.
Отговор в тема
Страница 4 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 156
    Мега фен Аватара на tori
    Аз лично Под игото съм я чела още в пети клас, бих подхванала анализи, за да припомня и Тютюн на цяло.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от feel_me19 Виж мнението
    Чудя се дали да започвам Тютюн или да карам само на анализи, пък да си прочета Под игото. Вие как мислите?
    Aнализи и за двете произведения. В анализът са изтъкнати нещата за които ще се говори и трябва да се знаят, а когато прочетеш произведението има възможност да си обремениш мозъка с неща, които си си рекла, че ще бъдат от значение, а всъщност не са.

Ако възнамеряваш да ги прочетеш(романите) от чисто любопитство или мислиш, че са ти интересни. Прочети ги.
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 09-28-2014 на 21:28
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на ameli
    Аз съм на мнение, че трябва да прочетеш и книгата, и анализите. Единствено си позволих да пропусна Чичовци, но за мен беше нечовешка скука. Учудена съм, че не си минала Под игото вече, ние го взехме още миналата година. От книгите ми остана Тютюн, но ще го почна след Нова година най-вероятно.
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Нещо замря тази тема... Започнах с уроците по БЕЛ и осъзнавам колко много не знам. Положението е трагично. Имам да пиша ЛИС за домашно, а си нямам идея как да го напиша.

Повече от фен Аватара на Dollie
    Град
    Moon~ :)
    Здравейте! Втората ми матура ще е философия. Изчела съм книгите още миналото лято, това лято само ги припомних. Изключението е Тютюна, който зарязах на няма и половината. Реших да дръпна филма- още по-голям шит. Намерих си един преразказ в нета на книгата от който поне да добия престава кво се случва нататък и стискам палци на ръцете и краката да не се падне Тютюн .. предпочитам дори Септември да е.
    Ии така, тази матура изобщо не ме затруднява, трябва да се подготвям за другата. Есетата не, но тестовата част .. има някои неща, които не ги знам. В часовете по философия като цяло се вършат куп други дейности, за жалост

Нещо замря тази тема... Започнах с уроците по БЕЛ и осъзнавам колко много не знам. Положението е трагично. Имам да пиша ЛИС за домашно, а си нямам идея как да го напиша.
    лол, по БЕЛ само ЛИС-ове пишем от когато съм 8сми клас. Тази госпожа нито едни път не ни позволи на класно да пишем есе само ЛИС.

Цитирай Първоначално написано от Dollie Виж мнението
    Здравейте! Втората ми матура ще е философия. някои неща, които не ги знам. В часовете по философия като цяло се вършат куп други дейности, за жалост
    Няма за какво да се притесняваш пиче. Философията е сравнително елементарна. Ще се справиш от раз !
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Град
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    лол, по БЕЛ само ЛИС-ове пишем от когато съм 8сми клас. Тази госпожа нито едни път не ни позволи на класно да пишем есе само ЛИС.
    +1 Тая нашата направо ни ги е забранила, само ЛИС-ове пишем.
    А и на матурата си е по-добър вариант да избереш ЛИС пред есе.

Цитирай Първоначално написано от Dollie Виж мнението
    +1 Тая нашата направо ни ги е забранила, само ЛИС-ове пишем.
    А и на матурата си е по-добър вариант да избереш ЛИС пред есе.
    Mда тя с това оправдание ни излиза, обаче вижда много добре, че 42% от класа не могат да пишат ЛИС.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на ameli
    Ние пък за 5 години само едно контролно ЛИС сме имали. Като да не пропусна да отбележа, че все още не сме карали един час по литература.. мда, трагично е. Да ми мине изпита и сядам сама да се готвя, че явно само с училище нищо не става.

Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    лол, по БЕЛ само ЛИС-ове пишем от когато съм 8сми клас. Тази госпожа нито едни път не ни позволи на класно да пишем есе само ЛИС.[/B]
    Госпожата ми по БЕЛ е доста зле и НИТО ВЕДНЪЖ не ни е карала да пишем ЛИС. Заради това сега не мога да го пиша. Кажи-речи от 7-ми клас не съм учила по БЕЛ (за срам е, знам) и сега адски много съжалявам, че не започнах да се подготвям още от 11 клас.
    Хора, обръщам се към вас за помощ. Може ли някой да ми каже как да уча авторите и произведенията по литература? Единствено съм чела "Железният светилник" и това е. Нито за авторите знам нещо, нито за произведенията. Наистина искам да науча материална, но не знам как да подходя към него. Само с четене на анализи ли ще стане работата?

Няма да стане само с четене и наизустяване на анализи,важно е да разбереш основните идеи и теми в творчеството на всеки автор,съобразено и с епохата,в която пише ;да умееш да тълкуваш различните символи в произведенията.Сигурно всичко това ти звучи трудно при положение,че досега не си учила усилено по литература,но след като веднъж започнеш да осмисляш нещата по свой начин и откриеш,че не е само въпрос на зубрене,предметът става наистина увлекателен.

