- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
да, така е, но вместо 10 коли ще си вземеш 5, а със спестените пари можеш да помогнеш на някое болно дете, за тебе няма да ти повлияе на щастието, но за детето ще промениш живот му, отделно, че това може да ти донесе още щастие от обичта на хората - така хем ще си имаш 5 коли (кеф), хем и хората ще те обичат и уважават.
ПП: не може 5 коли в повече, да са по-важни от нечии живот и да го оставиш да страда - ето сега стигнахме и до проблема с негърчетата в Африка.
Последно редактирано от defender : 11-08-2014 на 22:09
Има хора, които са отдали живота си на изучаване на тези неща в духовенството, аз не мога да ти кажа нищо. . . Само една от 10-те божии заповеди, които се знаят, гласи да не убиваш. Имай си представа сега колко и какво са проповядвали на рицарите и защо. А всъщност християнството в правилната му форма няма как да е изгодно за никой на власт.. е как тогава е измислено, не се знае.
знае се, събират се група хорица, които ги измислят тия 10те "божи" заповеди
ако ти забраняваше да си богат щеше да се замислиш дали да вярваш елелеле ясно е колко вярваш начи, просто си с такива убеждения
ми те може и да са и най-вероятно са(зависи от случая, някои убиват, а после се молят на лицемерния християнски бог--- "ооо аз убих, ама се разкайвам, така трябваше", "намаше друг начин", "прости ми, много се разкайвам"...-имаше такъв образ в серийния бг филм "Фамилията"-където сега тоя е в биг брадър-Иво Аръков , убиваше, измъчваше, беше дясната ръка на боса и вършеше черната работа така да се каже)" , ама ако им вземат интервю, ще кажат, че са вярващи християни примерно-пуска се по медиите, и така се обработват масите
наистина ли не ги знаеш тези неща?
иначе, ако аз бях бог, някой който си е позволил да отнеме човешки живот, бих го наказал още в този, ама не да го оставя да е богат благодарение на убийствата и злодеянията, които е вършил (и да си се кефи цял живот тука), с идиотската идея, че ще го накарам (или той ще ми се моли и ще ми казва че се разкайва за това) само да се терзае душевно и да се разкайва-сеш се?- а кво остава да му простя, че и да го взема в рая-вечното блаженство и пълно щастие (rofl) , щото се разкайвал-каква файда? - стига абсурди - щото твоя бог и убийства прощава уж хухуху,
Знаеш ли колко ми е удобно да убия някой за да му взема кинтите(или къвто и да било ресурс) и после да се разкая пред твоят бог? - всяко злодеяние мога да оправдая така, или да си намеря причина-"нямаше кво ад ям"-"наложи се", "така стана" "не исках да го убивам, но той се противи и се наложи"-правя го и после се разкайвам, за да ида в рая или да си успокоя съвестта/съзнанието? - kill yourself with this logic
Последно редактирано от fire_magic : 11-08-2014 на 23:03
Последно редактирано от npp : 11-08-2014 на 22:29
https://www.youtube.com/watch?v=z2QHldT1TIg#t=218
градивно да
ти серем на устенцата
Доколкото си спомням, има една история в евангелието на Лука, в която Исус казва, че богат мъчно ще влезе в Царството небесно, по-скоро камила да мине през иглени уши или нещо такова, тоест невъзможно. Мисля, че една от целите на християнството е именно да се откъснем от материалното, да сме далеч от зависимостите.
Колкото до въпроса за смисъла на живота, нали има два възгледа - единият материалистичен, другият идеалистичен. Ако приемем според материализма, че всички пътища водят към смъртта, то тогава животът наистина се обезсмисля, защото каквото и да направиш, както и да помогнеш на себе си, на семейството си, на обществото, то накрая идва момент, в който не съществуващ, ще те помнят няколко поколения напред и толкоз. Пък и малко смотано е да вярваш, че хората сме плод на някаква случайност...
Снощната дискусия я проспах, и както гледам, не съм загубил много.На разните атеисти тук искам да кажа, че се опитват да намерят някакво християнство, което е постижимо само с човешката логика, и в което няма място за вяра. Е те такова животно нема! Ако сте скарани с вярата, проблемът е във вас, а не в логичността на християнството. Ще обясня какво имам впредвид.
Добре дошъл на Лъчезар!
Последно редактирано от Pitancho : 11-09-2014 на 15:37
При положение, че и вие не знаете в какво вярвате.. .![]()
не вярвам, че човек който убие друг човек, може да влезне в "царството небесно" само чрез разкаяния...
вярвайте си във фалшивия измислен образ за бащински, християнски, библейски, бог, няма проблем
по-склонен съм да се съглася с възгледите на нпп, отколкото с традиционните