- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Бастуни или не се изразявам правилно или сте тъпи. Не знам.
Както и да е бъдете себе си.
не че е зависим от хората, но докато още не се събудил от само себе си, което може да стане до не повече от около 5-6 хилядолетия считано от седмия ден нататък, човеците могат да Го будят и дори да Го събудят напълно по-рано отколкото иначе Той би се събудил от само себе си, или както Исус е казал: "И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните(сиреч, но поради любовта, вярата, молитвите/ходатайствата и въобще делата на истинските Светии), ония дни ще се съкратят."(Матей 24:22)
Казах ти да спреш докато е време, ама ти се подаде на Дявола и сега всички видяха колко си лицемерен...
дявола подхожда хитро с лъжливи обещания за благоденствие ако направиш това или онова и накрая получаваш нещо което не си очаквал точно да е, не случайно е казано че пътя към ада е ослан с добри намерения.
Той няма да каже директно каква е истината, важното е да му се вържеш, дето се вика без значение с какви средства.
Последно редактирано от defender : 11-02-2014 на 12:58
така няма да спечелиш нищо, но ако продължиш да съгрешаваш, дори ще се изпатиш повече, защото хем ще знаеш, хем ще съгрешаваш, иначе ако искаш по-точно да разбереш колко години са минали, отваряш Лука 3:23-38 и започваш отдолу нагоре да търсиш всеки един човек, който е представен там, в книгите на стария завет, като започнеш от книгата Битие 5гл., и така ще можеш да изчислиш колко време е минало от адам до Исус, след това прибавяш още 2 хилядолетия и ще получиш по-точна представа за изминалото време, например:
"Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит." Битие 5: 3,
130+
"Сит живя сто и пет години и роди Еноса." Битие 5: 6,
105+
"Енос живя деветдесет години и роди Кенана." Битие 5: 9
90+
и т.н.
Това със злоупотребата с алкохола и наркотици беше само един пример за грях.
Крайно време е да си прочетеш условията на договора за живот с главния Администратор.
Стига се оплаква от Бог, като комунист.
Тва е разликата между тебе и мене
Всъщност това са твой думи от предишен разговор, интересно ми е само защо сега си изгубваш ума и само се опитваш се заяждаш, а тогава си супер разсъдителен.
Добре, де, ти каза, че дявола те подтиква към някакви изкушения и изкушенията водят до страданието, като Бог няма пръст в това... Какво трябва да направят родителите, за да се причини генна мутация на плода? Да си правят разходки в Чернобил, защото там има хубави марули?
Научи се да пишеш, а после, евентуално, да правиш свестни аналогии...
Къде видя да си губя ума, след като използвам факти, за да се аргументирам, а ти използваш 2000-годишна книжка.../Която не си прочел, дори/
Сега като се позамисля може би нпп няма смелостта да е свободен и сам да взема решения, той не може да приеме, че човек да е свободен означава и да може сам и да поеме отговорност за делата си, а нпп иска на друг да прехвърли отговорността за решенията си, затова мисли хората за марионетки и подобни на роботи, с които дявола може да си прави каквото си поиска докато неговия бог спи, така той прехвърля цялата отговорност върху дявола, а нпп пък да приема ролята просто на безволеви роб и марионетка в неговите ръце.
Нпп не може да понесе да е свободен, и затова за страданията си приема, че Бог спи, а през това време дявола е господар на хората и следователно роба прехвърля отговорността на господаря, че той е виновен, а не робът изпълнител.
Нпп ти без дявола не можеш живя, той се е превърнал за тебе в одушник, който да поеме отговорността за делата ти от тебе.
роден слабоволеви роб, нищо повече, ти ми проповядваш някаква религия на роба.
баси.
Последно редактирано от defender : 11-02-2014 на 19:25
Почти съм убеден, че това което проповядваш е точно характера ти. Ти не си свидетел на никакъв бог, а на характера си и искаш да ни го пробутваш като свидетелство от бог за да манипулираш - това е твоята проповед, нищо повече (дори не знам дали го съзнаваш или го правиш сляпо).
Ти затова използваш местоимението "ние" за себе си, защото твоя бог си самия ти и ни проповядваш твоя характер прикрит, че говориш от името на спящо божество.
Баси отказвам се. Поне се запознах в детайли с личността ти.
Последно редактирано от defender : 11-02-2014 на 14:07
Да, нпп има някаква си негова проповед, но с какво тя е по-различна от твоята? И двете са базирани на някакви чувства и никакви реални аргументи...
Само, че аз не се представям за говорител на бог и така да ангажирам със себе си, като нпп.
Да, ти се кланяш на други свидетели, живели преди повече от две хилядолетия и пласираш тяхната проповед като най-праведна...
ЗДР. Бог ви праща много поздрави![]()
но на базата на избор и вяра и всеки може да не се занимава с мен ами до отиде ако иска и да прочете.
Точно атеистите са супер радикални.
Последно редактирано от defender : 11-02-2014 на 14:22