- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
Ама ти сам казваш, че няма никаква промяна... Да, простотии са! Простотия е от 100 човека да няма двама на едно мнение относно целта на протеста... Простотия е да се правиш на "ранобуден" с бирата в ръка... Простотия е да се правиш на палячо, щото е модерно...
Няма промяна, заради такива като теб, за които всичко е простотия и едва ли не изкарват показалите се студенти като пияндури и, че нищо нямало смисъл..
Това, че не успяха да направят нещо същественно е вярно, но ти какво очакваш? Това са студенти, не са американски сенатори. И все пак помогнаха за свалнето п БСП покрай цялата тази отрицателна енергия към тази партия, която създадоха с приявите си. А това не е малка промяна, защото тази партия се разпадна и тотално загуби повечето си привърженици.
И, ако наистина бяхме народ, а не мърша робска - точно с подобни действия може много неща да се променят.
Трябва да се създадът граждански отряди и много други неща, само че студените в суфиийското са 100, останалите само квичат и нищо не правят. Иначе не отричам, че е нямало и политическа намеса в окупациите..
И въпреки това ти знаеш ли какъв натиск са срещанали ранобудните студенти ? Че кое момче или момиче ще може да издържипсихически дълго време?
Aнтраксе, какво пак балбукаш ? Кой ти говори за бири по площадите?
Кал. - Радвам се, всъщност имам доста коментари и спорове в тоз форум. Само че все още не виждам кой, как и какво ще ще става в България.
Участваш ли в някаква по-организирана общност? От гражданските? Сам няма как – заедно с други може.
Аз съм в зеленото движение от бая години. Нещата стават бавно – ама стават.Два примера: приемането на „Натура 2000“ в пълния ѝ вид; приемането на най-якия закон за ГМО в целия ЕС.
Не, не участвам и не виждам добър избор от граждански организации, които правят нещо.
Не знам какво помогна натура 2000 и ГМО в ЕС при положение, че никъде не са спрели незаконното изсичане
на горите, а дори напротив - правят го законно от горското.
Храните стават все по-скъпи, животновъдите фалират... мафия
Няма нищо да се промени без напълно нови мащабни промени и реформи в държавата, защото когато тя не се интересува - не може никоя друга общност да я победи/замести.
И даа сложим накрая, че хората с добри намерения са на привършване.