.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26

Да избягаш от любовта или сляпо да й се отдадеш?

"Да избягаш от любовта или сляпо да й се отдадеш? Кое от двете е по-малко разрушително?" Мислите ли, че дори и истинската любов има край?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Защо трябва да е или-или ситуация?
    Освен ако не е теза за есе.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Всяко нещо с начало има и край, но това не значи, че трябва да избягаме, вместо да изживеем хубавите моменти. За мен по-разрушителното е да бягаш от любовта, защото /поне за мен/ тя е движеща сила в живота и без любов, независимо към даден човек или любов по принцип, не се чувствам пълноценна.

Повече от фен Аватара на didi_marin0va
    Цитирай Първоначално написано от vanqsp Виж мнението
    "Да избягаш от любовта или сляпо да й се отдадеш? Кое от двете е по-малко разрушително?" Мислите ли, че дори и истинската любов има край?
    Аз не се затормозявам с такива сложни въпроси. Животът е кратък и правя това, което ми е кеф.

Съгласна съм с вас. Въпроса ми е, дали да се отдадеш на любов, който ти носи болка. Обичаш го, той те обича, но разделите са чести, държанието му често е агресивно и думите те нараняват. И въпреки всичко си сигурна, че те обича.

Повече от фен Аватара на didi_marin0va
    Съгласна съм с вас. Въпроса ми е, дали да се отдадеш на любов, който ти носи болка. Обичаш го, той те обича, но разделите са чести, държанието му често е агресивно и думите те нараняват. И въпреки всичко си сигурна, че те обича.
    Ако има плющене, то тогава всичко е наред! А то обидите се преглъщат и без това ежедневно.

Държанието му е агресивно, а думите му те нараняват. Е тогава каква е тази любов?
    Човек, който обича не би наранявал половинката до себе си.
    На твое място не бих била толкова сигурна в чуствата му.

Мега фен Аватара на xoxi
    Това описание е на светлинни години от моята представа за любов. Повече ми прилича на внушение от страна на момичето за някакви супер драматични/романтични отношения с другия, на когото хич не му пука чак толкова.

Мега фен Аватара на Hilary_
    И да бягаш от нея - в един момент ще те настигне и да тичаш срещу нея - пак може да не я стигнеш ..
    Всичко е преходно и всичко си има както своето начало, така и край.

Въпроса ми е, дали да се отдадеш на любов, който ти носи болка. Обичаш го, той те обича, но разделите са чести, държанието му често е агресивно и думите те нараняват. И въпреки всичко си сигурна, че те обича.
    Няма такъв филм. Всичко, което ти носи болка и ти вреди - не си заслужава!
    Недей да се самонавиваш за нещо, което реално не съществува и се съхрани, защото никой няма да го направи, вместо теб!
    Последно редактирано от Hilary_ : 07-22-2014 на 18:56

Голям фен Аватара на Andjyy
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Hilary_ Виж мнението
    и да тичаш срещу нея - пак може да не я стигнеш ..
    ГНИЛО ис дат ю

От такава ''любов'' с 300 палим.

Иначе подкрепям мнението на heartshapedbox.
    А относно края на истинската любов, винаги го има, но с течение на времето си мислим, че това е просто привързаност. Преди не вярвах, че може да продължи с много години, но когато дядо ми почина си спомням думите на баба ми, беше нещо такова: ''Не мислех, че го обичам още, а само съм свикнала с него. Обаче сега, като го няма знам че съм го обичала до последно.'' Разчувствам се, като се сетя как го каза тогава, до края се наричаха ''чедо''.

Аз смятам, че някои хора имат късмета да срещнат истинската любов, а други живеят със заблуждението, че са я срещнали.

Град
    Варна
    Аз смятам, че някои хора имат късмета да срещнат истинската любов, а други живеят със заблуждението, че са я срещнали.
    И каква е разликата между двете?
    Ако вярваш, че някой е истинската ти любов, то това не го ли прави автоматично... истинската ти любов?

