.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 219

Hybrid View

Мега фен Аватара на RapExotic
    Явно живеем в общество, в което жената се опитва да се изявява в типично мъжки дейности и очаква от мъжа да поема женските такива. После на въпросът ви "Къде изчезнаха истинските мъже?" бих отговорил: В кухнята, мият чинии.

Проблемът не е в това, че ние мъжете не можем сами да се изперем, да се изгладим, да оберем прахта.. Проблемът е по-скоро в това, че ролята на мъжа и жената в семейството се сливат и дори разменят понякога. В домакинството на една къща си има достатъчно мъжка работа, освен женската. За пример мога да дам ремонтите, поправянето на електрически уреди, водопровода, пренасянето на неща изискващи повече физическа сила, подръжката на семейният автомобил и др. . Вярно е, че тези неща се правят по-рядко, от колкото прането и готвенето, но са също толкова важни за домакинството. Точно за това съм на мнение, че и професиите могат да се делят на мъжки и женски. Като женските трябва да са така съобразени, че жената да има време и сили да върши къщната си работа. Съотвено ако един мъж работи 8 часа на ден тежък физически труд за, а една жена работи същото време като секретарка за кой би трябвало да върши домакенската работа вечер? Честно ли ще е да се разпределя по равно?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    Точно за това съм на мнение, че и професиите могат да се делят на мъжки и женски. Като женските трябва да са така съобразени, че жената да има време и сили да върши къщната си работа.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    Явно живеем в общество, в което жената се опитва да се изявява в типично мъжки дейности и очаква от мъжа да поема женските такива. После на въпросът ви "Къде изчезнаха истинските мъже?" бих отговорил: В кухнята, мият чинии.

Проблемът не е в това, че ние мъжете не можем сами да се изперем, да се изгладим, да оберем прахта.. Проблемът е по-скоро в това, че ролята на мъжа и жената в семейството се сливат и дори разменят понякога. В домакинството на една къща си има достатъчно мъжка работа, освен женската. За пример мога да дам ремонтите, поправянето на електрически уреди, водопровода, пренасянето на неща изискващи повече физическа сила, подръжката на семейният автомобил и др. . Вярно е, че тези неща се правят по-рядко, от колкото прането и готвенето, но са също толкова важни за домакинството. Точно за това съм на мнение, че и професиите могат да се делят на мъжки и женски. Като женските трябва да са така съобразени, че жената да има време и сили да върши къщната си работа. Съотвено ако един мъж работи 8 часа на ден тежък физически труд за, а една жена работи същото време като секретарка за кой би трябвало да върши домакенската работа вечер? Честно ли ще е да се разпределя по равно?
    Повярвай ми, има и момичета, които си го правят всичкото това "мъжко" задължение съвсем сами. При двама родители инженери мога да си поправям доволно количество повредени неща, та не съм сигурна, че един мъж на моята възраст ще се справи по-добре. Само дето не мога да нося тежко по очевидни причини.

Хипотетично погледнато, аз съм студентка и партньора е студент и той, ако очаква когато се прибера след лекции да му чистя, готвя и пера, защото той е по-уморен, ще има да взема. Ако искам да си гледам дете, ще взема да си направя.

И това с мъжките и женските професии е такава тъпотия. Нашите и двамата работят в ТЕЦ, смените са им заедно по 12 часа. Къщната работа се разпределя между двамата сравнително по равно.

Edit: Подкрепям ЛейдиДи напълно

И един въпрос. А докато сте били студенти кой ви е готвил, мил и прал? Честно ли има още такива индивиди, които си ходят вкъщи мама да им пере?
    Последно редактирано от Hayashi : 04-11-2014 на 08:44
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си