-скоро в това, че ролята на мъжа и жената в семейството се сливат и дори разменят понякога. В домакинството на една къща си има достатъчно мъжка работа, освен женската. За пример мога да дам ремонтите, поправянето на електрически уреди, водопровода, пренасянето на неща изискващи повече физическа сила, подръжката на семейният автомобил и др. . Вярно е, че тези неща се правят по-рядко, от колкото прането и готвенето, но са също толкова важни за домакинството. Точно за това съм на мнение, че и професиите могат да се делят на мъжки и женски. Като женските трябва да са така съобразени, че жената да има време и сили да върши къщната си работа. Съотвено ако един мъж работи 8 часа на ден тежък физически труд за, а една жена работи същото време като секретарка за кой би трябвало да върши домакенската работа вечер? Честно ли ще е да се разпределя по равно?

Имам чувството, че повечето от вас не разбраха идеологията, която се опитах да изкажа. Вероятно защото изказа ми беше твърде остър и използвах понятия като "функция" и "йерархия". В общи линии не си мислете, че възприемам жената като "домашен робот" или същество по-нисшо от мъжа. В случая ставаше въпрос за чисто разпределение на задачите между една двойка, което няма нищо общо с чувствата между тях. Не смятам, че да помагаш на жената те прави по-малко "мъжкар", а напротив. Това е една от най-мъжките постъпки. От почти година живея с момиче, с което до сега не сме имали пререкания относно тези неща. Не твърдя, че мнението ми е най-правилно, но от наблюденията и малкият опит който имам го смятам за успешно. Нямам намерение да се изкарвам алфа във форумите, тъй като не отдавам голямо значение на мнения за мен от хора, които не познавам и не ме познават лично. Просто изказвам мнение.
    Приятна вечер на всички.
    Ама много добре се измъкна. Я пак си погледни ВСИЧКИ мнения по темата и най-вече първото и последното. Противоречиш си и се пънеш като костилка за няма и нищо. Само и само след няколко си страници неща, които всеки трябва да може да прави, да се съгласиш с всички, че не е обидно или немъжко един мъж да си измие чинията като се нахрани. Говоря за момент, в който е сам вкъщи. Ми пък да няма тая чиния да плесеняса докато ме чака да се прибера, деба.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си