Град
    Госпожата ми по БЕЛ е доста зле и НИТО ВЕДНЪЖ не ни е карала да пишем ЛИС. Заради това сега не мога да го пиша. Кажи-речи от 7-ми клас не съм учила по БЕЛ (за срам е, знам) и сега адски много съжалявам, че не започнах да се подготвям още от 11 клас.
    Хора, обръщам се към вас за помощ. Може ли някой да ми каже как да уча авторите и произведенията по литература? Единствено съм чела "Железният светилник" и това е. Нито за авторите знам нещо, нито за произведенията. Наистина искам да науча материална, но не знам как да подходя към него. Само с четене на анализи ли ще стане работата?
    Препоръчвам ти да ги прочетеш (от Христоматията най-лесно, романите ги има в сбит вариант в нета) и ако слушаш достатъчно в часовете,решаваш тестове ще станат нещата. Споменах по-горе за помагалото "Бърз прочит преди матура" - може да ти е доста полезно. Освен това, мисля че ти каза, че ходиш на уроци. Според мен ще се подготвиш добре за матурата. Аз сега не ходя, но в 7 клас цяла година като ходих ми беше мноооого голям плюс.

anonymous708973
    Guest
    Купуваш си помагала - четеш стихотворения и повести; за романите може и да нямаш време - чети резюмета и от решаване на въпроси ще се научиш как става.
    В помагалата има анализи, които ще ти помогнат да научиш идеите и похватите на всеки автор и произведение.
    Принтираш си стихотворението и по него подчертаваш всичко, което пише в помагалото. Ако го правиш свястно, накрая си изписала горе-долу половината обем на самото стихотворение.

Мега фен Аватара на draid
    В интерес на истината ще изкара и без да е прочела нито едно произведение. Иначе, ако не е чела когато трябва надали ще може да изчете всичко за месец-два, въпреки че ако започнеш от сега имаш време.

anonymous708973
    Guest
    О, аз не говорех за "изкарване" .

Не съм чела и 4те страници обаче от първата разбрах, че повечето искат да карат матури по езици. Ако нямате взет cae/cpe или ielts с поне 6.5, както и взет daf за немския не си правете илюзии за повече от 5. Ако сте го избрали защото нямате какво да изберете не мислете, че интернет ви е научил на много.

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    АХАХАХА.

Само това ще кажа.

Цитирай Първоначално написано от ina7 Виж мнението
    Не съм чела и 4те страници обаче от първата разбрах, че повечето искат да карат матури по езици. Ако нямате взет cae/cpe или ielts с поне 6.5, както и взет daf за немския не си правете илюзии за повече от 5. Ако сте го избрали защото нямате какво да изберете не мислете, че интернет ви е научил на много.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Град
    Само ще ти кажа,че си в голяма грешка с това за езиците.

и прочети 4те страници, не всички искат да карат матура по език.

говоря за хората дето искат езици (следователно 4те страници не ме интересуват) и се заблуждават ако си мислят, че ще имат над 5.50
    обаче SHPAIdURmeN може и 3.50 да и свърши работа

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Ами, да ти кажа, не можеш да генерализираш така, съжалявам.
    Ако ти не си я изкарала с над 5(.50) без взет сертификат, отговарящ на Ц1 по европейската езикова рамка, при положение, че нивото на матурите по език далеч не са на същото ниво, не означава, че и при другите е така или ще бъде така.

Град
    говоря за хората дето искат езици (следователно 4те страници не ме интересуват) и се заблуждават ако си мислят, че ще имат над 5.50
    Ти пък от къде знаеш на хората възможностите? За да са избрали тази матура, значи са преценили,че в това са най-добри и ще се справят. Толкова хора, особено от езиковите гимназии си говорят много добре езиците кви ielts-ове кви 5лв?!

Добре, муцка :* , както кажеш

Относно коментиращите в тази тема :

Не обръщайте особено внимание на потребител ina7, той е абсолютен трол, който е тук за да ви провокира и дразни !
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Матурата ще ми е по Анлийски език. Миналата година беше доста лесна. Проблемът е, че не знам какво ще кандидатствам! Поразгледах специалностите в СУ "Климент Охридски", подбрах по-интересните и се спрях на Културология(така беше май?), но като казах на приятелите, те се изсмяха, че била нелепа, неизвестна и безперспективна... Чудесна подкрепа, няма що! Някакви наблюдения и мнения по адрес въпросната специалност?

Не, муцка. Не съм тука, за да троля, но пък ти си доста дипломатична. Съвсем нормално казах, че матурите по език и специално тази по английски не са лесни и ако ще избирате матура просто защото нямате никакъв силен предмет е грешка. 6-цата на тия зрелостни се изкарва много трудно. Обаче, ако има хора, които са доволни на по-малко от 5 за тях би трябвало да е ок.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си