.
Отговор в тема
Страница 3 от 8 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 176
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от firstdiesel Виж мнението
    прегърбването е неправилна стойка, а не хилавост на мускулатура .. изправи гръбната, дръпни рамената назад, главата изправена и туй ша муй

а кофичките не тренират гърба
    Никой не е казал, че тренират гърба...

Мега фен Аватара на Rakshy
    Неправилната стойка идва дисбаланса между различните ти мускулни групи, не от гръбнака ти. Гръбнака просто си стои, мускулите са тези които го изкривяват...

Мега фен Аватара на galaxy29
    някой практикува ли туй http://youtu.be/fIzF8j2sDFE и има ли ефект или е измишльотина и има ли такива топки в бг, какви са цените?

Голям фен Аватара на sramejlivkaa
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    Неправилната стойка идва дисбаланса между различните ти мускулни групи, не от гръбнака ти. Гръбнака просто си стои, мускулите са тези които го изкривяват...
    За това питам за упражнения за гърба. За да може да ми "държи" останалите мускули.

Голям фен
    Град
    София
    Хубави упражнения за гръб-тяга, гребане, чукове, мечка, набирания.
    Queen of the Damned

Супер фен Аватара на mayaaa
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    някой практикува ли туй http://youtu.be/fIzF8j2sDFE и има ли ефект или е измишльотина и има ли такива топки в бг, какви са цените?
    За първи път го виждам, но подобни топки има в Jumbo по 1-2 лева.

Рекламата е много яка хахахах Вече ми е любима
    Фоум ролерите са готини и вършат работа, значи и това е ок

Топчетата мисля, че работят. Имам предвид, ако знаеш как да го правиш :Д

Иначе упражненията за гърба - трябва ти доста добър стретчинг + упражнения за задно рамо, защото повечето хора имаме развито предно рамо, което изкривява целите ни рамене. Също така хиперекстензии + гребане или тяга, или и двете
    Бони не знам на кое вика чукове, като чуковете са за бицепс

Голям фен
    Град
    София
    Гребане с подхват.
    Queen of the Damned

мерси с:
    може да си взема, щом са толкоз евтини

Тенис топки вършат същата работа Ако ти се намират под ръка

Голям фен Аватара на sramejlivkaa
    Благодаря за отговорите. Ще опитам и с тези упражнения.
    Последно редактирано от sramejlivkaa : 06-23-2014 на 19:13

Цитирай Първоначално написано от Moneyweather Виж мнението
    Тенис топки вършат същата работа Ако ти се намират под ръка
    не мисля, че е добър вариант

не мисля, че е добър вариант
    Що да не е? Топка ли е? -Топка е. Има ли възможност за лека деформация? - Има.
    Разликата е, че онова има реклама с минет в нея, докато тенис топката е просто тенис топка...

аз нямам тенис топки, тъй че...

Супер фен Аватара на mayaaa
    А бе, казаха ми, че когато имаш мускулна треска два дни след самата тренировка, а не на следващия ден, то това значи, че си имал по-добра тренировка. На мен ми се струва супер абсурдно, защото след най-тежките и добре изпълнени тренировки имам най-скоро мускулна треска. Та, някой може ли да ми каже има ли нещо вярно в това или е пълна глупост?

Според мен по-скоро не. Така мисля заради следното: в петък правих ръце по нова програмка (http://www.bodybuilding.com/fun/awes...y-labrada.html) и още след тренировката започнах да усещам симптомите на мускулната треска. Вече 3 дни ме държи.
    А и май си зависи и от човека кога точно ще настъпи въпросната мускулна треска - мен ме треска на същия ден почти винаги, ако не до 24 часа, при баща ми след плътни 24 часа има лека "находка" и до 48 е напълно скован. Това може би се дължи и на нивото ти на активност през деня и т.н.

Но да според мен това са глупости.

Супер фен
    Аз четох в едно старо списание IRON MAN, че когато мускулната треска се появи на втория ден, това е признак за претрениране!

