.
Отговор в тема
Страница 126 от 199 ПървиПърви ... 2676116122123124125126127128129130136176 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 126 до 3 150 от общо 4966
    anonymous708973
    Guest
    Хораааааа, купих си сладки картофиии! Тоооолкова съм щастлива! Ще ги пека с подправки тази вечер и междувременно ще си направя вегетариански бургер, който може да се замрази и изпече по-късно, което е мега удобно!
    И като съм се хванала да готвя, ще се опитам да пресъздам и една салата с настъргана глава от целина, орехи и цедено кисела мляко, което планирам да цедя в чорапогащник Много ми е любопитно какво ще се получи!
    Четох и за салата със стебла от целина, пилешко, зелена ябълка, кисело мляко и майонеза, звучи мн добре!

Мега фен Аватара на Lilanda
    Мама днес направи една салата табуле и понеже до сега не бях яла такова чудо /оле, колко съм изпуснала/, СЕ ВЛЮБИХ. Уникална е просто и е адски полезна. Официално любимата ми салата!

Нека се има предвид, че магданозът не ми е много любим. ;д

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Много обичам табуле. Ама ако е направено като хората.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на galaxy29
    искам да изям всичко, което изброихте

anonymous708973
    Guest
    Аз пък табуле не обичам - магданозът никак не ми е любим, а дори по-нелюбимо ми е да го режа на ситно :д
    Гуакамоле обаче обожавам!

Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    E, напиши какво има, де

Така, наготвих.
    Салатата с целина не съм я снимала, щото е... просто бяла :д Утре ще й добавям орехите, за да не стане кафява междувременно.
    Пресните картофки ги изпекох с сол, захар, зехтин и смляна чили подправка. И си ги хапнах със сирене и лютеница, облизах си пръстите. Като направя пак, ще се постарая повече за снимката, че и светлината е кофти, а аз бях ужасно гладна и бързах :д - https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...0b48f46a1bfd80

Бургерите в полуготово състояние - https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...5b44ba0285a8ee. Ще ги снимам, когато ги направя на сандвич.
    Съдържат сварен сладък картоф, грубо намачкан боб от консерва, царевица, доматена паста, чесън, сол, чили подправка, кимион.

Бях се притеснила, че тия пресни картофи ще ми миришат на тиква, а аз не обичам - няма такова нещо, картофи са си.
    Иначе стават адски по-бързо от обикновените - бяха напълно сварени за 15 минути и изпечени за около 20, ама аз ги оставих 30, че да изгорят по краищата
    Определено ще си купувам често!

Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Леле, Naive, направо ми потекоха лигити, каква е рецептата, моля..
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    преди време, нз кой точно от вас беше дал линк към рецепта на някакви маслени бисквитки, които били много сполучливи, но загубих линка поради редица причини, ако някой се сеща, моля да го даде : D

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението

E, напиши какво има, де
    моркови, ананас, канела, орехи и крема сирене

точна рецепта не мога да дам, защото си измислях малко, но в интернет има дсотатъчно мноог :Д

бтв препоръчвам вместо орехи - лешници, мисля, че ще се получи по-добре. моят първоначален план беше такъв, но не открих лешници там, където проверих и ме мързеше да обикалям
    Последно редактирано от Naive : 11-04-2014 на 10:16

anonymous708973
    Guest
    Тия 5 неща ги има в блата, така ли?
    Ох, да взема да пробвам, въпреки че съм мегаскептична към морковени сладкиши...

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Мале, пробвай! Няма нищо по-хубаво от морковен сладкиш. Омномоном.

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    не, глазурата е от крема сирене, вътре в блата не съм слагала

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Е, до такова обожание няма да стигна :д

http://prikachi.com/images.php?images/998/7703998U.jpg ето нещо и от мен ябълков сиропиран сладкиш вместо ябълки става с праскови или банани или круши

anonymous708973
    Guest
    Ооо, това и в тиган можеше да се пече, нали?

може, аз карамелизирам захарта в тавичката в която ще го пека веднага докато е още топъл карамелът нареждам плодовете в случаят ябълките после изсипвам сместа и пека като го извадя от фурната и веднага обръщам на поднос като изстине го заливам с сиропа а сиропа е в тавата в която е изпечен сладкишът е останала захар слагам една чаша вода и слагам на котлона докато се разтопи карамела и заливам

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ДА
    е има, но по-скоро са на неговото равнище :д

Мега фен Аватара на pandabear
    http://i.imgur.com/HquzrYs.jpg
    доста набързо направени. вътре има банани и парченца бял шоколад. отгоре има само канела, но реших следващите да ги намажа с течен шоколад и да сложа лешници.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Един киш, който направих преди няколко седмици, но чак сега качих снимките :Д

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...a5b407aa258ea1

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...287e00f4212741

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...81999f4b50f75d

Има риба тон, червен лук, царевица и малко маслини. Не беше лош, но определено повече няма да сложа риба тон на киш, само я хабя. Би бил по-вкусен с бяло сирене, вместо рибата. В тестото сложих малко пармезан, а в заливката малко кашкавал, но въобще нямаше разлика :д
    Абе, супер доволна съм, при положение, че го месих в супер полеви условия.

Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
    преди време, нз кой точно от вас беше дал линк към рецепта на някакви маслени бисквитки, които били много сполучливи, но загубих линка поради редица причини, ако някой се сеща, моля да го даде : D
    блаб беше давала, но не пазя линка, пиши й :д

Мега фен Аватара на Colouring
    Дайте идея за основно ястие (като че ли ми се иска да е местно, но все пак давайте всякакви идеи), което не изисква фурна (т.е нещо на котлон), което става и за мааааалко по-изискана вечеря. Наблягам на малко, 'щото знам, че много няма как да е. :Д Абе ще правя изненадка и така...

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Пържоли с гъби и сметана
    Нещо бавно задушено
    Някаква паста

вкъщи искаха пак да им направя от това пълненото хлебче, даже бяха взели ръчен хляб и ми го връчиха :д
    искаха да сложа и топено сирене, освен кашкавал, на мен лично не ми хареса така, прекалено сиреняво ми дойде, но на тях си се хареса
    майка ми искаше и шарена сол да сложа, което за мен пак е прекалено, щях да сложа де, все пак за тях го правя, ама тя беше много нагла и нарочно не сложих хахах
    иначе малко го прегорих този път и се получи сухичко ;/
    мразя да готвя като не съм в натсроение, ама се налага понякога :д

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    Дайте идея за основно ястие (като че ли ми се иска да е местно, но все пак давайте всякакви идеи), което не изисква фурна (т.е нещо на котлон), което става и за мааааалко по-изискана вечеря. Наблягам на малко, 'щото знам, че много няма как да е. :Д Абе ще правя изненадка и така...
    Хаха, милата. Познато.
    Какво разбираш под "малко изискано"? Наистина хубави спагети Болонезе + бутилка червено вино + няколко свещи достатъчно ли е?

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    Свински/пилешки пържоли на тиган със сос рокфор с доматена салата и лук на кръгчета, поднесено върху лист маруля.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си