.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42

Exclamation Непълнолетен да шофира

Зправейте бихте ли ме посъветвали за следното тъй като вече около 4 5 месеца почнах редовно да се качвам на колата и шофирам със часове и ми е на мерак ако ме хванат куките какво ще е следното на 16г съм и до сега не са ме хванали куките та ако ме хванат какво може да се случи колата я карам без документи даже не си взимам лична Та ако ме хванат ще имам ли шанс да им дам рушвет ако не да не прибират колата майка и баща ми са в чужбина аз живея с дядо и баба и те знаят че шофирам нищо не ми казват от 7 години почнах да се уча и в 12г карах из малата и от там толкова мерак до сега вече даже вече не ми се шофира но ми остана като навик

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    ми изкарай си книжка бе
    трябва да имаш навършени 16 г. и 9 месеца
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Най много за това попитах да не стане някъв фал с патрулките ако ме хванат

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    трябва да имаш навършени 16 г. и 9 месеца
    Не бяха ли 17 г. и 9 месеца?

На тази възраст можеш да изкараш единствено категория АМ. Последствията от каране без книжка не са много приятни. Най-малкото глобите са трицифрени. Ако колата е без документи, то тя е потенциално крадена (нищо че е на вашите) и могат да я конфискуват до установяване на собственика. А това, че си без лична карта е още едно нарушение, за което могат да те задържат за 24 часа до изястняване на самоличността.

Мега фен Аватара на an7raks
    За нещастие, в България нищо няма да ти направят... Принципно, би трябвало да ти смачкат муцуната от бой само за мисълта да даваш рушвети. Отделно още една гора бой за каране без книжка + конфискуване на колата...
    Не бой се, дори и да убиеш някого на пътя, пак нищо няма да ти направят.

Много мразя е такива...лайна
    Дано те хванат по-скоро

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    Не бяха ли 17 г. и 9 месеца?

На тази възраст можеш да изкараш единствено категория АМ. Последствията от каране без книжка не са много приятни. Най-малкото глобите са трицифрени. Ако колата е без документи, то тя е потенциално крадена (нищо че е на вашите) и могат да я конфискуват до установяване на собственика. А това, че си без лична карта е още едно нарушение, за което могат да те задържат за 24 часа до изястняване на самоличността.
    16 г. и 9 м., категорията е Б1 за управление на малка кола

Мега фен Аватара на RapExotic
    Да, но колата му трябва да е с маса до 550кг. Сигурен съм, че тази на баща му е по-голяма, а за нова едва ли има пари. Освен Смартмобил, Трабант или KTM X-bow не се сещам каква друга кола може да кара с тази категория. Освен това ще се набута сега да кара курс Б1, а след 1-2 години пак да кара за Б (въпреки, че има привилегии като е изкарал Б1).

Трабанта не влиза в категорията, Смарта май и той не влизаше...

Ти шофираш ли вообще

Значи колата е БМВ 325/2.5

Мега фен Аватара на anonymous908491
    С две или максимум три колела

Цитирай Първоначално написано от bobi982 Виж мнението
    Ти шофираш ли вообще
    аз ли?

Не Moneyweather

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Хлапак без книжка с мощно BMW. Много върви нали? Я вземи си седни на задника и се занимавай с нещо друго докато станеш правоспособен. Точно такива като теб ги пишат по новините.

Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    Хлапак без книжка с мощно BMW. Много върви нали? Я вземи си седни на задника и се занимавай с нещо друго докато станеш правоспособен. Точно такива като теб ги пишат по новините.
    Пишат ги със заглавия "Дете открадна колата на баща си и уби човек. Последици отново няма да има"...

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Пишат ги със заглавия "Дете открадна колата на баща си и уби човек. Последици отново няма да има"...
    Има и друг вид заглавия...

БМВ се заби в стълб посред бял ден, съобщи varnautre.bg. При навлизане в десен завой, непълнолетен и неправоспособен водач изгубил контрол над управляваната от него кола, изхвърчал от пътя и се спрял в електрически стълб.
    Непълнолетен шофьор загина при тежка катастрофа на пътя от Враца за квартал "Кулата", пострадали са още
    четирима младежи
    Момче на 15 години и 21-годишен мъж са загинали при катастрофа край тервелското село Векилски, съобщиха от полицията. 15-годишният неправоспособен водач от с.Орляк, община Тервел, е управлявал лек автомобил „Опел Вектра”. Тийнейджърът изгубил контрол над колата заради несъобразена скорост и се ударил в крайпътно дърво. В резултат на катастрофата на място са починали шофьорът и пътуващият на предната седалка 21-годишен жител на с.Зърнево.
    И т.н... you get the point...

Има и друг вид заглавия...

И т.н... you get the point...
    Да, ама на почти никого не му пука, че някакъв идиот се е качил на колата без книжка и се е убил... Лошото е, когато заради него загине невинен.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    подкарай совалка и тогава се хвали
    n00bs

Ми за BMW то Да върви и доло виждам сумати интриги за катастрофи и само спамите но никой не пита дали спазвам правилата как шофирам колко км си позволявам, Колата не е играчка не е за всеки и не всеки става шофъор аз да не съм луд че градски да летя с Бавареца всеки който е карал БМВ знае за какво става дума и още карам вече 4 месеца и половина съм с бавареца и до сега нямам никъв проблем, А и тези който имат книжка ще ги признаете ли че спазват правилата когато се качат на кола която има 170 k.c и книжката не кара колата.

Голям фен Аватара на JuStElly
    А ти вземи научи какво е правоспособност, защото човек е правоспособен от момента, в който се ражда... -.-

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от JuStElly Виж мнението
    А ти вземи научи какво е правоспособност, защото човек е правоспособен от момента, в който се ражда... -.-
    Нали се сещаш, че има разлика между гражданска правоспособност и правоспособност за управление на МПС? Или просто обичаш да се хващаш за думички без оглед на релевантността им спрямо настоящия казус?

Голям фен Аватара на JuStElly
    Нали се сещаш, че има разлика между гражданска правоспособност и правоспособност за управление на МПС? Или просто обичаш да се хващаш за думички без оглед на релевантността им спрямо настоящия казус?
    Отлично знам разликата, не се притеснявай, прочети поста и на теб може би ще ти стане ясно, че думата не е използвана удачно...

Град
    Варна
    Прочети темата и ще разбереш, че е удачно.
    Не вади постовете от контекста на темата.

Цитирай Първоначално написано от bobi982 Виж мнението
    Ми за BMW то Да върви и доло виждам сумати интриги за катастрофи и само спамите но никой не пита дали спазвам правилата как шофирам колко км си позволявам, Колата не е играчка не е за всеки и не всеки става шофъор аз да не съм луд че градски да летя с Бавареца всеки който е карал БМВ знае за какво става дума и още карам вече 4 месеца и половина съм с бавареца и до сега нямам никъв проблем, А и тези който имат книжка ще ги признаете ли че спазват правилата когато се качат на кола която има 170 k.c и книжката не кара колата.
    4 месеца и половина?!? Та ти си виртуоз някакъв, бе! Роден талант! Детето-чудо! Имаш бензин във вените! Нямаш сърце, а карбуратор!

Хората карат по 10 години и навъртят хиляди километри преди да си повярват...

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си