Мега фен Аватара на RapExotic
    Въпроса ми е, дали да се отдадеш на любов, който ти носи болка. Обичаш го, той те обича, но разделите са чести, държанието му често е агресивно и думите те нараняват.
    Няма понятие "чести раздели". Щом веднъж се разделиш с някого, никога не можете да имате същата връзка, която сте имали до сега. Всяко следващо събиране с него е грешка и губене на време. С една дума никога не трябва да се връщаш при човек, с който си се разделил.

Замисляли ли сте се колко хора си губят времето в такива връзки?

Град
    Варна
    Защо не ми отговори на въпроса?

Не, защото идва момента, в който разбираш, че всичко е една заблуда

Град
    Варна
    Не, защото идва момента, в който разбираш, че всичко е една заблуда
    В голяма заблуда си

Мега фен Аватара на xoxi
    Авторке, ако искаш да се води някаква дискусия, защо не си изкажеш цялостно мнението, а не да подхвърляш по една изтъркана фраза от време на време.
    Кажи какви теми те вълнуват, как ги разбираш ти нещата и т.н., за да се насочим в една посока, а не така хаотично да казваме дали вярваме или не на някакви глупости, изписани в интернет от анонимни автори под формата на цитати.

Любовта носи щастие.Точка по въпроса-ако негативните емоции са повече от позитивните,това си е повече от ясен знак,че нещата не са както трябва.Много обичаме да оправдаваме хората,да създаваме в главите си илюзорни любови,които "преминават през всякакви перипетии" и за които се "борим" и че "ако не било трудно,не било истинско" .Истината е,че това е животът,а не някакъв филм и ако някой държи на теб,ти го показва.Показва ти го с действия,не с думи.Не плачеш и не си нещастен,защото реално единствената пречка на повечето двойки в днешно време са самите те.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    В голяма заблуда си
    Това, че не съм на същото мнение не означава, че съм заблудена. И ако не можеш да ме разбереш по - добре замълчи, а не ми говори в каква заблуда съм.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Сбийте се!

Колко от вас са осъзнавали, че трябва да се разделят с даден човек, но въпреки това не са го направили? Ето за това пуснах темата, защото половината от връзките са прекалено болезнени за един от двамата обаче не предприемат нищо. Това ако не е заблуда, какво е?

Град
    Варна
    Това, че не съм на същото мнение не означава, че съм заблудена. И ако не можеш да ме разбереш по - добре замълчи, а не ми говори в каква заблуда съм.
    Аз те разбирам много добре. Затова ти казвам, че си заблудена.

Колко от вас са осъзнавали, че трябва да се разделят с даден човек, но въпреки това не са го направили? Ето за това пуснах темата, защото половината от връзките са прекалено болезнени за един от двамата обаче не предприемат нищо. Това ако не е заблуда, какво е?
    Упоритост. Понеже обичаш да си служиш с клишета, ще ти дам едно, пък дано го разбереш: Знаеш ли защо навремето браковете са били по-дълготрайни и успешни отколкото днес? Защото бабите и дядовците ни са вярвали, че ако имаш нещо стойностно и то се счупи, е по-добре да се опиташ да го поправиш, отколкото да го хвърляш и да търсиш ново.
    И другото, което се опитах да ти кажа, но си твърде надменна, за да го разбереш. Всяка любов е истинска, ако в даден момент вярваш, че е такава. Просто няма истинска и неистинска любов. Има успешна и неуспешна връзка. Но неуспешната връзка не прави любовта ти по-малко истинска. Любовта винаги е истинска.
    Освен ако не се опитваш да ми кажеш, че ти не умееш да си служиш с чувствата си и си способна да си въобразиш, че обичаш някого, а това всъщност не е така.

Добре, приемам мнението ти, че в този етап от живота си съм заблудена. Само не разбрах защо да съм надменна?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си