.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Тъпи антивирусни програми!

Здравейте хора! Днес изтрих своята антивирусна програма (AVG 2014), защото много ми забавяше компа...и сега се чудя коя антивирусна програма да си инсталирам. Уиндоусът ми е Windows 7 - Ultimate...въобще има ли значение какъв уиндоус ползвам...и може ли да ми предложите някои антивирусни програмки, които да са сигурни и да не ми забавят компютъра, моля.
    Благодаря предварително!

Мега фен
    http://thepiratebay.se/ - като търсиш нещо подреждаш по сийдъри. Четеш коментарите преди да дърпаш и нямаш грижи.

// не съм инсталирал анти-вирусна !поне! откакто е излязъл win7. Антивирусните са смукачки на ресурси, а файда никаква от тях.
    Ако ти трябва сигурен компютър за онлайн банкиране и такива неща е хубаво един отделен лаптоп / таблет и го дръж чист - без пиратски софт, без да посещаваш сайтове, за които не си сигурен, че са чисти и така нататък. Ако обаче финансите ти не са под въпрос въобще не се занимавай - в най-лошия случай да ти се наложи да преинсталираш ОС-то, макар и това да е твърде малко вероятно.

Супер фен Аватара на JDeel
    Антивирусните не са задължителни, но някои ги правят да изглеждат като такива. Преди години по времето на Windows 98 и Windows XP имаше вируси колкото щеш, хващаха се ей така само като боднеш LAN кабела в компа. От тогава е минала цяла вечност в техническо отношение и са направени безброй кръпки на Windows, ползват се WiFi рутери дето си имат вграден Firewall, масово се ползват браузъри които не са вградени в операционната система както е IE.

Сега за да си имаш вирус на компа трябва едва ли не лично да го инсталираш. Верно, може да се прецакаш с някоя USB флашка от приятел или да не разбереш как си цъкнал на някое .exe в уж приятелско Skype съобщение, но също така е вярно и че разни хора се жалват, че антивирусната им не хващала вируси - тогава къв е смисъла като няма файда

На моя Windows 8.1 имам някакво вградено Windows Defender. Хубавото му е, че при желание може да стои напълно изключено, ама не знам дали го имаше при 7-та. Колко е сигурно не знам, не помня кога за последно съм хващал зарази, но засича разни кейгени дето имам насам-натам

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    не съм инсталирал анти-вирусна !поне! откакто е излязъл win7. Антивирусните са смукачки на ресурси, а файда никаква от тях.
    хехехе, и с какво е по-сигурен от XP ?
    Te всички геймъри разсъждават като теб, по тая причина машините ви копат за някой друг, защото минималния заеман ресурс от АВ ви смущава, геймърска му работа, човек не знае да ви се смее или да ви съжалява.

Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Антивирусните не са задължителни, но някои ги правят да изглеждат като такива. Преди години по времето на Windows 98 и Windows XP имаше вируси колкото щеш, хващаха се ей така само като боднеш LAN кабела в компа. От тогава е минала цяла вечност в техническо отношение и са направени безброй кръпки на Windows, ползват се WiFi рутери дето си имат вграден Firewall, масово се ползват браузъри които не са вградени в операционната система както е IE.

Сега за да си имаш вирус на компа трябва едва ли не лично да го инсталираш. Верно, може да се прецакаш с някоя USB флашка от приятел или да не разбереш как си цъкнал на някое .exe в уж приятелско Skype съобщение, но също така е вярно и че разни хора се жалват, че антивирусната им не хващала вируси - тогава къв е смисъла като няма файда

На моя Windows 8.1 имам някакво вградено Windows Defender. Хубавото му е, че при желание може да стои напълно изключено, ама не знам дали го имаше при 7-та. Колко е сигурно не знам, не помня кога за последно съм хващал зарази, но засича разни кейгени дето имам насам-натам
    Събрание на от глупав по-глупав, сякаш се надпреварвате кой ще напише най-идиотски коментар.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Събрание на от глупав по-глупав, сякаш се надпреварвате кой ще напише най-идиотски коментар.
    Добре дошъл в събранието! Нещо по темата имаш ли да кажеш?

