- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Заразлика от теб, аз не черпя информация само от дядо ми.
Не се казвало официално фашизъм, ами пак някакъв примитивен капитализъм, при който предприятията са били малко, а безработицата голяма. Понятия като ''мързеливи'' няма. Не случайно идва Септемврийското въстание. То знаеш ли как се потушава от демократите ти? Да не говорим, че след първата световна ние отново сме победените и има национална трагедия, национален разпад. Но ти продължавай да си вярваш, че някое от новите ни про демократични правителства ще направи нещо за България, че всички са били много богати и щастливи и, че нали не съществуват балкански мутри.
Че кой е казал, че аз само от него черпя информация?
Между другото, хората, с които съм говорил на тази тема казват, че тогава им е било наистина по-добре, но режимът е нямал нищо общо... Просто са били млади.. Нещо, което голяма част от вечномрънкащите бабички не осъзнават...
Не, не е било изобщо фашизъм... Червените, просто, са викали на всичко различно фашизъм...
Как ги потушава, я кажи! Ама кажи и червените какво са вършили! Кажи за разстрелите, кажи за убийствата на семейства, кажи и за репресиите следващите години! Кажи ми с какво едното е по-различно от другото? Какво значение има кой е подтиснатия?! Всъщност, да, има... По-добре хората без качества да са бедни, отколкото хората с качества и желание за развитие да биват УНИЩОЖАВАНИ. Точно това е СРЕЩУ ПРИРОДАТА!
Не, аз не чакам никой да ме направи щастлив... Никой не ти е длъжен за нищо, приеми го!
Ебаси лекето, честно!
Млади били, стари били. То се вижда каква държава сме имали, а как днес тотално сме разединени и младото поколение расте на база чалга културата.
Въобще не ми обяснявай кое срещу природата, при положение, че повечето хора са искали промяна. Тоест, абсолютно в хармония си е след определен период системите да се сменят, точно по закономерности. Абсолютно нормално е когато по-голяма част от групата стане недоволна, да си спретне една революция и измести лъва.
И да ти кажа, тъй както ги гледам нашите и Пеевски, ам няма да ми е толкова странно като ги убият, честно. Само по такъв начин може да се отървем от тях и да се сложат качествени хора... Иначе има да си гласувате за едни и същи и те така.
Кръвопролития винаги е имало. Дори с налагането на християнството какво прави нашия цар? Избива цялата си опозиция, до 9-то коляно!
Абе, колко пъти да ти кажа да излезеш от филма?! Още от древен Рим "младото поколение за нищо не става"... В резултат, за 300 години сме напреднали повече, отколкото за хилядите години еволюция преди това...
НЕ СА БИЛИ ПОВЕЧЕТО! РАЗБЕРИ ГО! Естествено, няма как да ти го докажа, защото не приемаш нищо като аргумент, а логиката силно ти куца...
Качествените хора сами се издигат, некачествените имат нужда някой да ги издигне... Никой не ти е виновен, че ти гласуваш за едни и същи... Първо трябва всички идиоти, които ги мързи неделята да станат и да идат до урните, да бъдат или изтребени, или направени роби и тогава нещата мааалко ще потръгнат... Факт е, че големите партии купуват гласове и правят силни кампании за сметка на по-малките, които се опитват да пробият, но колкото и гласове да купуват, при 100% избирателна активност, ефектът ще е минимален.
Щом винаги е имало кръвопролития, какво ми ревеш като вдовица за това как са потушавали опитите за преврат?
ОО, аз говоря от името на младото поколение, не от на дядо. Ти щом си дядо, ок.
Кръвопролитие винаги е имало, ама съпроводени с някаква промяна. Ето ние правим Априлското въстание, да не мисли, че Русия го прави? Промяната е ясна, след това Русия ни освобождава.
Точно заради голямата АЛЧНОСТ на зародилите се капиталисти, които се мислят за голямата работа, а всъщност не са с нищо различни от останалите (да кажем доктори, медицински сестри и тнт), защото взимат много пари - сами ще принудят ''обикновените'' хора да им направят преврат.![]()
Значи искаш да кажеш, че си пропаднал?
Е, аз не съм, хората от близкото ми обкръжение - също... Може и заради това да не ти вярвам на простотиите...
Русия идва и ни освобождава по чисто политически причини... Не знам дали си наясно, но доста преди Освободителната война, има още няколко войни между Русия и Османската империя...
Обикновените хора са обикновени, защото нямат качествата на лидери. Такива хора нямат работа във властта. Сега веднага ще изджавкаш, че тези качества били свързани с лъжи и мачкане на околните, което ще е поредната простотия, но ти ще си вярваш...
В момента никой, освен целия народ, не спира обикновените хора да се издигат.
Кажи ми, само, ходи ли да гласуваш тази година или си революционерстваше от вкъщи?
Koq zodiq si ti ve![]()
obiknovennite hora nikoga ne sa bili dostoini i mojeli da upravlqvat. No tova ne oznachava che ne mogat da sushtestvuvat i da jiveqt v normalni socialni sredi i da poluchavat normalni evro zaplati. Mnogo hora predpochitat svobodniq neobvurzan jivot i ne mogat da nosqt otgovornosti, no vupreki tova gi zadovolqvat edni normalni zaplati.
I ako nito instituciite rabotqt, nito nishto = nqma kak da sushtestvuva srednata socialna klasa.
Da , glasuvah
Нормални европейски заплати може да има, когато има нормално европейско бачкане и спазване на съществуващите закони...
Не, хората, които не разбират нещо, нямат право да дават акъл относно него. