- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Честен труд ще рече, че не прави никакво зло или мръсна на никой, като това да права нахраниш бедния не било добро?
Значи и ти си противоречиш.
Честно може да работи всеки служител. Повечето обаче от депутатите ни и фирмаджийте за да стигнат на нивото си са мачкали, та мачкали хиляди хора и продължават да го правят редом със законната мафия. В книгата Тютюн, ако си я чел - нашия герой за да се издигне по стълбицата трябваше да бъде адски студенокръвен и безжалестен към всички. Така е в бизнеса.
И не. Преди парите са се давали предварително при сключването на някои сделки, защото хората са си имали доверие и не са крали като сега. Днес капиталисстическия модел ни е научил да бъдем лакоми и да живеем буквално заради парите, които навремето не са били водещи и е имало за всички. Иначе и ние се изхранваме от честен труд. Повярвай, ако родителите ми бяха други хора, щях по друг начин да ти пиша сега. Но не на всички хора (включително и на интелигенцията) им се занимава с партии, шибани властници и тнт, за да изкарват пари. Защото, ако по цялата система всичко беше честно както ми дрънкулиш - нямаше държавата да е руини .
Хахах, не проумяваш ли, че всичко днес е продукт на онова вчера? Да не би чалгата да се е зародила сега и да я изпълняват само 20-годишни? Чалгата е била създадена 90-те от хора, живели по Онова време.
Научи се да си структурираш изреченията, защото нищо не разбрах от първата част на поста ти!
С какво и на кого вреди един счетоводител, например?
Такива са били и управниците по онова време... Подлизурковци, доносници и мачкащи тези под тях, не се заблуждавай, че е било по-различно в това отношение!
Да, такъв трябва да си, за да преуспееш... Точно, както лъва трябва да е най-силният и най-безжалостният, за да стане алфата на прайда, така и човекът.
И сега парите се дават преди сключването на някои сделки... Дори за резервация в ресторант си предплащаш капаро...
Като не живееш за парите, защо толкова те е яд, че някои имат повече от други? Това твоето си е същата лакомия като тази на големите, само дето ти искаш да получаваш без да имаш дори и техните качества.
Всичко си е честно... Не би било честно мързеливият, глупавият и необразованият да взима колкото хората, които са се трудили да постигнат нещо.
ахахаха. Ами аз съм против това една шепа да живеят като царе, а всичко останало да гладува. Аз съм за това всеки да си изкарва прехраната с честени способности и умения, а не младите специалисти да бягат в чужбина, защото при нас шуробажанащината ги измества. И да не се придават някакви първични и изкуствени качества за начин на преуспяване, като оня безжалостния пич, при който всички добродетели отсъстват.
И аз съм този, който гледа фактите, които показват ''напредъка'' ни (и умствен и духовен) за 25 години.
Чалгата е можело да бъде измислена от същите хора, но същата простотия е била забранена, а не изкачвана като портрет за пример пред деца и всички. Ето за това си трябват забрани и наказание, а не пълна деградация.![]()
Колко хора в България гладуват истински в момента?
Какъв ти е проблемът с това, че някои си живеят като царе? Нали ти не живееш за парите?
Имам познати специалисти, които си живеят доста прилично и не мрънкат. Нито са някакви мафиоти, нито нищо, дори едното момиче учи и работи, изкарвайки доста сериозна заплата.
Шуробаджанащината е едно от най-"хубавите" ни наследства от Онова време, когато без връзки си бил жив зян... Как ти се струва да ядеш месо един път на 2-3 месеца, та дори и повече в по-малките градчета? Щото точно така е било за хората, които са нямали връзки. А да чакаш за кола 10-тина години?
Гледай го нашия на фейк се прави. Ами преди 100 години като първите коли всички ли са ги карали в демокрацията ве, момче? Нямало е производство на коли, голяма работа. Сега има. Имало е обаче всичко друго - танкове, земеделски машини и квото ти хрумне. Разбира се, че технологично се развиваме всяка година. Да, българина е с най-малък БВП на глава от населението в ЦЯЛА Европа. . . Остави парите. Щом ти е приятно да дишаш прахоляк, дишай. Отказвам да си пиша с теб, ти си болен. И хапчета няма да ти подаря на 8- декември никакви!
Ето ти едно сравнение във високия клас между изтока и запада през далечната 1963-та...
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%90%D0%97-13
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_600
Имай предвид, че Чайка-та дори не е по руски дизайн... Също е хубаво да се каже, че Мерцедес е можел да си купи всеки, който има парите, а Чайка, без връзки, не си можел да си купиш, та ако ще да имаш всичките пари на света и да си си скъсвал задника от работа.
Ето и нещо без аналог в изтока по онова време..
http://mercedes-bulgaria.com/sl-klas...1971-1989.html
Дори и в ниският клас е нямало нищо разработено тук, а са купени патенти на Фият...
Хайде, както аз не казвам, че центъра на Варна е по-красив сега, така и ти недей да казваш, че сме били по-развити от запада и хората са имали повече придобивки!
едит: Неумеещите, глупавите и мързеливите по онова време са имали повече от тези днес, определено...