Мега фен
    по тая причина машините ви копат за някой друг
    ;3 леко
    на въпроса ти за разликата между 7 и xp-то с удоволствие ще отговоря - директен и пряк достъп до всички процеси, заредени в паметта. process hacker е доволно полезен ;3 Отделно че процесите в 7цата се зареждат по коренно различен начин от това, което беше при ХР - UAC си го тафнаха директно от Линукс.
    Отделно защитната стена на уин е повече от достатъчна и има всичката функционалност, която би могла да ти потрябва.

Добре дошъл в събранието! Нещо по темата имаш ли да кажеш?
    За сега Auriss води, ти си след него, но преднината му е огромна като гледам долния му коментар.

на въпроса ти за разликата между 7 и xp-то с удоволствие ще отговоря - директен и пряк достъп до всички процеси, заредени в паметта. process hacker е доволно полезен ;3 Отделно че процесите в 7цата се зареждат по коренно различен начин от това, което беше при ХР - UAC си го тафнаха директно от Линукс.
    Отделно защитната стена на уин е повече от достатъчна и има всичката функционалност, която би могла да ти потрябва.
    Стената на седмицата е боклук, знае се от всеки, който някога е прибягвал до нея в опити да му свърши няква работа, при XP си работеше без проблем.
    UAC е боклук, знае се от всеки, който работи с програми и знае как да ги ползва правилно, за да няма нужда от тая простотия.
    Как пък аз съм няма един проблем с XP, а съм ползвал компютър основно за работа с кракнат софт.
    Но на кривата ракета и космоса и пречи, аз си летя свободно.

Мега фен
    окей

Но на кривата ракета и космоса и пречи, аз си летя свободно.
    По-добре кажи каква антивирусна ползваш и предложи някоя на човека, никой не те пита можеш ли да летиш

Мега фен
    ^мани пак е препушил

По-добре кажи каква антивирусна ползваш и предложи някоя на човека, никой не те пита можеш ли да летиш
    С Аvast съм от години, но с една от по-старите и версии, защото последната и влизаше в конфликт с няколко кракнати програми. Те ъпдейтите на вирусните дефиниции са важни, а не версиите, няма по-добра безплатна, защото кракнат антивирус е връх на олигофренията.

^мани пак е препушил
    Това са гадни слухове, пуша само с повод, например пия кафе.

Благодаря за коментарите, които ме пръснаха от смях ... Благодаря и на теб papugai, още сега ще си я инсталирам програмката.

Мега фен Аватара на draid
    От много време имам няколко безплатни лиценза за NOD32 и поради тая причина ползвам нея. Не ми е създавала проблеми, освен с някои кракове.

anonymous682486
    Guest
    Преди използвах аваст с платен лиценз, който аз платих, но уви оказа се, че е пълен боклук. Бил безсилен срещу троянски червейчета, пълно разочарование. Та после реших да си сложа nod32 и съм много доволен от тая антивирусна, използвам безплатни лицензи с 30дни срок.

Повече от фен Аватара на FemaleEyes
    От години на ползвам антивирусни програми. Имам една на оригинален диск но не я инсталирам.

Цитирай Първоначално написано от stefan7202 Виж мнението
    Преди използвах аваст с платен лиценз, който аз платих, но уви оказа се, че е пълен боклук. Бил безсилен срещу троянски червейчета, пълно разочарование. Та после реших да си сложа nod32 и съм много доволен от тая антивирусна, използвам безплатни лицензи с 30дни срок.
    В съпорта на Аvast изрично са написали, че не е желателно да се ползва от бавноразвиващи се, имали са предвид теб.

anonymous682486
    Guest
    В съпорта на Аvast изрично са написали, че не е желателно да се ползва от бавноразвиващи се, имали са предвид теб.
    Що си толкова некомпетентен?

Цитирай Първоначално написано от stefan7202 Виж мнението
    Що си толкова некомпетентен?
    Стото ми утивъ

Повече от фен Аватара на 8bit
    Ако си с читава защитна стена, примерно Комодо, няма да ти трябва да инсталираш антивирусна програма. Все пак зависи и къде ровиш де ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си