.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 75

Hybrid View

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Приятелката ти НЕ Е ГОВОРИЛА СВОБОДНО 4-5 езика на 14, подписвам се с две ръце под това. И продължава да не ги говори, немалко хора, които живеем в ЧУЖБИНА, се изказахме по въпроса със "свободното общуване".
    НЕ, не съм работила на 14, защото е НЕЗАКОННО, както сам отбеляза.

За 18-ти път - не споря, че е лошо, че работят с непълнолетни, ако всичко е изрядно и ако клиентелата е свястна. Съгласих се с теб по този въпрос. ПРОЧЕТИ ПРЕДИШНОТО ИЗРЕЧЕНИЕ ПАК!

Айде сега млъкни и очаквам отговор на Лил дали силно преувеличава или техните експлоатират детски труд.
    На луда ли се правиш или ми се струва? Отговорих ти, чети нагоре...

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    На луда ли се правиш или ми се струва? Отговорих ти, чети нагоре...
    Сори, видях първо поста на Анархи.

Лилче,
    по повод драматичното "аз съм за бой, не родителите ми". Казах си мнението по въпроса, а именно, че ти си детето, следователно те са за бой. Ето и защо е така:

Определение за дете
    Чл. 2. Дете по смисъла на този закон е всяко физическо лице до навършването на 18 години.

Санкции:
    (2) (Нова - ДВ, бр. 38 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г., доп. - ДВ, бр. 42 от 2010 г., в сила от 02.06.2010 г., изм. - ДВ, бр. 40 от 2012 г., в сила от 01.06.2012 г.) Който допусне от 22,00 ч. до 6,00 ч. дете в управляван от него търговски обект в нарушение на чл. 8, ал. 3 и 4, се наказва с глоба или имуществена санкция от 2000 до 5000 лв., а при повторно нарушение - с глоба или имуществена санкция от 5000 до 8000 лв.

Нали... Нп.

Анархи, далече съм от тая мисъл, че всичко мое е "най". Не иронизирах, когато казах това за чиниите, наистина мога само да завиждам. А за приятели... не е приятелка, а позната, но е на 22 вече, техните имат ресторант в Пловдив и тя наистина е бачкала стабилно там. Когато го водихме тоя разговор и бях в ресторанта, е била на 18 или 19, не помня. На тези години да кажеш "да, бачкала съм здраво с нашите" е напълно окей. На 15-16, при това говорейки за по-миналото лято - не.
    Признах, че не съм права. Ако родителите й имат ресторант, в който бачкат легално непълнолетни и клиентелата е такава, че на непълнолетните не им се налага да се справят със стресови ситуации от типа, който описах по-горе - тоест от етична гледна точка всичко е наред - да, не бях права. Първият ми пост беше провокиран от идеята, че масово, ама масово непълнолетните по моретата нямат разрешителни. Доста приятели бачкаха там преди 18, не знам тия родители как ги пуснаха ей така просто.

Толкова от мен.
    Заминавам да си чета маркетинга.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-19-2014 на 14:52

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Е ти пък спираш, окей..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    До следващото пререкание в някоя от темите..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си