- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Ами Неговата воля е и справедлива ве.
Човек има не само тяло, но има и душа, разум, най-важната цел е спасеното на душата (тялото е след това) и по някога Бог справедливо наказва тялото за да се отрезви душата, разума да се позамисли, да види и осъзнае границите на нормалното, да види грешките си и да се покае - това всъщност е развиете, развитие на ума, а не плющене на готини манджа и гюбеци на тялото.
Както на един алкохолик за да се излекува му спират алкохола, а не му дават още.
Последно редактирано от defender : 11-02-2014 на 12:20
Добре, ти съгласен ли си детето ти да е болно от рак? Мислиш ли, че това ще е полезно за него и ще се радваш ли на този факт?
За какво съзнание си говорим при хора със синдром на Даун?
Всъщност, не, доказано е, че лишаването от алкохол при алкохолиците води до по-голям шанс да се върнат към порока след излизането им от клиниката, отколкото ако се работи на ниво психика.
това може да е полезно, за това родителите му да се замислят и да променят начина си на мислене и живот, да започнат да търсят грешките си, да се огледат в себе си. А детето със сигурност ще спаси душата си. А често след осъзнаване на грешките и покаяние хора оздравяват.
Както психоаналитика като покаже на болния проблема и той като го осъзнае и се излекува, но тук лекува Бог.
не ми се говори на тази тема с болести и деца, а ти се опитваш злоупотребяваш, пред нищо не се спираш.
Не ми каза, щастлив ли ще си детето ти да си "спаси душата" с цената на цял живот страдание?
Лицемерно човече си... Точно както в темата за комунизма, и тук ти е лесно да говориш за другите, но опре ли до теб, отклоняваш.
Пред какво да се спра? Вашият Бог е този, който дава уроци чрез болни деца, аз само го изтъквам...
значи според теб едва ли не в Евангелията трябва да е написано как Господ(ът), Исус Христос, непрекъснато е наказвал хората причинявайки им скръб за да ги накара да станат праведни, понеже едва ли не Той не е могъл/не може да ги обърне в правда побеждавайки злото с добро?!
""Ако е гладен неприятелят ти, нахрани го; Ако е жаден, напой го; Защото, това като правиш, ще натрупаш жар(т.е. благодат) на главата му". Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." Римляни 12: 20-21