- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Дядо Добри
Има елементарни морални разбирания, наложени във времето от обществото под формата на практики, ако щеш дори закони. Хората ги спазват и това няма нищо общо с вътрешната им убеденост в съществуването на Бог.
Колкото и невероятно да ти звучи, добротата също се учи. Посредством примера на обществото, в което живееш, учението на което те подлагат в семейството и училището, ти научаваш, че да причиняваш болка (примерно) на друго живо същество е неправилно, неморално и съответно зло.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Е, нали зрелия разум може да отхвърли голяма част от тези обществени практики, които до голяма степен са наложжени от църквата, като по-този начин можеш да получиш лична изгода.
Има много гадни семейства, от които децата излизат съвсем различни от родителите си...
Е, щом е така, няма ли някаква сила, която да държи всичко? Защо Бог трябва да е човешка фигура? Той е общото название или това, което е неизвестно за нас и се свързва с доброто?
Защо ми е да вярвам в Бог, за да помогна на дядката, който едвам слиза от автобуса? Не може ли просто едното Благодаря да ме радва? Това не ме ли прави отново егоист?
Хауахауахауаха6ъа7ауауахау хаапаохаоайахаоиахаоаоаха оайгаоайаахайаоахакааоаха пахааоайа
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Корабе ти си за лечение бе мойто момче, хауахауахуахауахауауауаха ха...... а нее неее![]()
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Dr. Gregory House
разкри го, всичко е за да отиде в рая и да чука божиите курви ака монахини
n00bs
А може и дядо ти Добри да се опитва да изкупи греховете си? Може и да не са толкова малки, колкото си мислиш. При всички случаи, той има свои подбуди, които го карат да прави това, което прави и така да се чувства щастлив. Не по-малко егоист е от мен и теб.
Отново врели-некипели... Първо ми обясняваше, че подбудите били важни, сега ми обясняваш, че резултатите са важни... В този случай, нито едно от двете не е "свято", както твърдите.
Dr. Gregory House
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last