- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Трябва ли да се бият децата..
да
не
@PinkPan7her, значи е окей да си изкривиш лапето от бой, което просто толкова му е акъла, но на жена да отвъртиш една плесница като много й знае устата е жалка постъпка ?
// не че бих ударил жена ... или собственото си дете. Просто ми е любопитно какво ще ми отговориш.
Коя част от поста ми чете, като през три реда пиша, че говоря за ШАМАР като средство за съпикясване, не за бой като възпитателна мярка.
И знаех, че някой ще направи паралела.
Е, да, ама паралел няма. Щото жената не е до теб, за да я възпитаваш... противно на мнението на един куп "мъже" в тоя форум. Ако нещо не те устройва в нея, знаеш къде е вратата, винаги можеш да си тръгнеш. Да си партньор (може да) е нещо временно, обаче си родител цял живот.
И ако малко насилие е окей вкъщи, то какво става това дете като излезе на улицата с тази нагласа ?
Целият ти пост изчетох. Просто не виждам разлика между шамар и това да ти избият зъбите в чисто психологически аспект.
В една скандинавска държава е забранено със закон (от '79-та ! ) да си биеш детето и можеш да хвръкнеш в затвора за подобно нещо. Да ти кажа ли на какво ниво им е престъпността, безработицата сред младежите и % висшисти ? Как си го обясняваш това ?
Лапетата правят простотии. С годините повечето се очовечават. Бас хващам, че ще намериш повече пропадняци, които са ги млатили като деца, отколкото образовани, интелигентни хора със завиден социален статус.
За мен е безсмислено да си посягаш на детето с "възпитателна" цел. Ефект няма да има - всеки от нас е имал приятели, които като малки са ги шамарили и те са си вършили същите глупости.
Неслучайно има разходки по училищата преди да си запишеш детето там. Отиваш, оглеждаш хубаво децата и родителите им и ако надушиш мърша - не си записваш детето при отпадъка. Просто е.