.
Отговор в тема
Страница 8 от 9 ПървиПърви ... 456789 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 219
    Мега фен Аватара на 102
    какво има за ядене ?

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    АМИН!!

Иначе с второто не съм съгласна - поне малко от малко да разбира от коли, не да ни остави колата на пътя и идея да си няма какво е. Това ми е като жена да не може една елементарна манджа да завърти (да, и аз следвам рецепти за неща като мусака, ама ми се получава муцка пък). Просто... не е задължително, ама... нали. :д
    Не ми скачайте, личен възглед ми е.
    На някои хора нещата не им се отдават, предпочитам ако не мога да готвя и съм осъзнала това след пожар в кухнята, да „дам“ само ол инклузив без мусаката.

Едит: Беше ми приятно да си приказваме ама отивам да споря с леглото. До утре ви.

anonymous708973
    Guest
    Няма "не ми се отдава", има "не съм опитала достатъчно".
    Аз не правих разлика между задушаване и запържване и не виждах как, по дяволите, мога да добавя вода в съд, в който има олио, без да изпръскам света. Точно по тази причина ми се е случвало да пръска ТОЛКОВА силно от тигана, че да го махам от котлона с... въдица. Стоейки на метър и половина разстояние.

Следвам си рецепти и с течение на времето придобих усет за нещата. Все още се дразня на майка ми на указанията "печене на око", но задобрявам стабилно. Мусаката ми се получи перфектно на третия път, мисля. Все още имам склонност да правя заливката прекалено тежка, но това са бели кусури на фона на неумението на някои хора да си изпържат яйца.

Както задобряваш в спорта, така задобряваш и в кухнята - с практика, само мерак да имаш

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Няма лошо да му чистя ама не се виждам така. Не се харесвам така. Няма да моля никого да ми оправя бакиите, само за да чеша нечие его, щото видиш ли, било работа на мъжа да се занимава с колата. Няма да му мъркам, щото завися от него или нещо такоа, сорЕ.
    Аз съм човек, той също и като такива очаквам и двамата да не подбираме кое каква работа било според обществото. Освен това не е задължително мъж да разбира от коли, както и жена да може да готви.
    Соре, ама жените не сте създадени за някои работи, имате фина кожа, фини мускули и характер и никога в историята не сте участвали в тежката работа или сраженията.
    Искате да сте мъже, но не става. - Забравих на кой философ бяха тези думи, ще ги учите 12-ти клас..

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    затуй си имам куфар на колелца - кеф ти да го дърпаш, кеф ти да го тикаш
    И аз си взех такъв ^_^

Амин!
    Последно редактирано от kalpazanka : 04-16-2014 на 08:07

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на tori
    Аз не правих разлика между задушаване и запържване и не виждах как, по дяволите, мога да добавя вода в съд, в който има олио, без да изпръскам света. Точно по тази причина ми се е случвало да пръска ТОЛКОВА силно от тигана, че да го махам от котлона с... въдица. Стоейки на метър и половина разстояние.

Следвам си рецепти и с течение на времето придобих усет за нещата. Все още се дразня на майка ми на указанията "печене на око", но задобрявам стабилно. Мусаката ми се получи перфектно на третия път, мисля. Все още имам склонност да правя заливката прекалено тежка, но това са бели кусури на фона на неумението на някои хора да си изпържат яйца.

Както задобряваш в спорта, така задобряваш и в кухнята - с практика, само мерак да имаш
    И все пак понякога се получават ужасни бели в кухнята.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Соре, ама жените не сте създадени за някои работи, имате фина кожа, фини мускули и характер и никога в историята не сте участвали в тежката работа или сраженията.
    Искате да сте мъже, но не става. - Забравих на кой философ бяха тези думи, ще ги учите 12-ти клас..
    Не казвам, че (трябва да) можем всичко, а че трябва да опитваме да правим всичко възможно, за да оправим бъркотията. В това се корени и целия спор от моя страна - като стане нещо непредвидено, то не пита жена ли си или мъж, каква ти е логиката, мускулите, кожата, характера. Не говоря за сражения - военните работи са толкова далече от мен, говоря за обикновени, ежедневни неща, дето се случват на всички. Всеки има нужда от храна, чисти дрехи и да не диша прахта във въздуха. Всеки има нужда да се придвижи от точка А до точка Б.

Мега фен Аватара на Hilary_
    Цитирай Първоначално написано от Checksum Виж мнението
    ... Според мен това е задължение на първо място на жената.
    Дано са по - малко мислещите като теб.
    За тая работа на хората им плащат, а вършейки се от жената не само, че е безплатно, ами и неоценено.
    И ако това й е основен приоритет в живота пази Боже ..

