- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
А, викаш, да се прибера, преоблека и пак изляза до стола??
После пак да се прибера, преоблека и отида я в университета, я в библиотеката, я другаде?
Или да съм на лекции, да си нося "дрехи за ядене в стол", да се преоблека, да ям в стола, пак да се преоблека и да се върна на лекции. Разбира се! Денонощието за теб е 72 часа явно.
Жените били нелогични, пхахахах.
"Всеки се простира според чергата си" е безкрайно, безкрайно верен лаф.
Иначе аз лично не подкрепям идеята, че общежитията, столовете и т.н. са за "бедните студенти", напротив. Масово студентите, които познавах, си живееха на общежитие.
Не четеш обаче, нали. НЯМА ТИ Я АРГУМЕНТАЦИЯТА. На какъв език да го кажа?
ЗНАМ как се готви в стая. И съм изключително чувствителна към миризми, веднага ще разбера, ако дрехите миришат. НЕ МИРИШАТ. Нито при приятеля ми, нито при мен.
Не, НЕ си обяснил надълко и нашироко как не може да се готви в общежитие! Обясни как ТИ не можеш. Защо някои могат, м?
Да, няма да е мусака, пиле с ориз или леща - тях ще ги ядеш я на стол, я на бюджетно студентско заведение, каквито има много и където ще си купиш изброените неща за 3-4 лв МАКСИМУМ. Има едно в Студентски около Зимния дворец - лелее, такива пълнени чушки ядох за 2-3 лв, че още ги сънувам. Ще си "сготвиш" месце на тиган + сосче + салата - идеално е. Варени яйца. Паста. Ще си свариш боб за салата с печени чушки и червен лук. Варианти има, аз ги практикувам
Аз не "готвя" с пакетчета - н-и-к-о-г-а, така че не ми дрънкай за суха храна.
Eкстази, права си за личното пространство определено. Аз винаги съм деля стая със сестра ми, тук съм от 1 година и напълно отвикнах. Не си представям някой да ме буди или да учи, когато аз искам да спя - или обратно. Предвид че не бих казала, че с мен се живее трудно или че съм прекалено чувствителна на шум, мръсотия етц. Праговете ми на поносимост са напълно окей. Сега кандидатствах за Еразъм, на някои от местата съществува съвсем реалната възможност да деля с някого стая, интересно ще е.
Блаб, напълно си права. И аз не готвя на микровълнова, но има безброй варианти да се прави. Неволята учи.Също верен лаф. Пък и студентите масово не живеят здравословно, че да се притесняват от кофти ефекта на микровълновата.
Спирам по темата.
Нека с останалите момичета сме разглезени и снобки.
Интересно защо тогава давам повече алтернативи.
Последно редактирано от PinkPan7her : 10-04-2014 на 11:30
Въпроса относно съквартирантите е въпрос на уговорки и разбиране .Живея още 3 момичета и досега не сме имали никакви проблеми .Относно готвене или учене или каквото и да е било.
Инка не е така има си студенти които се стараят да живеят здравословно на мнение съм че всеки при желание може да го прави.
индукционните котлони <3
Последно редактирано от girlwithblueeyes : 10-04-2014 на 11:38
Абе, вие какво толкова готвите, че да се умирисва? Както споменах живея в 9м апартамент, без балкон и въпреки, че не съм много сръчна в готвенето си приготвям почти всеки ден храна вкъщи. Отварям си прозореца и за 1 час ми се е проветрило "гигантското общежитие". Дрехите са ми в затворени шкафове, никакъв проблем. Имам само котлони и мини печка, която сама си купих за рожденния ден. Онзи ден правих шишчета на печката, получиха се страхотно, за норматив се проветри. Моето общежитие във Франция не е по-специално (с вентилация и климатик) от тези в България.
