.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 668

Тема: Избори 2014

Hybrid View

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от kosder Виж мнението
    Няма такова нещо като преразпределяне при гласуване. Невалидната бюлетина вдига прага за влизане, защото се вдига избирателната активност. Негласуването обаче не вдига избирателната активност и спомага за по-нисък 4 процентов праг, тоест като не гласуваш ти спомагаш някой като АТАКА, ДПС, ББЦ и т.н. да увеличават своите проценти, което не се случва при гласуване било дори и с невалидна бюлетина.
    Което означава, че без да гласуваш, ще имат повече партии шанс да влязат, съответно повече партии ще си разпределят гласовете на негласувалите, но това отново по никакъв начин не променя факта, че ти не си направил абсолютно нищо с невалидната си бюлетина.

Супер фен Аватара на kosder
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Което означава, че без да гласуваш, ще имат повече партии шанс да влязат, съответно повече партии ще си разпределят гласовете на негласувалите, но това отново по никакъв начин не променя факта, че ти не си направил абсолютно нищо с невалидната си бюлетина.
    Не мисля, че например с 30% избирателна активност и 10 партии в парламента ще спомогне с нещо за стабилизацията на България. Нека партиите сами заслужат представителството си в парламента, а не да се надяват на ниска избирателна активност, която спомага предимно партиите с твърд или купен електорат.

п.с.: не съм гласувал с невалидна бюлетина
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от kosder Виж мнението
    10 партии в парламента ще спомогне с нещо за стабилизацията на България.
    Хм, аз изхождам от една проста логика: Колкото повече, толкова по-трудно ще им е да сътворят някоя глупост, защото все ще има кой да възрази.

Супер фен Аватара на kosder
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Хм, аз изхождам от една проста логика: Колкото повече, толкова по-трудно ще им е да сътворят някоя глупост, защото все ще има кой да възрази.
    Или ще се получат по-широки и малоумни коалиции. Просто трябват нови политически партии в парламента с нови лица, а не нови имена. За съжаление, отново това не се получи...
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    При 10 няма да има правителство и ще има пак избори декември.
    Just sayin'.
    Не че не вървят към предсрочни нещата, като гледам прогнозите на галъп.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си