- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Хора, телефони, излизания, социален живот, а-у...
Кога ще правим отбор "тийн проблем"?! Питам аз?!
Заплювам си carry/semi-carry или innciator..!
нуубс!
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
вчера един приятел снима градината пред нас, че да докаже на гаджето си, че се намира там, където твърди. след това си пишеха почти нон-стоп през целия ден. при това, си ровят взаимно във фейсбуците и си четат чатовете. голямо контролиране пада.. питах го какво ще стане, ако не й пише половин час. е как така няма да й пише половин час? нали и тя може да му направи същия номер..
много интересно ми е нещо - вие с колко човека средно на ден си пишете във фейсбук и други чатове?
аурис, изпитваш ли нужда от човешки контакт?
Хммм...сега като се замисля,прави си кофти впечатление да излезеш с някого и непрекъснато да си ръчкаш нещо по телефона,но май и на мен ми се случва чат пат да проверя кой ми е писал или нещо от сорта.Поне гледам да отклоня виртуалния разговор бързо.
шо съм слаб хаха
Dreadlock, наистина не знам как да ти отговоря на въпроса. Допреди 2-3 години не се прибирах в нас, сега излизам рядко просто 'щото го усещам като загуба на време. Имам си курсове за гледане и са ми интересни точно толкова, колкото на теб някой любим филм или книга. Все пак - вероятно да. С хората, с които контактувам, вероятно бих излизал доста по-често, но това няма как да се случи, тъй като са на хиляди километри от мен. А и дори да не бяха - вероятно всеки от тях щеше да демонстрира същото поведение, срещу което се роптае в темата - лаптопа/телефона/таблета и така.
Наистина не зацепвам какъв ви е проблемът. Аз такова нещо бих направил само ако ми се струва по-интересно да си видя фейса от това да си говоря с околните. Невъзпитано или не, би трябвало да ви говори нещо цялата работа.
ko re4iinnciator?
na men pyk mi e liubopitno kvo tolko pishat tam otvyrdeni idioti koito dve izrecheniq ne mogat da vyrjat
Аз във фб си пиша само с хора, с които не мога да се видя.
Хората с които излизам или им звъня, или им пиша за излизане.
Рядко се случва да говорим за празни приказки онлайн.
Прави си доста кофти впечатление. Примерно, ако си студент или работещ, пък и ученик, ако компанията ти не ти харесва, не и е интересно какви са темите ви на разговор - ок, намери друга, където на всички ще ви е яко.
За случката, която стана преди няколко дни, заради която пуснах темата беше заради най-добрата ми приятелка. Излязохме двете, защото на нея не и се стоеше вкъщи, пък и мен не ми се вървеше сама до мястото, където трябваше да ида. Вървяхме 1 час, че може и повече да е било. Знаете ли колко време говореше тя? Когато аз я питам нещо или тя реши да ми каже, колко голям пич е тоя, с който си пише и да ми се оплаква за гаджето си, защо не е като тях, които я търсели 24/7. Общото нейно говорене беше в рамките на максимум 15 минути и после мълчи. Ако я питам нещо тя "Да", "Ок", "Какво каза?". Прибра си само 1 път телефона, докато пресичахме една улица, по средата на пресичането ПАК го извади и се спъна в някаква дупка или камък. Не помня точно.
И не е като да нямаме какво да си кажем, с нея имам доста голям избор от теми, не е тъпа, ама понякога не е тактична. Не вижда, че на другия човек му е скучно. Като си искал да излезеш, защо за бога висиш на телефона и си говориш с хора, които са във фб. Не разбирам защо като си навън не говориш с истинските хора. И аз имам телефон, където ще мога да си пиша с който си искам. Имам и една обикновена Нокиа само за разговори. Ама не вадя нито един от двата телефона, да говоря с никой.
