Потресен съм, това е абсолютната истина..
Преди малко се прибирах с един приятел и си говорихме за града, в който той живее, а аз изживях голяма част от детството си, говоря за "Кюстендил". Та обсъждахме това, че тук ще се откриват филиали на университети и кмета "стяга" града, "оправя" го и това е хубаво наистина, приятелчето ми заяви "Аз пак ще гласувам за него, той ще оправи целият град". Аз се опитах да му обясня, надявам се ме е разбрал, че не е само управлението или както ти си написал "шефа", което гради или разгражда, крайъгълният камък на демокрацията е именно това, че властта е в нас, народа, ние трябва да сме силни и независими, опитах се да му обясня, че гражданите на града трябва да се стегнат и да мислят за обществото и живота в този град, отколкото да мислят пораженски и като роби да очакват всичко от "кмета". Защото той дори и да направи нещо, то ще се разруши, властта по закон е в нас народа, ние можем да направим всичко в тази власт, в рамките на нашата държава/град/общество. Градът ще се оправи тогава, когато хората си отворят очите и, с помощта на управлението, но не разчитайки изцяло на него, започне работа по стягането и оправянето на града, не само козметически, ами икономически и демографски, същото важи и за България, гражданите трябва да помислят доста задълбочено, да преосмислят повечето си принципи набити в главите им от робомислищото поколение на соца. Както казах и на приятелката си, ако младите, будни и енергични Българи се организират, има не малък шанс, нашите внуци или пра внуци, да са с чисти и освободени съзнания, да се родят свободни Българи, свободни хора, здраво и трезво мислещи кадри, интелигенти, на всякъде в Европа на нас се гледа като на работна ръка и с право, с това мислене, нас за друго освен за работник не ни бива.
Жалко е, наистина е жалко, много обичам България, истински националист съм и ме боли от това, което се случва, старая се максимално да променя нещата, защото и сам войнът е войн! Промяна би имало тогава, когато всеки се опита да се само осъзнае, като гражданин на града, държавата, съюза, планетата. Всички ние имаме равни права с Англичаните и трябва да се научим да ги използваме, но това в училище със сегашната система няма как да стане. Ако всеки започне ра да работи за благото на държавата, а не за своето собствено, шансът да излезем от тази криза е не малък. За съжаление, младото поколение е с промит мозък, демографски, икономически и политически, ние сме с около 80 години зад Европейските лидери и малцина сред нас, гледат будно и ясно съзнание над нещата.
Темата е много хубава и това е суровата и необработена изстина поднесена горчиво в прав текст на нас.
Жалко, че има цели поколения заслужаващи газова камера.

А относно Путин, за съжаление никой няма да се съпротивлява на такъв противник, а тези, които го направят ще свършат като дьо Гол, осъдени от собственото си съратници.
Над България от векове виси дамоклев меч, който си ни мъчи, дамоклевият меч е съзнанието ни на роби от когото скоро няма да се освободим.

Обичам страната, мразя държавата.