Голям фен
    Град
    София
    Хаха, аз кво да кажа с моiте 4 дни мускулна треска на краката и задника.
    Queen of the Damned

Цитирай Първоначално написано от BonnieandClyde666 Виж мнението
    Хаха, аз кво да кажа с моiте 4 дни мускулна треска на краката и задника.
    My nigga

Off topic: Някой да знае на задната страна на личната карта, втория ред, последната цифра и знака пред нея какво показват?

Голям фен
    Град
    София
    А, някой да знае случайно някакви ефективни методи, начини, подходи, трикчета ала-бала за покачване на силата при вдигане от лег?
    Queen of the Damned

https://www.youtube.com/watch?v=XrVZqPkgdXo Това + отвори му канала и виж biomechanics, много добре обяснено.
    Трябва ти и адекватна програма. Аз завърших тази (http://www.canditotraininghq.com/fre...ngth-programs/ първата - Candito 6 Week Strength Program, и имах доста голям прогрес. Сваляш си .pdf и си въвеждаш максовете и то ти изчислява % за всяка тренировка.). От макс 80 за измъчено повторение сега правя 80х4 може би и леко измъчено 5то. Ще тествам макс другата седмица.
    А иначе раменната преса е правопропорционална с лежанката. Откакто ми се увеличи OHP ми скочи и лежанката.

Голям фен
    Град
    София
    Абе, и аз това си помислих, че има връзка с рамената. Явно, все още не са ми заякнали добре?! Иначе, благодаря ти за материала ще го разгледам и ще пробвам всякакви начини!
    Queen of the Damned

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от BonnieandClyde666 Виж мнението
    А, някой да знае случайно някакви ефективни методи, начини, подходи, трикчета ала-бала за покачване на силата при вдигане от лег?
    Ами не е лошо да напишеш по колко серии правиш. И какви. Дали по метода на равните серии, примерно 3х8-10 повторения или 4 х 8 или 10 повторения. Или си по варианта "пирамида". Права или обратна, от леко към тежко или от тежко към леко.

Ако трудно качваш сила на лежанката, номерът и трикът е в две неща:

1) Никога не правиш просто 3х8 или 3х10 примерно и да прекратяваш. Ако ти правиш спокойно във всичките серии по 8 или 10 повторения, значи не се натоварваш добре. Тежестта ти е лека. И ако правиш всеки път със същата тежест тези пълни серии, постепенно зацикляш на тая тежест. Тоест трябва да избереш такава тежест с която да не можеш в трите серии да стигнеш до 8 или 10 повторения.

2) Втората тънкост е в използването на най-малките дискове по 1,25 кила, двата общо са 2,5 кг. Ако на лежанката вдигаш примерно 20 или 40 или 60 кг, не слагай допълнително големите дискове по 5 или 10 кг,а използвай малките по 1,25 кг.

Или накратко. Най-лесният начин за подобряване на лега е такъв: правиш примерно 3х8 с 30 кг, това са 8-8-8х30 кг. На следващата тренировка правиш примерно 5-5-5-4 с 32,5 кг. След това 5-5-5-5, по-нататък 6-5-5-5, после 6-6-5-5 примерно,6-6-6-5, 7-6-6-6 и така постепенно докато докараш бройката до 7-8. Във всичките серии.

Когато направиш във всичките серии по 7-8 повторения, увеличаваш тежестта с два нови малки диска по 1,25 кг (или с 2,5 кг ,ако си много напреднала). С новата тежест започваш от 4-5 повторения, просто защото не можеш да направиш повече. След това на всяка нова тренировка се опитваш да увеличиш повторенията ПОНЕ С ЕДНО ПОНЕ В ЕДНА ОТ СЕРИИТЕ (или във всичките,ако успееш). И така докато стигнеш постепенно от 5-5-4-4 примерно до 8-8-8-8. След осмицата (или седмици само) отново увеличаваш тежестта, започваш отново от 4-5 повторения и постепенно ги докарваш до 7-8 във всичките серии. Отново увеличаваш тежестта и така до безкрай.
    Дано съм ти бил полезен. Мога да се опитам и по-добре да го обясня,ако е неясно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си