.
Отговор в тема
Страница 11 от 45 ПървиПърви ... 78910111213141521 ... ПоследнаПърви
Резултати от 251 до 275 от общо 1117
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    дяволът, но не без съгласието на човека (примерно дявола ти казва да се дрогираш, защото ще е супер готино и модерно, ти се дрогираш обаче вместо да ти готино получаваш една супер готина зависимост, която те кара да страдаш, тука кой е виновен - дяволът причинява зависимостта, но не и без твоето съгласие).

Обаче Бог възпира дявола до там до където, човек ще има все още силата това да му послужи за осъзнаване на злото и покаяние за грешката, но ако човек въпреки това отхвърли Бог и продължава да затъва в зависимостта става още по-зле и вече накрая умира и то без да е осъзнал грешката си и без да се покае, той умира в условия на ад в ума си.

Затова има много хора, който намират Бога именно в страданието, защото осъзнават грешките си.
    говориш като един типичен сатанист, според това, което казваш тук едва ли не на света няма никаква система на греха с множество нейни служители/работници освен само един дявол, който примамва всеки човек с разни материални неща

Мега фен
    Бастуни или не се изразявам правилно или сте тъпи. Не знам.
    Както и да е бъдете себе си.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Твоята теория я разбрахме... Бог е всесилен, но е зависим от хората... Невероятно, но факт...
    не че е зависим от хората, но докато още не се събудил от само себе си, което може да стане до не повече от около 5-6 хилядолетия считано от седмия ден нататък, човеците могат да Го будят и дори да Го събудят напълно по-рано отколкото иначе Той би се събудил от само себе си, или както Исус е казал: "И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните(сиреч, но поради любовта, вярата, молитвите/ходатайствата и въобще делата на истинските Светии), ония дни ще се съкратят."(Матей 24:22)

Мега фен Аватара на an7raks
    Казах ти да спреш докато е време, ама ти се подаде на Дявола и сега всички видяха колко си лицемерен...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    говориш като един типичен сатанист, според това, което казваш тук едва ли не на света няма никаква система на греха с множество нейни служители/работници освен само един дявол, който примамва всеки човек с разни материални неща
    Аз съм гошо сатаниста, ахахха. Среднощния кошмар на еретика нпп.

да бе така е.

ПП: нпп, аз по-опасен ли съм от трансциденталните магьосници дето си се бил.
    Последно редактирано от defender : 11-02-2014 на 12:40

не че е зависим от хората, но докато още не се събудил от само себе си, което може да стане до не повече от около 5-6 хилядолетия считано от седмия ден нататък, човеците могат да Го будят и дори да Го събудят напълно по-рано отколкото иначе Той би се събудил от само себе си, или както Исус е казал: "И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните(сиреч, но поради любовта, вярата, молитвите/ходатайствата и въобще делата на истинските Светии), ония дни ще се съкратят."(Матей 24:22)
    Кога е "седмия ден", че да си направя калкулация кога ще се събуди...

Мега фен
    Аз съм гошо сатаниста, ахахха. Среднощния кошмар на еретика нпп.

да бе така е.

ПП: нпп, аз по-опасен ли съм от трансциденталните магьосници дето си се бил.
    в теб досега сякаш имаше някаква тъпота по отношение на духовните неща, иначе може и да разбираш от други неща, но гледай да не се окажеш твърде грешен пред Бога - това си зависи от теб

в теб досега сякаш имаше някаква тъпота по отношение на духовните неща, иначе може и да разбираш от други неща, но гледай да не се окажеш твърде грешен пред Бога - това си зависи от теб
    Лицемерие... Лицемерие е правилната дума, не тъпота...

Мега фен
    Аха, значи Дяволът предлага неустоимата оферта на майката, казвайки й да вземе един синдром на Даун за нероденото си дете, а в замяна ще й даде цял живот ходене по мъките...
    дявола подхожда хитро с лъжливи обещания за благоденствие ако направиш това или онова и накрая получаваш нещо което не си очаквал точно да е, не случайно е казано че пътя към ада е ослан с добри намерения.

Той няма да каже директно каква е истината, важното е да му се вържеш, дето се вика без значение с какви средства.
    Последно редактирано от defender : 11-02-2014 на 12:58

Мега фен
    Кога е "седмия ден", че да си направя калкулация кога ще се събуди...
    така няма да спечелиш нищо, но ако продължиш да съгрешаваш, дори ще се изпатиш повече, защото хем ще знаеш, хем ще съгрешаваш, иначе ако искаш по-точно да разбереш колко години са минали, отваряш Лука 3:23-38 и започваш отдолу нагоре да търсиш всеки един човек, който е представен там, в книгите на стария завет, като започнеш от книгата Битие 5гл., и така ще можеш да изчислиш колко време е минало от адам до Исус, след това прибавяш още 2 хилядолетия и ще получиш по-точна представа за изминалото време, например:

"Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит." Битие 5: 3,

130+

"Сит живя сто и пет години и роди Еноса." Битие 5: 6,

105+

"Енос живя деветдесет години и роди Кенана." Битие 5: 9

90+

и т.н.

