- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Домакински задължения
Хайде, хайде, има си го този момент малко или много. За детегледачка се наема мъж също толкова трудно колкото за зидаро-мазач жена. Иначе в най-общия случай го няма вече това разделение, и по-добре.
Я марш в първи клас да сричаш, че нещо си го пропуснала този момент ми се струва. Сега ако се припознаваш изцяло в написаното, си е твой проблем, но изглежда грешно си го интерпретирала.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
По-скоро ме впечатли употребата на притежателно местоимение по отношение на къщната работа, отколкото разделението на мъжки и женски професии.
Но разни хора, разни идеали, предполагам
В интерес на истината, моето мнение е, че връзката/бракът между двама души е преди всичко партньорство. В тоя ред на мисли, не считам, че домакинската работа трябва да подлежи на разделение. Затова и никога не казвам, че той "ми помага у дома", защото у дома не е мое задължение, за да ми бъде помагано. Не сме теглили късмети кой ще полива цветята и кой ще изхвърля боклука. Изглежда ми мръсно? Почиствам си. Яде му се мусака? Готви си я. Има пране в пералнята, а аз тъкмо съм наредила картофите за белене? Е, той простира. Или бели. Каквото си избере. Ако накрая на деня той е по-изморен, аз поемам основната работа по приготвяне на вечеря и почистване на маса. Ако аз съм по-изморена, поема го той. Никога не сме се карали защо ти не вършиш това или аз онова. Нямаме задължения. Имаме общо домакинство. Тва е. Всичко останало е опит за доминиране на единия над другия. А при нас такива тарикатлъци не вървят. И при двамата.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last