.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18
    Мега фен Аватара на KumchoValcho

Управлявате ли личните си финанси

или харчите без много да мислите колко имате и как харченето ви се отразява

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    Винаги си правя сметка на парите и къде, колко и за какво съм похарчила. Или си правя съответно планове колко ще ми трябват за нещо
    Честно казано не симпатизира на т.н "безразборно пилеене" на пари, винаги всичко трябва да е с мярка и пресметнато.. :д

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    никога не съм си правила разпределение, бюджети или там както се казва. мн мразя такива сметкаджийски истории. квото ми трябва, отивам и си го взимам без да го мисля.

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Зависи. За бала изхарчих хипер малко пари, но тъй като имах пари, си купих доста неща и за след бала, които пак ще ги ползвам доста време. Общо взето взимам си неща, които ще ми трябват. Рядко си купувам адските глупости.
    Иначе съм много организирана, във времето, финансите. Пазя си касовите бележки и си смятам за месеца колко съм изхарчила и се старая да е по-малко другия месец, защото са все за глупости(визирам сладоледи, снаксове, безалкохолни, като мога да мина и без тях примерно).
    *сън*

Водя си колко съм изхарчила всеки месец. Събирам си касовите бележки и накрая смятам.
    Приятел е този, който идва, когато целия свят си отива!

Голям фен Аватара на sifon4o
    кво ти пука
    the game

Супер фен Аватара на sometimes_
    Май харча безразборно. Като имам - харча, като нямам - се съобразявам. Но и аз не харесвам разни сметкаджии. Не обичам да се лишавам от нищо, като ми се яде нещо - купувам си го, като си харесам нещо - мое е. Разбира се, не си купувам супер скъпи неща. Докато мога да си позволявам тоя начин на живот, ще го правя. Определено не съм пестелива.
    I`m trying to make your dreams come true...

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Цитирай Първоначално написано от fUcKsMiLe Виж мнението
    Зависи. За бала изхарчих хипер малко пари, но тъй като имах пари, си купих доста неща и за след бала, които пак ще ги ползвам доста време. Общо взето взимам си неща, които ще ми трябват. Рядко си купувам адските глупости.
    Иначе съм много организирана, във времето, финансите. Пазя си касовите бележки и си смятам за месеца колко съм изхарчила и се старая да е по-малко другия месец, защото са все за глупости(визирам сладоледи, снаксове, безалкохолни, като мога да мина и без тях примерно).
    Недей лъга хора бре, паласпур. ;д

Иначе, научил съм се, да не харча много и гледам да нося малко пари в себе си, така и да искам да пилея пари, няма как да стане.
    Последно редактирано от TheNormalGuy : 06-13-2014 на 10:21

ОК

Цитирай Първоначално написано от TheNormalGuy Виж мнението
    Недей лъга хора бре, паласпур. ;д
    Тоз пък къде се слага.
    *сън*

Голям фен Аватара на ОР
    Сичко на минава на екселска таблица и след тва на пай чарт.

Тъпото е, че знам един пич от курса на 36 и майка му още му управлява финансите :/

идеална тема за тиин форум с 90 процента непълнолетни деца, издържащи ги родители.
    който ,,не обича'' ,,сметкаджийски истории'' не живее ли ден за ден ?

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    идеална тема за тиин форум с 90 процента непълнолетни деца, издържащи ги родители.
    който ,,не обича'' ,,сметкаджийски истории'' не живее ли ден за ден ?
    Това, че ни издържат родители е още по-удобно, за да се научим как да си управляваме парите и да спестяваме

Да, много е противно да живееш от заплата на заплата, или просто от ден за ден, без никаква перспектива. За съжаление нямаме никаква финансова грамотност и аз тепърва навлизам в тази свера

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    "в тази свера"
    свера

Правя си някакъв план за задължителните ми плащания за месеца и съответно колко пари ще ми останат след това и оттам нататък нямам никаква идея за какво са ми другите разходи :д
    Като ми трябва нещо си го купувам, като ми намалеят парите се ограничавам и така.

Май трябва и аз да започна да си правя някакви по-големи сметки :/

Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho Виж мнението
    Това, че ни издържат родители е още по-удобно, за да се научим как да си управляваме парите и да спестяваме

Да, много е противно да живееш от заплата на заплата, или просто от ден за ден, без никаква перспектива. За съжаление нямаме никаква финансова грамотност и аз тепърва навлизам в тази свера
    така е, трябва малко подготовка да имате, макар че парите, които ви дават родителите са с цел задоволяване на нуждите ви според техните представи, желания и възможности. Големи сметки с джобните не може да се правят. По-добре е да надникнете или попитате за управлението на бюджета на родителите.

Учете се, докато мама и татко ви издържат иначе има вероятност, ако сте от по-разпиляните да не ядете някой друг месец, заради глупави покупки. Аз почнах, защото живея при баба ми, а тя смята всяка стотинка (баби, какво да ви кажа). Всеки ден ме известява колко пари остават и как ще ги разпредели, колко пари ще ми даде за деня, колко остават да спести... Не, че е приятно, ама свикнах. И последната година с всички курсове и простотии, които трябваше да направя, почнах повечко сама да си смятам.
    *сън*

Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    "в тази свера"
    свера
    да

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си