Мега фен
    Лицемерие... Лицемерие е правилната дума, не тъпота...
    а не вярва, че постъпва като типичен сатанист
    Последно редактирано от npp : 11-02-2014 на 13:01

дявола подхожда хитро с лъжливи обещания за благоденствие ако направиш това или онова и накрая получаваш нещо което не си очаквал точно да е, не случайно е казано че пътя към ада е ослан с добри намерения.

Той няма да каже директно каква е истината, важното е да му се вържеш, дето се вика.
    И как обясняваш факта, че много здрави семейства, които не са злоупотребявали с алкохол и наркотици, имат болни деца?

Мега фен
    Това със злоупотребата с алкохола и наркотици беше само един пример за грях.

Крайно време е да си прочетеш условията на договора за живот с главния Администратор.

Стига се оплаква от Бог, като комунист.
    Тва е разликата между тебе и мене

Всъщност това са твой думи от предишен разговор, интересно ми е само защо сега си изгубваш ума и само се опитваш се заяждаш, а тогава си супер разсъдителен.

Това със злоупотребата с алкохола и наркотици беше само един пример за грях.

Крайно време е да си прочетеш условията на договора за живот с главния Администратор.

Стига се оплаква от Бог, като комунист.
    Тва е разликата между тебе и мене

Всъщност това са твой думи от предишен разговор, интересно ми е само защо сега си изгубваш ума и само се опитваш се заяждаш, а тогава си супер разсъдителен.
    Добре, де, ти каза, че дявола те подтиква към някакви изкушения и изкушенията водят до страданието, като Бог няма пръст в това... Какво трябва да направят родителите, за да се причини генна мутация на плода? Да си правят разходки в Чернобил, защото там има хубави марули?
    Научи се да пишеш, а после, евентуално, да правиш свестни аналогии...
    Къде видя да си губя ума, след като използвам факти, за да се аргументирам, а ти използваш 2000-годишна книжка.../Която не си прочел, дори/

Мега фен
    Сега като се позамисля може би нпп няма смелостта да е свободен и сам да взема решения, той не може да приеме, че човек да е свободен означава и да може сам и да поеме отговорност за делата си, а нпп иска на друг да прехвърли отговорността за решенията си, затова мисли хората за марионетки и подобни на роботи, с които дявола може да си прави каквото си поиска докато неговия бог спи, така той прехвърля цялата отговорност върху дявола, а нпп пък да приема ролята просто на безволеви роб и марионетка в неговите ръце.
    Нпп не може да понесе да е свободен, и затова за страданията си приема, че Бог спи, а през това време дявола е господар на хората и следователно роба прехвърля отговорността на господаря, че той е виновен, а не робът изпълнител.
    Нпп ти без дявола не можеш живя, той се е превърнал за тебе в одушник, който да поеме отговорността за делата ти от тебе.

роден слабоволеви роб, нищо повече, ти ми проповядваш някаква религия на роба.

баси.
    Последно редактирано от defender : 11-02-2014 на 19:25

Мега фен
    Почти съм убеден, че това което проповядваш е точно характера ти. Ти не си свидетел на никакъв бог, а на характера си и искаш да ни го пробутваш като свидетелство от бог за да манипулираш - това е твоята проповед, нищо повече (дори не знам дали го съзнаваш или го правиш сляпо).
    Ти затова използваш местоимението "ние" за себе си, защото твоя бог си самия ти и ни проповядваш твоя характер прикрит, че говориш от името на спящо божество.

Баси отказвам се. Поне се запознах в детайли с личността ти.
    Последно редактирано от defender : 11-02-2014 на 14:07

Да, нпп има някаква си негова проповед, но с какво тя е по-различна от твоята? И двете са базирани на някакви чувства и никакви реални аргументи...

Мега фен
    Само, че аз не се представям за говорител на бог и така да ангажирам със себе си, като нпп.

Да, ти се кланяш на други свидетели, живели преди повече от две хилядолетия и пласираш тяхната проповед като най-праведна...

ЗДР. Бог ви праща много поздрави

Мега фен
    но на базата на избор и вяра и всеки може да не се занимава с мен ами до отиде ако иска и да прочете.

Точно атеистите са супер радикални.
    Последно редактирано от defender : 11-02-2014 на 14:22

Значи признаваш, че няма никакви рационални доводи за твоята вяра?
    Не знам кое ни е радикалното, ама до сега атеист не е повел армия, за да налага атеизъм над цели народи...
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    ЗДР. Бог ви праща много поздрави
    Мерси, ама твоя Бог не струва... Моят Бог ще набие твоя!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си