Иначе някой пита какво правим като седнем на компа, като сме вкъщи. Аз по навик проверявам Фб, Кофата и Скайп, защото имам хора, които са надалеч от мен и чакам с нетърпение да ми пишат, за да можем да говорим. Разликата е обаче, че не стоя и не говоря 24/7. Обичам да си гледам сериалчета или да си пусна музика и да си подреждам, да правя нещо друго, различно от сърфиране. Сега като заминавам, ще си взема нов телефон, смартфонче, но едва ли ще го вадя, защото знам колко е тъпо спрямо човека отсреща.
А тия дето нямате за какво да си говорите, освен да си гледате в тела и да пиете нещо на кафето. Това май може да го правите и вкъщи. То не е по-различно от това да стоите и да си цъкате на телефоните и да не се поглеждате.
Иначе сякаш ми се иска да обърна посоката на разговора към това, как някой не обръща внимание на другия, заради технологията, когато сте двамата, на 4 очи. За компания повече от 3-4 човека е д/г нормално някой да извади телефона, но ако всички са така, значи нещо не е в ред.
*сън*
И около мен е горе-долу същата картинка... Само дето с някои от компанията имаме доста общи преживявания и простотии и все се намира за какво да разменим лаф. Като усетя, че повече няма какво да си кажем, си заминавам и това е. За мен е по-добре да се видя с някого за час, но да говорим/правим нещо, отколкото да кибичим 5 часа на кафе, пък да си кажем само здрасти и чао.
Колкото и да са малко интересните за теб теми, винаги можете да си говорите общи глупости и да си изкарате готино...
Всъщност, точно заради това, че повечето от компанията станаха някакви тревоманчета и вече нямаме какво да си кажем, не сме се виждали повече от седмица...
Aуе, кви работи ми говорите вие, почнах да влизам в маниакална депресия след всеки коментар, който видя. Тва нещо, ако наистина е толкова масово, колкото го описвате ... дъ фък.
фб нямам от няколко месеца сигурно. чувствам се много по-нормална. исках да спра въобще с интернет или да го ползвам само, когато ми е наистина нужно, но не ми се получава...засега. ще си оставя само телефона, защото наистина се нуждая от него. в период на асоциалстване съм. не изпитвам нужда да общувам, излизам и тн. съзнателно страня от такива неща. става ми досадно като видя на улицата, автобуса, метрото мои връстници, че и доста по-възрастни заболи глави в тела. много са. прекалено са много. плашещо е. влияят се толкова много 'о, ама той/тя ми е лайкнал/а снимката', 'пф, имам само 200 лайка на тая снимка', 'няма да му/й пиша първа/и', 'днес не ми е писал/а'. жалка история :/
едит: на моите хора съм казала, че ако ме искат в компанията си, да забравят за малко за интернет. научиха се :Д
Дразни ме, естествено. Като съм излязла с някой, искам той да е с мен, а не някъде между личните си съобщения (в най-добрия случай).
Аз вярно, че използвам доста техника в ежедневието си, но не и когато изляза с някой. И все пак и едната, и другата крайност не е хубаво. Т.е. аз не играя игри (поне тип LoL и DOTA), ама нямам против тук-там да се споменава в разговор, също съм и далеч от мисълта, че хората ще стоят цяла вечер без изобщо да си докоснат телефоните.
Не мисля, че влияе особено много на приятелството или поне аз не го позволявам. Като цяло, когато някой прекали с игнора, започвам да го ебавам по някакъв начин за телефона и като цяло се усещат. Случвало ми се е да изключвам игри и/или лаптопи, преди да имат време да реагират, но си зависи от човека. Аз си знам, че моите хора няма да се жегнат от това, ама има някои, които ще ти повтарят една седмица как са щели да направят рекорд.
Но като цяло са в някакви приемливи граници обкръжението ми.
Тук не съм съгласна! Според мен форума ми е донесъл предимно положителни неща, обогатила съм си лексиката, научела съм се да споря (до известна степен) и нищо не ми пречи това да го използвам и в реалния живот.
П.П. Бтв някой спомена за facebook - сайтът, сам по себе си, няма нищо лошо. Именно така съм намерила много от старите си познати и сме си възобновили контактите. Лошото идва, ако го приемеш за "начин на живот", т.е. като пълна кифла non-stop да си пишеш къде си, с кой си, какво правите (ако всъщност го правите в краткото време, когато на си зяпате телефоните), да качваш по 22183963268 снимки на ден... и тн, и тн....
