- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Плуване ?
На 16 години съм и от няколко месеца се занимавам сериозно с плуване и въпроса ми е дали е прекалено късно, за да се надявам на някакви резултати в този спорт ? Знам, че повечето на моята възраст го тренират от 10 години, а аз едва от няколко месеца, но ходя 5 пъти в седмицата на тренировки и се справям добре, но не достатъчно и нужно ли ми и на мен 10 години, за да стана наистина много бърза ? Гледах биографиите на доста плувци и няма никой който да е започнал по късно от 10-годишна възраст и се отчайвам, а наистина искам и аз да постигна повече
Never say never !!
Можеш да плуваш, сега отиди и хвани златната рибка, за да ти се изпълни желанието.
Късно е за професионална кариера в този спорт, но не е късно за някакви резултати, както си написала.
Няма невъзможни неща - с повече усилия и dedication не мисля, че ти е късно, но имаш доста да наваксаш. Много здрави тренировки в и извън басейна, тичане, издръжливост, тежести.
Успех!
Нaбийте си в глaвите,че след дaденa възрaст не сте годни зa професионaлен спорт.
Зa удоволствие си ходи,нa aмaтъорско ниво aмa никой тренъор нямa дa те вземе нaсериозно.
Знам, че е късно, но честно казано не знам защо ? Не мога ли да наваксам ако тренирам много много упорито ?
Never say never !!
Може, но няма да го направишИдеята със започването от рано е просто тялото ти да се развива в тази насока, за това примерно ако искаш да си гимнастичка като си на 18 да кажем е почти невъзможно. Друг е въпроса, че за да имаш добри резултати ти трябва време и практика. Нищо не ти пречи да пробваш...
а кариерата на плувец на колко години горе-долу свършва ?
Never say never !!
Да, думата кариера не е най-подходящата, май. Иначе предполагам когато му омръзнеИли пък когато смята, че се е реализирал достатъчно или пък има травми/препятствия, които му пречат да се състезава. Примерно Фелпс уж сложи край на Олимпийската си кариера (в неговия случай това си е кариера) и май не се състезава сега. Т.е. към 26-7-9 годишна възраст, примерно.
Mindhack a ти зaнимaвaл ли си се със спорт?
Тукa еднa чaст от вaс си живеете в розов бaлон,че всичко е пистижимо.Хоп щрaквaш с пръст и си профи плувец.Те хорaтa от децa се мъкнaт по бaсейните a той говори глупости.Aз дa питaм aвторкaтa къде беше по рaно,зaщо не се зaпишa по рaно
Освен товa и кaкто нa ЛС ти кaзaх също стaвa въпрос зa пaри.
Последно редактирано от girlwithblueeyes : 10-07-2014 на 00:14
Последно редактирано от girlwithblueeyes : 10-07-2014 на 00:14
Да, за гърба си имам 7 години плуване, 8 години хокей и 2 години футбол.
Момичето никъде не е използвала думата професионално, а сериозно - това са 2 различни неща.
Има и ментални, които често са по-големи и трудни за преодоляване.
Последно редактирано от Mindhack : 10-07-2014 на 06:17
Съгласен съм, но ако в случая приемем, че има най-желязната мотивация и воля да стане добър плувец, пак остава проблема, че тялото ѝ е ново в спорта и няма как да натрупа въпросната физическа сила/издръжливост, за да може да се състезава. Ако си пръсне г*за от тренировки в следващите примерно 5 години и отиде на състезание 100% ще дойде някой 18-9 годишен, който се занимава с плуване от малък, който ще я издухаХипотетично казано.
Частично мога да се съглася, но тук идват много "но"-та, "ако"-та и т.н - теоретичната част
Според мен въпросът, на който авторката търси е въпрос е, дали е късно да постигне резултати - според мен не е късно, но се съмнявам да стигне до ниво Олимпиади - почти всеки в България е обречен, а всички знаем причините.
Благодаря за отговоритеИ така след време със сигурност искам да се занимавам с плуване и се чудех примерно, за да си треньор трябва ли да имаш много победи зад гърба си ? Само бивши състезатели ли могат да бъдат треньори
Never say never !!
Тия спортове си ги практикувал, не си ги тренирал, иначе нямаше да пишеш глупост след глупост.
Момичето ползва думи, чието значение не знаеш.
Ментални проблеми имаш ти, главата не те слуша.
и като завърша спортната академия после какво мога да правя ?
Never say never !!
Безсмислено е да водиш спор, papugai. Може да извъртиш думите колкото и както си поискаш, и да се правиш на интересен, и нищо от това в крайна сметка няма значение.
Успех!![]()