.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1117

Hybrid View

защото морала до голяма степен е пресъздаден от тях. Религията е учение за качествен живот. Ама не такъв , да е пълноценен само за теб, ами и за останалите хора и природата. Системата също променя светогледа на хората. Ама идеологиите се менят, а църквата съществува от 2000 години вече. Защото няма безгрешен човек. В патриархалния свят църквата е определяла и налага всички ценности. Тя е играела ролята на съд и тнт.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    защото морала до голяма степен е пресъздаден от тях. Религията е учение за качествен живот. Ама не такъв , да е пълноценен само за теб, ами и за останалите хора и природата. Системата също променя светогледа на хората. Ама идеологиите се менят, а църквата съществува от 2000 години вече. Защото няма безгрешен човек. В патриархалния свят църквата е определяла и налага всички ценности. Тя е играела ролята на съд и тнт.
    Само дето религията налага тези ценности насилствено/чрез заплахи/ и обещания, което прави изпълнението им користно и със задни мисли... Един разумен човек може сам да гради ценностите си без да е необходимо да го заплашват с вечни мъки или да му обещават 72 девици...

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Само дето религията налага тези ценности насилствено/чрез заплахи/ и обещания, което прави изпълнението им користно и със задни мисли... Един разумен човек може сам да гради ценностите си без да е необходимо да го заплашват с вечни мъки или да му обещават 72 девици...
    Да бе. Насилствено е ставало, защото е попадала в грешни ръце. И сега има алчни попчета, но в смисъла на християнството няма нищо насилствено. Тя е започнала именно като борба с неправдата. Когато са били много тежки времена и хората са се нуждаели от обединение и съпричастност. Та призовава за един духовен ред.

За мен повечето хора още дълго време ще останат не толкова разумни. Образованието не е за всеки... По важно е всеки да бъде научен на добродетелните ценности. Или на философия, която да не те превръща във материален консуматор - пиявица

Мега фен
    Да бе. Насилствено е ставало, защото е попадала в грешни ръце. И сега има алчни попчета, но в смисъла на християнството няма нищо насилствено. Тя е започнала именно като борба с неправдата. Когато са били много тежки времена и хората са се нуждаели от обединение и съпричастност. Та призовава за един духовен ред.

За мен повечето хора още дълго време ще останат не толкова разумни. Образованието не е за всеки... По важно е всеки да бъде научен на добродетелните ценности. Или на философия, която да не те превръща във материален консуматор - пиявица
    корабе, добър човек си ти

атеистите не са лоши, просто май в основа на тяхната логика стой страха на първо място.
    в смисъл атеизма е може би по-скоро проява на слабост, а не толко сила на раума.

абе, не знам.
    Последно редактирано от defender : 10-28-2014 на 18:58

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    корабе, добър човек си ти

атеистите не са лоши, просто май в основа на тяхната логика стой страха на първо място.
    в смисъл атеизма е може би по-скоро проява на слабост, а не толко сила на раума.

абе, не знам.
    За митко, не знам, ама твоята логика гърми...

ауре стига тегли американски пропаганди. въобще не ги чета. тва кат вегетарианците направо.

Мега фен
    Образованието не е за всеки... По важно е всеки да бъде научен на добродетелните ценности
    Образованието не е за всеки => ще промиваме на хората мозъците.

бих ти казал да си ебеш майката леке лицемерно, ама не съм толкова невъзпитан

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Образованието не е за всеки => ще промиваме на хората мозъците.

бих ти казал да си ебеш майката леке лицемерно, ама не съм толкова невъзпитан
    90% от новото българско население е висшисти. Питам. Какво направи цялата ни образователна система в България за 20 години, че новото поколение до такава степен да деградира? С какви ценности капитализма и глобализма одухотвори децата?
    Образованието е ВАЖНО, но не е всеки човек има качествата и капацитета.

Аз също съм атеист, защото не виждам логически причини за бъдещето на обществото ни като природата ни е егоцентрична.Щото и колкото да си умен, ако нямаш вяра - ще предпочетеш да продадеш душата си на дявола за някви си мижави 50 години и да оставиш поколенията след теб в гибел, НИЩО ЧЕ СИ ОБРАЗОВАН.

Мега фен
    90% от новото българско население е висшисти. Питам. Какво направи цялата ни образователна система в България за 20 години, че новото поколение до такава степен да деградира? С какви ценности капитализма и глобализма одухотвори децата?
    Образованието е ВАЖНО, но не е всеки човек има качествата и капацитета.

Аз също съм атеист, защото не виждам логически причини за бъдещето на обществото ни като природата ни е егоцентрична.Щото и колкото да си умен, ако нямаш вяра - ще предпочетеш да продадеш душата си на дявола за някви си мижави 50 години и да оставиш поколенията след теб в гибел, НИЩО ЧЕ СИ ОБРАЗОВАН.
    https://www.youtube.com/watch?v=8-qEiB6a5f4#t=1820

малиии ква гибел ни е замисли тоя

90% от новото българско население е висшисти.
    Яя кажи откъде я извади тази статистика?

Яя кажи откъде я извади тази статистика?
    от топлото място

anonymous895156
    Guest
    ауре стига тегли американски пропаганди.
    научен си на добродетелните ценности

Супер фен Аватара на JDeel
    Така си е, и това просто показва каква човешка измислица е религията. В днешно време и децата са наясно, че "Не прави това" е чисто предизвикателство да го направят. До скоро модела за възпитание е бил да се забраняват нещата. Още от малки ни пълнят главите с думички като "Не", "Недей", "Не може". Този метод на забраната не е показал кой знае какви резултати, но е най-интуитивен и не изисква акъл. Толкова ли глупав е Бог, че да ни предложи толкова маймунски диктаторски подход

Вместо "Не убивай" можеше да е "Цени живота на останалите същества, защото той е толкова свещен, колкото и твоя". Вместо "Не кради" можеше да е "Цени притежанията на ближния, както цениш своите, независимо дали имаш повече или по-малко". Просто е по-добре да липсва това "Не".

Само че 10-тте Божи заповеди за написани в маймунски стил. А мозъците ни са шампиони в обръщането на "Не" в "Да", което пак казвам, и децата го знае, камо ли пък Бог.

Щом аз дето съм обикновен човек мога да се сетя за по-добър вариант на тия прословути заповеди, то Бог дето е в пъти повече би трябвало да може да се сети за пъти по-добър вариант. Но явно някой друг (човек от ония векове) се е сетил преди него, след което една сурия народ са повярвали, че не е бил човек тоя дето ги е измизлил, а самия Бог. Наивно, и за съжаление деструктивно

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си