.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от peti123 Виж мнението
    просто не искам там , иначе всички смятат , че там е най-елитното. Аз лично , най-вероятно изобщо няма да пробвам право там , въпроса ми е конкретно за УНСС.
    Интересно ми е да попитам защо дори няма да се пробваш ? Не че те критикувам или нещо, но от моя приятелка, която учи право знам, че повечето кантори търсят хора именно завършили в СУ и гледат доста пренебрежително на тези, който не са учили там.

...
    Последно редактирано от ikon : 11-12-2014 на 15:56

Цитирай Първоначално написано от IviG Виж мнението
    Интересно ми е да попитам защо дори няма да се пробваш ? Не че те критикувам или нещо, но от моя приятелка, която учи право знам, че повечето кантори търсят хора именно завършили в СУ и гледат доста пренебрежително на тези, който не са учили там.
    Това изобщо не е вярно, твърди го, защото учи там, гледал съм за последните 2 години поне 200 обяви за юридически кантори, няма такива изисквания, още повече не може да има, защото е нарушение на императивна норма от закон, твоята позната би трябвало да го знае. задължителните дисциплини навсякъде са едни и същи в специалност право, защото се води регулирана професия и всички учат едно и също.

Нещо повече - като завърши един юрист, където и да било, за да стане адвокат, прокурор, съдия, нотариус, частен съдебен изпълнител или дознател (понастоящем разследващ полицай) задължително минава през КОНКУРС, който е АНОНИМЕН, никой не знае кой си, колко ти е дипломата и откъде е издадена, единствено се гледа какво знаеш и как ще се представиш на конкурса, ако си изкараш конкурса, значи ставаш, ако не - отпадаш, като се прави и класиране, наподобява КСК-кампанията (анонимни изпити и класиране по бал), както на нея никой не те знае кой си, така е и на тези конкурси. Така че, където и да завършиш - гледай да учиш, още повече правото е доста обемна и сложна наука, с посредствено учене юрист не се става, останалото са пълни глупости, да не говорим, че и в работата ти, ако не знаеш, никой няма да го интересува къде си завършил, веднага ще ти лепнат етикета, че нищо не става от теб. Слуховете за завършването ги има само на ниво ученици, кандидат-студенти и евентуално студенти, в практиката е различно.
    Последно редактирано от ikon : 11-12-2014 на 16:14

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от ikon Виж мнението
    задължително минава през КОНКУРС, който е АНОНИМЕН, никой не знае кой си,
    Това да го видя, няма да го повярвам.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Това да го видя, няма да го повярвам.
    Конкурсите са анонимни, като на КСК - изпит, никъде върху работата не си пишеш името, само решението на теста/казуса.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си