Повече от фен Аватара на seek&destroy
    Е, добре де, мамка му! Какви пък чак толкова бели могат да станат?!
    Признавам вкъщи и аз не готвя, но когато ми дойде музата или пък просто се налага (майка ми я няма, тате абсурд да влезе в кухнята) това означава ли, че и тримата с брат ми трябва да седим гладни, защото на мен "Не ми се отдава", що за оправдание? Да, не ги знам манджите наизуст и не мога да сготвя нещо на око, ако не съм прочела точно рецептата в някоя книга или най-вече интернет. Винаги следвам прецизно кое, как и колко и нещата искат не искат се получават. Да, случвало ми се е директно да изхвърля манджата от котлона, прецакала съм някой и друг продукт,похабила съм малко енергия, но следващия път вече знам къде съм сбъркала и постепенно нещата се усъвършенстват.
    Въпросът отново опира до желанието, и все пак важно е разбирателството в едно семейство, щом така сте решили и ви е добре значи няма проблем, дори прекрасно, но да излизаш с евтини оправдания е глупаво и смешно.

Мега фен Аватара на tori
    Ми не е оправдание, просто като знаеш, че ще се изгориш, ще запалиш нещо, ще разлееш голямо количество течност по прекрасния турски килим на мамето, ще изгориш нещо И си разбрала това заради хиляда и сто неуспешни опита - ми не се хващаш. Сандвичи има, Хепита, Събуей и така нататък бързи хранения, баничарници бол... Макар да искаме да умеем всичко, понякога нещата не стават и трябва да си знаем границите на супер геройство.
    В своя защита ще кажа, че мога да готвя, обичам да експериментирам и се хващам да направя неща, дето и майка не се хваща - не се оправдавам сама пред себе си, че съм саката. Само казвам, че понякога нещата не се получават и не е нужно да правиш все едно и също, тъпчейки тъпо и упорито на едно място и неуспявайки, и да се надяваш на нов резултат.

anonymous708973
    Guest
    Каза лафа грешно, защото изпусна важната част с начина.
    Лафът е: Само глупаците продължават да правят едно и също нещо по ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН и да се надяват на нов резултат.

Ами, няма да е по един и същи начин. Няма да е една и съща манджа дори.
    Ще питаш майка си. Ако тя се изнервя да ти обяснява или по някаква причина не можеш да й схванеш, ще питаш опитни приятелки или техните майки. В тази връзка имам още един любим лаф, според който се опитвам да живея - "Ако искаш, търсиш начини; ако не искаш - причини."

Просто... ако "супергеройството" е да се осмелиш да сготвиш нещо... в този живот има далеч по-сложни неща, не знам. Аз не бих си сложила сама границата на прага на кухнята.

Не се хващай за "ти" формата, не се обръщам специално към теб, говоря по принцип.

И все пак понякога се получават ужасни бели в кухнята.

Не казвам, че (трябва да) можем всичко, а че трябва да опитваме да правим всичко възможно, за да оправим бъркотията. В това се корени и целия спор от моя страна - като стане нещо непредвидено, то не пита жена ли си или мъж, каква ти е логиката, мускулите, кожата, характера. Не говоря за сражения - военните работи са толкова далече от мен, говоря за обикновени, ежедневни неща, дето се случват на всички. Всеки има нужда от храна, чисти дрехи и да не диша прахта във въздуха. Всеки има нужда да се придвижи от точка А до точка Б.
    И все пак, ако имаш мъж, който може да ти я свърши много по-добре работата, а ти не си много на ясно с нея - не винаги е добре да се пробваш, защото има риск от допълнително влошаване. Това е все едно да влезеш в калта с късата поличка и да буташ закъсалата кола, само защото така си решила, мислейки си, че защото има малка вероятност да успееш, ти трябва да се пробваш на всяка цена, за да не притесниш мъжо си.
    Щом си толкова далеч от военни сражения, би могла да оставяш някои по-големи терзания в други ръце, нали?
    Двойните стандарти вие ги пъхате с това, че се опитвате да приписвате някои типично мъжки черти в своя страна.

Мега фен Аватара на tori
    Перифразирах - тъпото и упорито тъпкане на едно място означава точно по един и същи начин. Като си решил да вариш макароните със олио/зехтин във водата, за да не залепват, и го правиш всеки един път във всякакви ястия със паста, това Е тъпо и упорито тъпчене на едно и също място. После се чудиш що са ти много мазни или не стават като на Еди-кой-си, сменяш подправки, зеленчуци, вида кайма/месо и така нататък, надявайки се тоя път да са точно като на въпросния Еди-кой-си, но те все пак не стават. Защо ли?
    Не казвам, че е геройство да готвиш. Опитай да прочетеш пак изречението - „трябва да си знаем границите на супер геройство.“, не съм използвала думата в тоя контекст. Използвах я със огромно количество сарказъм, щото да си преценяваш възможностите не е никак лошо.