кат пишеш тук - мислиш на ум, поправяш се, имаш време да структурираш изречение, да контактуваш с непознати като анонимен . Така свикват хората в интернет и после на живо се чудят що не могат да говорят както в нета........
Айде една виртуална целувка за вас - :* - бъдещето технологично поколение.
malko paradoxalno e vav foruma na Teenproblem,koito po svoqta sushnost e online platforma za "socializaciq",da se obsujda kolko asocialni bili horata visqshti v neta;p
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
be boli me ... pisha s on screen.. moqta izgorq.. ;/
Dr. Gregory House
Ти май искаш да ме вкараш в лудница. Аз от няколко месеца насам нямам екстри, като много свободно време и социализиране. Минуса на тая работа е, че от време на време ми се ще да заеба всичко и да почна да водя начина на живот на средностатистическия човек, което от описаното тук трябва да означава "направи си фейсбук и почни да циклиш в него, като робот и да чакаш лайкчитаааа и ако случайно изтръпнеш по някое време, влез да удариш 5-6-7 доти. Ако пък успеят по случайност да те изкарат навън, гледай да имаш тъч-мъч скрийн а-у, та да не получиш кръвоизлив."
След тая тема ще почна да се чувствам горд и щастлив от това, че съм спрял тип.
Като цяло няма нищо лошо в тйейнйката, ако знаеш как да се възползваш от нея, може само да ти е в плюс и да прогресираш, но ако се заливаш и изпаднеш в крайности, деградираш.
В днешно време сме заобиколени от негативизъм и хленчещи хора, които се оплакват от всичко и все нещо не им е както трябва, а не са положили грам усилия да си променят положението. Вместо това - отиват на удобното и комфортното - в някъв виртуален свят, в който можеш да си гърмиш времето с игри и статуси. И все повече предпочитат да си пилеят времето, вместо да го инвистират в някаква тяхна цел/мечта.. После що са недоволни и всичко им е криво.
Яяяяко зУе, братУе ...
Отвратително ми е . Ако съм с други хора в кафене или на каквото и да е място просто ми е супер неуважително спрямо тях да си извадя телефона и да започна да си разглеждам или да отговарям на съобщения. Една колежка от групата е точно от този тип зомбита, супер неприятно е , когато и да се съберем хора някъде, тя през цялото време си чати и не говори .. баси , ако хората, с които постоянно си чатиш са важни за теб, ще намериш време в реалния живот да се видите и да поговорите. Няколко пъти ми се случи точно с приятели,с които не сме се виждали от дълго време да успеем да излезем и да се заговорим на тема приложения за телефони, точно в тези моменти осъзнавах колко много сме се отдалечили и как вече няма какво да си кажем щом сме стигнали до там да обсъждаме някакви малоумни приложение, става ми болно в такива моменти определено.
Иначе да, не мога да си кривя душата, като пътувам или съм сама и чакам някого забивам в телефона и осъзнавам колко е тъпо и го прибирам.
Какво, за Бога, са LOL и DOTA? Явно и аз съм от спрелите...
I`m trying to make your dreams come true...
http://www.twitch.tv/directory/game/...20of%20Legends
http://www.twitch.tv/directory/game/Dota%202
игри
Някой от 'незабилите' и 'нежалките' може ли да ми обясни накратко кое му е забилото и жалкото на това да ти е интересно да си ровиш в телефона или да си чатиш с няк'ви хора ? И още повече - к'во им е на компютърните игри ?
Не съм чул някой от вас да се оплаква от хората, на които само някви спортове са им в устите, но нали масово е много арно да си спортист, полезно е таковата и вие на овчи акъл 'щото така ви бучи от телевизора игри = лошо , спорт=добро.
Ама кой е по-жалък - забозилите геймърчета, гамените по стадионите или келешите по нощните заведения оставям на вас да прецените.