- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
да, течали са си добре за теб, когато си имал възможността да бъдеш като цар на форума с твоите вчерашни приказки, които от векове се разпространяваха/проповядваха толкова безрезултатно, понеже така и не дойде истинско спасение за някой чрез такива сектантски предания/традиции, иначе ако някой дойде да (за)свидетелствува истинската Божия истина, тогава на дифендър и на теб ви става неприятно, обаче Словото на истинския Господ Бог не причинява зло на никого за разлика от лъжепророчествата
Последно редактирано от npp : 11-08-2014 на 17:44
е как можеш да спасиш, някой който не желае да чува за религия, кво ще направиш.
пък и прави са си хората то толкова еретици, секти и лъжливи религии и в тях толко извращения се правят или пък психясват хората и им вземат парите, че на човек му писва на пръв поглед като ги види.
Ти гърмян заек, спасявал ли си.
Тука вече е Божа работа, не знам.
Последно редактирано от defender : 11-08-2014 на 18:25
не е така
чети тук:
"И ето един момък дойде при Него и рече: Учителю, какво добро да сторя, за да имам вечен живот? А той му каза: Защо питаш Мене за доброто? Един [Бог] има, който е добър(т.е. който е абсолютно добър). Но ако искаш да влезеш в живота пази заповедите. Казва Му: Кои? Исус рече: Тия: Не убивай(т.е. не причинявай зло чрез директно въздействие); Не прелюбодействувай(т.е. не причинявай зло чрез отдаване/огорчаване); Не кради(т.е. не причинявай зло чрез вземане/отнемане/лишаване); Не лъжесвидетелствувай(т.е. не причинявай зло чрез свидетелстване/клеветене); Почитай баща си и майка си(т.е. почитай онези, от които животът ти в истинския Бог зависи); и Обичай ближния си както себе си(т.е. дори (и) повече от себе си). Момъкът Му казва: Всичко това съм пазил [от младостта си]; какво ми още не достига? Исус му рече: Ако искаш да бъдеш съвършен, иди, продай имота си(т.е. спри да съдиш другиго(-ите)), и дай на сиромасите(т.е. и започни да показваш милост към всички, но като почнеш от най-нуждаещите се); и ще имаш съкровище на небесата; дойди и Ме следвай. Но момъкът, като чу тая дума, отиде си наскърбен, защото беше човек с много имот(т.е. защото се беше обогатил с много от богатството на човешката религия/духовност). А Исус рече на учениците си: Истина ви казвам: Мъчно ще влезе богат(т.е. последовател на човешката религия) в небесното царство. При това ви казвам: По-лесно е камила(т.е. невярващ/неокултист) да мине през иглени уши(т.е. да влезе през най-тесния "проход" на/към Рая), отколкото богат да влезе в Божието царство. А учениците, като чуха това, зачудиха се твърде много и думаха: Като е тъй, кой(т.е. след като дори и най-набожните последователи на религията са твърде неправедни, тогава кой въобще (ще)) може да се спаси? А Исус ги погледна и рече им: За човеците това е невъзможно; но за Бога всичко е възможно. Тогава Петър в отговор Му рече: Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме; ние, прочее, какво ще имаме? А Исус им рече: Истина ви казвам, че във време на обновлението на всичко, когато Човешкият Син ще седне на славния Си престол, вие, които Ме последвахте, тоже ще седнете на дванадесет престола да съдите дванадесетте Израилеви племена. И всеки, който е оставил къщи(т.е. секти), или братя, или сестри(т.е. духовни братя и сестри от системата на човешката религия), или баща, или майка(т.е. духовни отци/бащи и духовни майки от системата на човешката религия), [или жена(т.е. и предание/традиция от системата на човешката религия)], или чада(т.е. и духовни ученици/прозелити/последователи на системата на човешката религия), или ниви(т.е. и поприща на системата на човешката религия), заради Моето име, ще получи стократно и ще наследи вечен живот. Обаче мнозина първи ще бъдат последни, а последните първи." Матей 19: 16-30
Последно редактирано от npp : 11-08-2014 на 21:22