Много ми е смешно когато съм писала към 5 часа. Радвам се като детенце, после лягам да спя и ги обмислям нещата.
Сцената с Мисандрей и Сив червей е приятна добавка. Като гледам от Тъмблър от колко малко се палят, до седмица ще има поне 10 фика за тях. Хубаво е, че предизвиква реакция от самите роби, а не да вкарва освобождение ала САЩ. Но вече си личи как Денерис ще навлезе в онзи период, в който изобщо не я харесвам. Да изгуби Раего ѝ е създало сериозен майчински комплекс и сега го играе Аджелина на Есос. Разпването не беше направено с някаква цел /примерно те го направиха, за да я ужасят и да я откажат/, а е просто от първичното ѝ желание за отмъщение. Няма грам мисъл кое ще е най - добре, какво би предизвикало едно такова действие...
Сцената с пирамидата струва сигурно повече от заплатите на родителите ми за 30 години. Но пък Таргариенски флаг, това го е нямало никъде досега в епизодите.
Разбирам защо е цялата ситуация с Илин Пейн, но пак се губи много, защото никога няма да го има този диалог от книгите. Брон е пич, но единствената ползва от него сега е, че тренират. Нищо друго.
Невероятно е как могат да направят Джейми прекрасен за публиката, в рамките на един епизод да го осе*рат като герой и в следващия да е отново ангелче. И все пак е хубаво, че има поне един Ланистър на когото му пука за Тирион. The kingslayer brothers ми звучи като име на група. Интересното е, че нито Тирин, нито Санса вярват, че другия е убил Джофри, което малко подхрани извратените ми фантазии, че в някоя паралелка вселена се обичат.
И след това следва другото ми извратено ОТР Санса и Петир <3 Тук ми се струва, че пак са променили нещата, защото по спомени те отиваха на Пръстите след това идваше Лиса и чак след това се развиваше основната история. Положителна бележка е, че Санса вече е започнала да се усеща, а Петир започва от рано да я учи на играта. Той я играе най - добре.
Нарочно след него сцените с Тирелите се преливат, но не очаквах и Маржъри да е замесена по някакъв начин с убийството. Но изобщо не ми хареса, че една ли не се направи на тъпа. Баба ѝ си призна убийство, а Марждури дето е умна и досетлива дава заето. Жестът с огърлицата ми се строи странно груб. Отново намекват, че Марджъри не е девствена, а бабата яко е нарушила girl code с това да спи с годеника на сестра си.
Старките са ми в голяма част безинтересни включаем и Джон Сняг.
Как по друг начин можеха да открият сцената с Церсей ако не с вино. Много пие и всериала си личи повече от книгите. Церсей не бъди кучка. Това съмнение във всичко и във всички след време ще докара много проблеми на психическа основа. Тя е може и за миг да су пусне гарда. И Бриен колкото и да е грозна крава /модел в реалния живот/ поне има топките да вземе меч и да се бие, а не да пиши като Церсей, че трябва тя да носела меча.
Томент трябва да предекорира, чесно! Може би плакат с котки? Изобщо всичко за покойния малък садист тряба да се изгори. Марджъри пак вкарва омаята на пубери и когато го попита дали иска да ѝ каже тайна вече си представях как ѝ казва: "Надървих се". Промениха историята с котката само и само да покажат какъв садист е бил Джофри. И да, мислех си за части от секундатата, че Марджъри ще изнасили Томен, защото явно продуцентите имат квота за изнасивания в сериала.
Бриен, обичам те, ходи да риташ задници. И колкото гадна, грозна и мъжествена да е Бриен, много повече бих приема евентуална връзка Джейми/Бриен вместо да продължава да тъпче на едно място с Церсей. Връзката им е отписана вече.
Пф, Сняг. Обаче така променят сюжета, че мисля, че ще се засекат с Бран в Крастърови.
Този, който беше ала хан Крум, не го знам кой е. Беше от предателите, но ми е бяло петно. А, попълниха си квотата за изнасилванията. Сериозно мисля, че беше по - добре баща им да беше жив.
Старки, скууууука.
И тук идва момента на най-най-най любимата ми сцена за сезона. Директен спойлер от следващите книги, което накара читателите да откачат двойно повече от тези, които не са чели. Бели бродници, земята на вечната зима. Явно онзи дявол беше Великият друг, защото лицето му беше по - малко деформирано от другите. Имаше теории какво правят с децата, дали ги ядат или ги превръщат по някакъв начин, поне сегае 100% достоверна информация. Явно имат и повече разсъдък от предполаганото, щом си имат старейшини /?????/ и явно са комуникирали с Крастър.
Станис много хубаво го каза, че те са единствения реален враг и е прав, защото докато другите се пердашат за трона, те си правят армия.
В следващия епизд: Церсей гледа лошо Марджъри, Старки. И изтече информация, че последния епизод ще е 66 минути.
--------------
Край на вербалната диария.