.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1117

Hybrid View

Мега фен
    ^http://en.wikipedia.org/wiki/Epic_of_Gilgamesh

дали пък е вторичен

http://www.sacred-texts.com/ane/eog/

Енумаелиш също е интересно

http://www.sacred-texts.com/ane/enuma.htm

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Благодаря ти за линка. Я виж каква находка:
    ,,лайтмотивът на поемата е недостижимостта на съдбата на боговете за човека и безполезността на човешките усилия в опитите да получат безсмъртие... Основната идея на произведението - недостижимостта на главната цел на Гилгамеш - вечния живот.''
    Е и това ако не е резюме на напразното напъване на езичеството да разреши най- важния проблем на човечествотто ,здраве му кажи! И в ,,Илиадата '' е същата дивотия - светът е лудница, в която не може и да се мисли за някакви закони, защото една орда капризни богове се месят когато и както и където си поискат. Затова и науката не се е развивала трайно в нито едно езическо общество, а точно в християнска Европа, където откриването на законите става при благоприятното предпоставяне на ЕДИН ЗАКОНОДАТЕЛ.
    Но най-важното е, че Христос разрешава по неподозиран и невъзможен за езичеството начин точно този ,,проклет'' въпрос, изяснявайки ни Божията воля и още по- важното - побеждавайки смъртта и дарувайки ни безсмъртие. Езичеството говори за това какви жертви хората трябва да принасят на боговете, а в християнството Бог принася Богочовека Христос като съвършенната жертва за хората
    Още веднъж благодаря за подаръка, който ми направи

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Е и това ако не е резюме на напразното напъване на езичеството да разреши най- важния проблем на човечествотто ,здраве му кажи!
    това, че някой си е въобразил, че е решил този въпрос, както и много други, и поради естествената си неспособност да се обоснове се е опитал да представи отговорите си като спуснати свише и неподлежащи на коментар, не означава, че той е прав, нито пък че тези, които ползват алтернативни подходи в търсене на отговора, водят безсмислено съществуване

Затова и науката не се е развивала трайно в нито едно езическо общество, а точно в християнска Европа, където откриването на законите става при благоприятното предпоставяне на ЕДИН ЗАКОНОДАТЕЛ.
    ))))))))))))))))))

как ще докажеш, че предложеното от христос решение е уместно и че това е божията воля? (всъщност започни от доказателството за съществуването на бог, след това обясни откъде-накъде може нашият незначителен ум да придава чисто човешки (маймунски) качества на нещо извънбитийно, което по презумпция е недостижимо за човешкия разум, изхождайки единствено от нищожния си опит, и да заклеймява всички различни идеи)

не мога ли със същото като исусовото уверение (а и обосновка) да заявя, че бог е разгонен капуцин, който праща в рая-джунгла при N на брой изядени банани и осъществени полови сношения?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението

не мога ли със същото като исусовото уверение (а и обосновка) да заявя, че бог е разгонен капуцин, който праща в рая-джунгла при N на брой изядени банани и осъществени полови сношения?

ПП: Ми можеш, ама това ще е път към някакъв твой бог, сега ако заради твоя бог се откажеш от всичко материално и издържиш и едно разпятие заради него, може и да ти повярвам

И ако имаш, и свидетели и ученици, които да умрат за тебе мъченически.

И пак не е сигурно, дали ще ти повярвам, има още около няколко стотин изисквания за да отговаряш на представата за бог, доста има да се потрудиш от едно нищо и никакво изказване на някакво си твое хвърчащо твърдение, нямащо връзка с реалността.
    Виж при Христос не е така.

ПП: След като човек се запознае добре с християнския Бог, аз не знам след това дали изобщо ще може да се намери нещо, което да го измести като Бог, просто винаги ще има кусури на тоя нов бог, защото просто той няма да е толко съвършен.
    Аз не знам по-съвършено описание за Бог от християнския. Всеки друго бог просто ще му падне нивото.