Едит:
    И все пак, ако имаш мъж, който може да ти я свърши много по-добре работата, а ти не си много на ясно с нея - не винаги е добре да се пробваш, защото има риск от допълнително влошаване. Това е все едно да влезеш в калта с късата поличка и да буташ закъсалата кола, само защото така си решила, мислейки си, че защото има малка вероятност да успееш, ти трябва да се пробваш на всяка цена, за да не притесниш мъжо си.
    Щом си толкова далеч от военни сражения, би могла да оставяш някои по-големи терзания в други ръце, нали?
    Двойните стандарти вие ги пъхате с това, че се опитвате да отмествате някои типично мъжки черти в своя страна.
    Понякога се получава така, че колата се разваля по пътя и една жена е сама. Дай пък да седна посред пътя в колата и да го чакам да дойде да ме прибере, щото имам мъж и не е нужно да го правя. Ми то ако стане така и звънна на татито (щото моя не разбира от коли и даже книжка не иска), той ще ме нахрани и ще каже да се науча самичка да се оправям. Няма да излезе от работа, да хукне при мен да ме прибира и да ми оправя колата. Да се опитваш да успяваш сам не е намесване на мъжки черти в характера, не разбирам защо го приемаш така.
    Последно редактирано от tori : 04-16-2014 на 10:18

И недей си някои да те види, та да тръгнат клюките как ти си била самотна жена или мъжо ти е безотговорен. Точно така започват да говорят тъпите хора.

Мега фен Аватара на tori
    И кво като говорят? Ако слушаш кво ти говорят хората, от затвора няма да излезеш.

сами се набутвате да върши мръсните работи.

Мега фен Аватара на tori
    Защо да се набутваме? Да няма да седя часове наред на разклона за Каспичан със спукана гума, само за да чакам някого да ми помогне, щото после хората говорят или не било женска работа или съм щяла да се оцапам или да си начупя ноктите.

И кво като говорят? Ако слушаш кво ти говорят хората, от затвора няма да излезеш.
    Добре е да се абстрахираш от някои приказки, но в голяма степен обществото е такова, че се задължаваш на някои неща в името на него, косвени или преки. Иначе ставаш аутсайдер.
    И точно на мен не ми обяснявай какво ми говорят хората, че аз ако ги слушах както повечето хора, до ся щях да съм в неизлечима депресия.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    И точно на мен не ми обяснявай какво ми говорят хората, че аз ако ги слушах както повечето хора, до ся щях да съм в неизлечима депресия.
    Консумирай домашна лютеница, приготвена със зехтин и айран с хималайска сол. Никога повече няма да си депресиран.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Защо да се набутваме? Да няма да седя часове наред на разклона за Каспичан със спукана гума, само за да чакам някого да ми помогне, щото после хората говорят или не било женска работа или съм щяла да се оцапам или да си начупя ноктите.
    виж, ако си в неизбежно състояние , да, тук съм съгласен.
    Но в градски, където няма да ти се налага да чакаш часове - няма нищо срамно някой друг да ти я смени. А за хората още си малка за да го разбереш . Масата хора са гадни, да, но съжителстваш с тях, водиш връзки и тнт.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Консумирай домашна лютеница, приготвена със зехтин и айран с хималайска сол. Никога повече няма да си депресиран.
    Аз съм над тези неща Бзк, бе, погрешно разбра.

Град
    Варна
    Аз съм над тези неща Бзк, бе, погрешно разбра.
    Добре разбрах. Беше шега

Справка тук -> http://www.teenproblem.net/forum/sho...B5%D1%89%D0%BE

Мега фен Аватара на tori
    Мислех, че говорим точно за моменти, минаващи в графа „неизбежно състояние“, ясно е, че при наличието на всевъзможни сервизи из града, няма да хукна да си сменям гумата сама, а ще извикам хора, дето го бачкат тва от цифра години.
    За другото - точно аз бях от тия, дето слушат хората кво говорят и направих адските простотии заради това. Повече - никога. Особено пък за такава глупост, че видиш ли, ако си сменя сама гумата, ще изляза самотна в очите на непознат(и).

Ще те Банна, много спамиш.
    tori, те всеки има глава на раменете си, но е добре и малко прикритост, (ако мога да го нарека) да проявяваме. За другото си оформяме хора, приятели, компании, близки до душа и разбирателство, които вече наистина са една много малка цифра от общата маса, с която всеки ден обменяме контакти, събирания и тнт. този 1% хора може да ти бъде опората.
    Това не означава, че нямаш отговорност и грижа за останалите. Наречи ги чужди или всякакви, но от които зависи работата ти и много други неща.
    А за сервизите... ще ти оберат парите.
    Разчита се първо на семейството - мъжо ти най-вече...
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 04-16-2014 на 10:51

Град
    Варна
    е... и на най-добрите им е позволено да се отклонят понякога

Значи за другите не може, а за теб става? Пропаганда? Конспирация? МАФИЯ. оставкаа!! ;д
    Трябва ви наказание с калпазанка ..
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 04-16-2014 на 10:56

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си