Казах, че не искам да се храня постоянно с нискокачествена храна - полуфабрикати и злеприготвена храна в стол. Карала съм с 25 евро 2 седмици, което предвид тукашните цени е изключително малко. Яла съм ориз със зеленчуци или маслини цяла седмица, защото не съм имала пари за друго. Последните си пари бих и ги давам за храна, учебник се взима на заем и от библиотеката, здраве - не! И това не ни прави нас с Пантерата разглезени, а с по-различни приоритети.
Защо си мислете, че вие като не можете и не го правите и другите не го правят. Имам много приятели, които учат в България, повечето си правят храната вкъщи.
draid се спука да се опитва да засегне останалите с разни етикети.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Просто не мисля, че може да ме учиш как се живее в общежитие в София и какво може и какво не да правиш в него. Не мисля, че може да ме учиш и какво и къде има в София. Готвенето не е варене на яйца и правене на салати. Аргументацията ми е точно на място, ама явно ти не може да я схванеш. Отделно няколко пъти вече повторих, че ние в общежитието сме правили варени неща и салати редовно, ама това не е готвене изясни си понятията. Отделно ти подадох още в началото на темата, че думата сноб не може да използвате, защото има коренно различно значение. Също така никой не е казал дали АЗ мога или АЗ не мога. ТИ просто си нямаш дори бегла представа какво е да пържиш в общежитие в София и как се живее с други хора на ограничено пространство.
Ама ние не мислим, ние знаем защото сме готвили какво ли не и съм видял резултата от това в стаята. Вие сте навикнали да си живеете самички в стаята и си мислите, че е същото. Дори не може да си представиш какво се случва когато някой готвеше в общежитието и как всички разбираха за това. И нещо си в грешка, аз не се опитвам да засягам който и да било, аз казвам каквото ми е на ума. На който не му харесва си е негов проблем. Вие само ще е да се грижите с пантерата за здравето си явно. Всички които ядат на стол ще доживеят има няма 30г. пък вие ще сте с орилите, мда успех.
Последно редактирано от draid : 10-04-2014 на 14:46
надменни коментари оод
хапнете риба, защото мозъците ви са доста забуксували
и аз не подкрепям лошото хранене
но да се храниш в тукашен стол, не значи непременно, че се храниш вредно
някои хора са находчиви и умеят да отсяват доброкачествено и при най-боклучавата история
освен това в столовата на нса можеш да се насладиш на съблазни младежи, докато си отхапваш от хлебчето, после обстановката била лоша...
и нещо, което споменах и в кулинарната тема
като цяло здравословното хранене не е само био храни и студенопресовани масла, това си е чиста плиткоумност
здравословно е, когато съумееш да си създадеш едно равновесие м/у високи като качество храни и такива, които не се славят с това
и наистина това, че си на общежитие и се храниш в стол не е фактор, че задължително нямаш средства
дагичка, доколкото знам си има възможности, просто е избрала да си хапва там, защото и харесва
а някои просто се възползват от възможността да живеят там и предпочитат да си оползотворяват парите по друг начин (добър или лош), пък и с малко сръчност, можеш да си превърнеш и мазето в уютно място
друг е въпросът, че студентски не ми е никак приятен, но винаги можеш да извлечеш положително, особено с другарче
иначе наистина има хора, които просто не могат да си позволят друго, но ако имаш акъл, ще подходиш благоразумно във всякаква ситуация
и наистина е глупаво така да сравнявате страната ни с чужбина, тип 'трикольорната балканска дупка за нищо не става, в чужбина всичко е песен', по такъв начин звучите и ми е грозно
навсякъде има плюсове и минуси
пък това хепи (някой го спомена) ми е толкова гнусно и прехвалено място, пълно е с високомерници тип 'пинкилота'
тук трябва да се съглася, за пръв път чувам човек да е на моето мнение,
половин година слушах от съквартирантката ми колко добра готвачка е, как у тях непрестанно се готви и като се нанесохме, видях за каксо става дума
Не четох подробно, но да вметна, че в немските общежития има абсорбатор, как ще се умирисва, макар че ако сте достатъчно голям инат да искате да си направите сладко- кисел сос, в кухня без прозорци (точно така, само семейните общежития в Германия имат прозорци...) и абсорбаторът не ви спасява![]()
Не се заяждам,Хаяши, защото ми изглеждаш смирено момиче, но темата за козметика е пълна с твои придобивки, една голяма част от които, смея да твърдя, са лукс, а не първа необходимост. Просто не проумявам как така нямаш пари за храна, едва ли не, и за учебнииц, а за козметика пръскаш. Просто ми е странно и отбелязвам, не ми дължиш обяснения, парите са си твои.
