- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Преди началото на новата учебна година.
-Здравейте, въпросите ми са следните:
Как процедирате преди началото на новата учебна година ? Мащабен преговор по всички предмети или какво ?
Моля, споделете.
Кой клас си? Зависи какви предмети имаш. Да, входните нива в началото са меко казано отврат. Аз лично нямам намерение още в началото да се натоварвам толкова и да уча целия материал по всички предмети от миналата година, за да се справя на входните нива. За 3 месеца много неща забравих и трябва да се скъсам от учене, за да изкарам 6-ци по всичко, а за няколко входни нива просто не си заслужава. Смятам да процедирам ,акто всяка година- ще отворя и ще попреговоря основното, а после- каквото стане!И без това входните нива повечето учители не ги броят като оценки после, поне в нашето училище е така. Може би ще се старая за 6-ци само по предметите, които най-много ми се отдават езиците- английски и немски и по математика. За тях не просто ще се старая, а земята ще изровя за 6.
![]()
Никога не съм преговаряла.
Преди входните винаги сме имали преговор, а учителите винаги са казвали кое точно да подготвим. Ако не друго, поне двойки да няма. А в края на срока, никога не са зачитали оценките от входните.
Какъв е този ентусиазъм за подготвяне за новата учебна година, не знам. Едни се чудят какъв да им е 'тоалета', други какво да преговарят....
В началото на годината правите преговор, не се притеснявай, но щом толкова искаш, седи си и си чети каквотосмяташ за нужно...
Хахаха, дори и аз, при положение, че за 10-ти път отбелязвам 15-ти, се вълнувам като за първи клас!Няма как, трябва да се мисли, кое да се преговаря, кое-не, защото някои учители казват-на втория час-входно ниво! А това за тоалетите си е страшно несериозна работа, съгласен съм.
аз никога не съм учила лятото на входните нива ;d дори и за получиш някаква слаба оценка това е една началото на срока ще имаш хиляди възможности да я поправиш
Всяка година правя следното - две седмици преди даскало започвам да си повтарям "Хайде бе, чатал надървен, преговори за 5 мин и да се свършва"... и идва 15- ти... и съм преговорил точно по нищо![]()
Ннннннннда. :д И преговарям в час. Ако не друго, учителите си казват кой какво иска да знаем и така. Тая година съм по същата процедура.
Едно не разбирам обаче. Какви са тия вълнения все едно не знам какво ще става. Петнайсти е чаааааак след половин седмица, голямо суетене и теми значи.
Аз пък две седмици преди това си прочитам това което съм оставила от летният списък. Напоследък не ми харесва това, което ни карат да учим ама какво да се прави...обявено е за класика.
Първите два, три часа учителите правят преговор. Всъщност те наблягат на важните неща. Иначе уча само по предметите, които ми трябват, а за останалите проверявам в нета за примерни входни (понякога ми се падат същите) или гледам да препиша.