- Форум
 - По малко от всичко
 - Кофата
 - Училището като заплаха за националната сигурност

Остави образователната система - тя не е твоя работа за момента. Въпросът е за това за господарите и крепостните, което е логиката на всеки.
добър е дайнов мда,кефи ме и мене и се кефа,че съм имал възможността тея неща и на 4 очи да ми ги разяснява
Върху това е акцента да и съм напълно съгласен с него.Свикнали сме винаги да очакваме всичко на готово,а когато нещо се случи в разрез с очакванията ни винаги обвиняваме(с право или без)"стоящите отгоре",но реално нямаме нито алтернатива ,която да предложим,нито имаме желание да вземем нещата в свой ръце.Естествено в най-голяма степен за това е виновна образователната ни ситема,която не учи учениците да мислят самостоятелно,да си създават собствено мнение и да мислят критично,и логично,тъй като на управляващите ни им е къде къде по-удобно прост,необразован и без самочувствие народ,който послушно да изпълнява,без да подлага нищо на съмнение.Това естествено е й въпрос на манталитет в някъв смисъл.Всъщност това седи и в основата на различията в мисленето на Западната и Източната цивилизации.Запада е приел за нормално да бъдат управлявани от обикновените и безизвестни,а за изтока онеобикновените и известни са на почит.Интересно защо ние влизаме във втората категория,която по принцип е характерна за тоталитарните и монархически модели на управление(каквито преобладават в източното полукълбо).Там хората се приемат просто като една маса,без кой знае какви индивидуални права,имащи стойността си единсвено в своята цялост и въпреки,че ние живеем в държава с демократична ситема(до колко е такава е друг въпрос)не трябва да очакваме правата ни да ни бъдат предоставени даром,ами както са съумели да го направят и най-добрите примери за демокрация - сами да си г извоюваме.Друг начин няма.За нуждата от промяна в мисленето ни,няма смисъл да споменавам тъй като е доста дълга тема,а и е до голяма степен в сферата на метафизичното.
Последно редактирано от socareless : 04-13-2014 на 13:32