- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Защо всички възхваляват Ботев,
Уникални ≠ перфектни или дори хубави. Климатичните разлики между нас и съседните ни държави не са големи, а и в случая обобщаваш прекалено прибързано и праволинейно. Както и да е, де.
"Толкова малка" - не сме голяма страна, но не сме и държава-джудже. Това, което по някаква случайност сме побрали на територията си, съответства на размерите ни - все пак имаме далеч по-малко забележителности от държави като Франция, Русия, Италия, Гърция и така нататък по обясними причини. Ако не беше така, бих разбрал патоса ти, но в случая няма нищо неповторимо при нас.
Главно от други емирства на ОАЕ и средиземноморските държави.
Не знаех, че националните идеали, за които някой смята, че са важни, е етично да се внедряват в главите на гражданите с правила и закони. Нито пък че това намалява бедността и безработицата.
Имаш странно определение за рухнала икономика.
Путин може да е истински политик само в мафиотска държава, където всяка медия му е подчинена и хората са зомбирани до краен предел.
Какво значение има това? Да, даже съм равин.
Американската история не е никак бедна, там има немалко исторически паметници. Хората в САЩ обаче не са като нас и предпочитат да се вглеждат не в миналото, а в бъдещето си.
Иронията.
Какво предателство спрямо България съм извършил? Тя да не ми е спасила живота? Къде пише, че съм морално задължен да се превъзнасям по нея, или че всяко поставяне на неповторимата й божествена уникалност под въпрос е наказуемо? Да дойде и да ми се оплаче лично, ако много я обиждам с желанието си да не служа на ненужни идеали, иначе не ме интересува.
България ще си партнира със Съединените щати още дълги години, междувременно кучетата могат да си лаят. ^^
-
- А ти знаеш ли каква е причината да не е имало емигрирали българи по време на комунистическото робство? Държавата е била обградена с минни полета, населението е било принуждавано да вярва, че живее чудесен живот, и са били поддържани изкуствено ниски цени, заради които сме фалирали два пъти и друг път сме били на косъм.
Който иска да живее в чужбина, трябва да бъде свободен да го направи, дори това да означава, че тук ще останат половин милион българи.
- Времената са били далеч по-различни от днешните, не е имало компютърни технологии. Не мога да отрека, обаче, че тогава четенето се е насърчавало повече.
Тъй като сме на вълна образование, бих искал да те попитам какво мислиш за избиването на (почти) цялата българска интелигенция след идването на освободителите през 44-та и оставянето на единствено простия селски народ да си живурка? Наясно ли си с това, че между септември и декември 1944-та година от новата власт са ликвидирани над 26000 български лекари, кметове, учители, свещеници, съдии, адвокати и т.н.?