.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 219

Hybrid View

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Хайде, хайде, има си го този момент малко или много. За детегледачка се наема мъж също толкова трудно колкото за зидаро-мазач жена. Иначе в най-общия случай го няма вече това разделение, и по-добре.

Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy Виж мнението
    тъй като аз съм "безполезно същество" по думите на Violenza (), а аз се занимавам с почистването, миенето, прането, подреждането и прочие. Пазаруването е задължение и на двамата и най-често го правим заедно.

Я марш в първи клас да сричаш, че нещо си го пропуснала този момент ми се струва. Сега ако се припознаваш изцяло в написаното, си е твой проблем, но изглежда грешно си го интерпретирала.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Хайде, хайде, има си го този момент малко или много. За детегледачка се наема мъж също толкова трудно колкото за зидаро-мазач жена. Иначе в най-общия случай го няма вече това разделение, и по-добре.
    По-скоро ме впечатли употребата на притежателно местоимение по отношение на къщната работа, отколкото разделението на мъжки и женски професии.
    Но разни хора, разни идеали, предполагам
    В интерес на истината, моето мнение е, че връзката/бракът между двама души е преди всичко партньорство. В тоя ред на мисли, не считам, че домакинската работа трябва да подлежи на разделение. Затова и никога не казвам, че той "ми помага у дома", защото у дома не е мое задължение, за да ми бъде помагано. Не сме теглили късмети кой ще полива цветята и кой ще изхвърля боклука. Изглежда ми мръсно? Почиствам си. Яде му се мусака? Готви си я. Има пране в пералнята, а аз тъкмо съм наредила картофите за белене? Е, той простира. Или бели. Каквото си избере. Ако накрая на деня той е по-изморен, аз поемам основната работа по приготвяне на вечеря и почистване на маса. Ако аз съм по-изморена, поема го той. Никога не сме се карали защо ти не вършиш това или аз онова. Нямаме задължения. Имаме общо домакинство. Тва е. Всичко останало е опит за доминиране на единия над другия. А при нас такива тарикатлъци не вървят. И при двамата.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си