ахх, евала :*
Последно редактирано от therichbitch : 10-04-2014 на 14:58
Явно според пантерата и варенето на макарони и яйца спада към готвенето... А според останалите в стола сервират храна внос от Африка престояла минимум месец на митницата и готвачките не си мият ръцете по цял ден и си решат косата върху казана. Да не говорим как сервират в метални паници и канчета и няма как да намериш нещо вегетарианско.
колкото до металните съдове, аз ги знам като затворнически :д
на мен пък не ми пречат, мога да ги хвърлям като се ядосам и нищо да им няма :Д
мда и можеш да ги ползваш за барабан, когато сестра ти те ядоса и искаш да и го върнеш, докато спи
бтв защо така осъждате простите кулинарни умения ;/
и правенето на сандвич си е голяма работа, трябва си подход
сякаш редиш пъзел, всяка съставка си има специално място
Става ми забавно как се обсъждат неща, които няма как да сравните като общежития някъде си,ама както и да е.
Годината започна и ми е някакво ентусиазирано. Ще си напасна работния график спрямо лекциите, личното време ще е малко по-малко,но пък не е проблем това.
maDamn
не разбрах въпроса, какво за надценкитедали са оправдани?
PinkPan7her, не знам ти какво разбираш под аргументация. Но някои от твоите примери са неприложими в реална ситуация. Не ми се търси да те цитирам, мисля, че е и ненужно. Цялостното впечатление, което лъха от постовете ти в тази тема, е, че се опитваш отчаяно да ни убедиш в някаква си твоя "истина". За мен е незряло и несериозно човек да обяснява ситуацията в Студентски, при положение, че не е живял там и няма преки наблюдения над условията. Защото ти можеш да ми нарисуваш десетки хипотетични алтернативи, но ако не можеш да застанеш зад тях, не означават нищо.
Иначе за личното пространство мога да говоря много. На такива съквартирантки и съквартиранти съм попадала и такива неща съм виждала, че мисля, че побелях преждевременно. Последният например не се заключваше в банята, а един друг имаше навика да си прави среднощни разходки до хладилника гол. Имах и честта да деля общежитието с една психично нестабилна и котката й. Имаше и една постоянно активна двойка, която обичаше екстремни преживявания (разбирайте секс в кухнята, докато съм си поканила гости в жилището). Но съм имала и уникално прекрасната съквартирантка, която ме научи на изключително много неща, както и заразително енергичен съквартирант, който ме глезеше постоянно. Хора всякакви. И готвенето е най- малкият проблем.
Дори не знам защо пиша в темата, при положение, че мразя, ненавиджам, не мога и не желая да готвя. През живота си не съм готвила, никога не съм искала да се науча. Мисля, че аз съм разглезената тук.
Предпочитам да ям растителни продукти, които не са топлинно обработени (печени, варени или пържени). Месо и млечни продукти също не консумирам. От сладко и тестено ми се повръща. Но хората като мен са малко и напълно осъзнавам, че това не е здравословно, затова се опитвам да бъда обективна и да не налагам личните си възгледи. Особено в такива тривиални теми.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
предлагам да задействаме операция оушън или може би тийншън и да направим обир на всичките хепи-та и котън-и
след това да ги превърнем в концлагери и да избавим страната ни от утайки
накрая с парите да реновираме студентски и да го направим едно по-добро място