усилията на СССР не са били насочени толкова в производството на коли.. не разбирам от коли, но принципно руснаците не могат да правят коли. Ако комунизма беше от другата страна - можеше обратното да е.
И не правя никва разлика.. колата е за предвижване от точка а до точка б
А, към какво са били насочени усилията на СССР? Военна техника? Отново доста назад от западните конкуренти, но компенсират с количество... Какво ги е греело хората, че Русия има най-голямата водородна боба, след като победители в една ядрена война няма?
То и храната е, за да те поддържа жив... Защо не ядеш каква да е храна, а гледаш да е по-вкусна?
ами идеологията ни е била по-различна. няма как да знам точно.
Преди е имало някакво изравнение в качествата на живот между Изтока и Запада. Не отричам, че и тогава Запада в много отношения ни е надминавал, а ние сме копирали (както днес), но сега сме 100 пъти пропаднали! И преди още да дойде комунизма, пак сме били по-зле от тях :@ Такъв ни е народа!
През 70-те на Запад е можело да те ограбят, да останеш на улицата както много хора - тука го е нямало това нещо.
Да не говорим, че сме превъзхождали Запада по военна отбрана.
Яли сме качествена храна, днес идва химията..
Как, тогава, защитаваш идеология, която не разбираш?
Никакво изравняване между изтока и запада е нямало... Имало е изравняване между можещите и неможещите и между мързеливите и работещите... В резултат, неможещите и мързеливите са провалили цялата идея на комунизма "От всекиго според възможностите, всекиму според потребностите"...
И, като ни е такъв народа, какво мъцаш срещу управниците и богатите, се пита в задачата?
Да, тук е можело да те донесат, че си казал виц за щерката на Живков и повече бял ден да не видиш... Предпочитам да ме ограбят, сякаш...
Никога не сме превъзхождали запада по военна техника... По количество - да, но не и като развитие.
И тогава в ТКЗС-тата всичко се е пръскало и обработвало с химикали...
ама сме произвеждали мега мащабна продукция както и в животновъдството. научните ни институти също са работили . много знаеш ти какво сме превъзхождали и какво не. Технологично също не сме изоставали.
Но както и да . Всеки иска ''свобода'' , което също е толкова относително. Никой не иска да се подчинява на някой. Само че някой ден тъй както преди, обстоятелствата за съжаление пак може да наложат диктат... след война.
Ние не сме се развили достатъчно добре, за да можем да живеем в комунизъм, за това ни устройва най-примитивния животински строй демокрацията, който се гради единствено на галене на егото и някакъв си изкуствен подбор.
Нищо не защитавам. Аз също искам да се развивам без никой да ме дърпа надолу, но перфектно виждам как държавата ни се е превърнала в сметище, а след още 20 години циганите ще са провъзгласили цигански манаф.
Не мрънкам и за управляващите, че са прости, НО съм против твоето мислене, че ЗАСЛУЖЕНО са на постовете им и, че те така трябва си функционират всички системи. Ами това става благодарение на простотията ни. Само преди 10 000 ходини сме били пещерняци, кво се занимава?
Правец е бил на нивото на западните компютри .
Каква полза от това да произвеждаш и да изнасяш, когато не остава за теб?
Стига си гледал филми за края на света и си гледай в твоята паница! Ако всеки го направи, нещата ще вървят...
Напълно заслужено са си на постовете, след като никой не предлага по-добра алтернатива.
оо , то моята паница е навсякъде.. Ако съм работодател и раздавам паници.... на колко хора паниците ще пълня.
Но гледам паниците на българите, гледам разрушени паници....
произвеждали сме и за нас и за всички, та чак и за песовете е оставало по мноу.
Заслужено са на постовете (според тази логика) , но в действителност - не са.
Има много хора на светлинни години над депутатите , които заслужават мястото им. Но... няма не им го позволяваме.
Точно ей такива като теб филмари са част от проблема... Гледай си твоето си развитие, стигни до горните постове и промени нещо! Какво ми се пениш тука и ми обясняваш глупости, за да оправдаеш това, че си неспособен да си осъществиш идеите... Та ти дори не можеш да си формулираш идеите ясно...
Явно няма по-способни, щом едни и същи отрепки се въртят повече от 20 години, та повечето и преди това...
Доказано е, че не можеш да приемаш и боравиш с факти... Едно е да имаш повече, друго е да имаш по-качествено...
Сигурно и във втората световна война Русия е била по-добре въоръжена и заради това е победила...Тройно по-големите жертви от тези на немците са просто подробност...
Всъщност, ако разгледаш. Много руски изтребители и какво ли си не - надминават Западните. Руските технологии къде колко много има, които САЩ ги копира, а Русия първа ги измисля.
Стига подценява руското ве :Д
Аз президент няма да ставам :Д хаха Още не разбираш, че в момента просто си философствам?
Тръгнал съм да те убеждавам в нещо и да правим революция хехе :Д
Не подценявам нищо, гледам как стоят нещата...
Разбрах, че просто си философстваш, ама направо досаждаш с крайните си изказвания и опити да съдиш околните...
ама съм прав ;0