Ако успееш да ми дадеш по-съвършено описание за бог ще повярва във вашия бог.
    но просто не знам как ще превземеш крепостта на съзнанието ми. Тва е невероятен лабиринт брато, сега му слагам теракот и алуминиева дограма.
    Последно редактирано от defender : 10-30-2014 на 22:03

Ами Димитре, що не запишеш богословския факултет в София? Надниквал съм им в конспектите, там бистрят точно такива теми. Доказателства за съществуването на Бога, проблемите с познаваемостта на Бога, ,Богопознание и Богообщение, антропоморфизъм на Бога, методи на Богопознание, какво Той е и какво не е, Боговдъхновеност и автентичност на Свещенното Писание и още един куп въпроси, които може би те интересуват и повече от мен.
    И още нещо. Може да изчетеш всичките тези неща и пак да си останеш богоборец. Защото истините на християнството не се постигат само с разума, както си мислиш ти. Виж си страстите , които помрачават не само ума, но и сърцето. Защото Богопознанието предполага не само човешко усилие за търсене на Бога, но и ответно действие от страна на Бог, който се открива на търсещия при определени условия. Няма да ти чета лекции, но ще кажа 2 неща: Не си познал Бога, защото не си поискал, и защото ,, Бог се противи на горделиви, а на смирени дава благодат''
    Що се отнася до капуцина, покажи ми светии ,които са се издигнали на нивото на св. Серафим Саровски или на св. великомъченик Георги чрез вяра в този шебек, източват благоуханно миро от 4 ти век до сега, като св. Николай, цивилизовали са племена и народи, а хората от векове, и до днес назовават децата си с имената им! Хайде не се опитвай да доведеш глупосттите си до абсурд, това не ти носи точки в спора.

Мега фен
    Ами Димитре, що не запишеш богословския факултет в София?
    митко се напъва да учи богословие, ама не му спори.

Последно редактирано от defender : 10-30-2014 на 22:55

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    митко се напъва да учи богословие, ама не му спори.

Ами като е склонен да постави над себе си за бог капуцин, то на какво би могъл да се поучи от него, освен как да си пощи въшките и че смисълта на живота е, както казват руснаците ,,ЖРАТЬ, СПАТЬ, СРАТЬ И ЕБ@ТЬ'', т.е. да плюскаш, да спиш и да акаш.
    Ето ти един от неговите ,,алтернативни подходи в търсене на отговора''
    Последно редактирано от Pitancho : 10-31-2014 на 09:30

Мега фен
    ,,алтернативни подходи в търсене на отговора''
    Няма алтернативни подходи, всички подходи са подходящи щом не отклоняват от истината, а я потвърждават.
    Трябва да сме обединени около истината, но не и еднакви. Нима мислиш, че Бог иска да сме еднакви, ами тогава да беше създал само един човек, защо тогава е създал толкова много хора, за да сме еднакви ли, чиста загуба на пространство.
    Бог не е комунист брато, за да иска да сме еднакви, Той иска да сме обединени около истината (за да не се отклоняваме), но не и еднакви като хора и програмирани по някакъв стандарт.

И светите отци са били обединени около истината без да са се отклонява от нея, но в същото време всеки е оставил своя почерк. Бог не обезличава хората. Иначе до сега да съм се отказал.

Представяш ли си в едно училище всички ученици да пишат с един и същи почерк като от компютър - в тва няма нищо човешко.

ПП: или може би не съм те разбрал правилно какво точно искаш да кажеш и пак да съм излял боламача си не на място, Сорри.
    Последно редактирано от defender : 10-31-2014 на 09:40

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    ^http://en.wikipedia.org/wiki/Epic_of_Gilgamesh

дали пък е вторичен

http://www.sacred-texts.com/ane/eog/

Енумаелиш също е интересно

http://www.sacred-texts.com/ane/enuma.htm
    вавилонците и асирийците са лъжепророкували много, тази поема за гилгамеш е доста подвеждаща след като представя Ной като едва ли не някакъв гуру, който учи на принципите на йога, а именно едно от най-сатанинските учения съществували за последните над 5 хилядолетия досега, понеже уж е казал на гилгамеш да будува седем нощи, което явно е според принципите на постепенното изкачване по "стълбата" на седемте чакри, а това учение никак не е представено в Библията като дадено от истинския Господ Бог, но дори е посочено там като съвсем сатанинско, а Ной е бил "проповедник на Божията правда", както е наричан в книгите на Новия Завет, понеже е проповядвал да се търси ползата на ближните(съжителите) за изобилен и вечен живот на всички, а не всеки да търси вечен живот за себе си, понеже вечният живот е възможен само когато се работи за спасението на другите, що се отнася до енума елиш, "тъмнината" е видимо изтъквана там, след като започва с представянето на апсу и тиамат, които са представяни като първите появили се богове на вселената явления на хаоса, ето защо Бог е разбъркал езика на древните вавилонци и посочва асирийците като превъзходни лъжепророци в пророческите книги на стария завет

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си