От многото съвети, добре ще е за теб да избереш само полезните. Мусули и красиво тяло се постигат, с начин на живот. Не е необходимо да ползваш химия, дори и хранителни добавки. Защо ти е стимулиран разреж? Искаш ли да живееш по-дълго?
Има народна мъдрост: - "Рано пиле рано пее, но и рано го колят". Това е шега разбира се, но има истина в доста коментари тук. Според мен, трябва да си изградиш режим на хранене, който да ти стане навик. С вегетарианство мускули не се правят, но витаминозната храна е необходима. Яж повече ориз с различни видове месо, но без мазнини. По-голям процент протеини за сметка на въглехидратите. Пий повече вода, с нея ще изхвърляш токсините от организма си, а и знаеш какъв е процентът на вода в организма. Ако имаш възможност ходи два пъти седмично, по два часа на фитнес, това е достатъчно. Вярно е, че след физическо натоварване при почивка (сън) се изграждат мускулите на тялото. Не прави гладни диети, защото тогава организма се храни за сметка на мускулите. Може да започнеш с лицеви опори всяка ситрин като станеш от сън, нещо като физ.зарядка. Първо правиш, колкото можеш, а после през три дни ги увеличаваш с по една докато стигнеш предела. Движи се пеш, без автомобил или друг транспорт, като на ден извървяваш най-малко 5 км. пеш или 10 км. с велосипед. Аз имам в двора си у дома кладенец с помпа, която освен с мрежово напрежение превключвам и на велогенератор с мощност 2 000 вата. На ден изпомпвам до 2 куб. метра вода, когато не съм успял да наваксам с дневното натоварване. В момента съм 177 см. тежа 104 кг когато съм с празен стомах и съм с бицепси 48 см обиколка. А, съм и на 46 години. Всичко трябва да правиш разумно, според възможностите на организма си. Не е необходимо физическо претоварване. Имам приятел, с когото тренираме. Преди 6 години беше с наднормено тегло. Още след втората година се очертаха коремни плочи и при него, след като си изгради режим на живеене. Сега се радва на физическото си състояние. Желая и на теб успех!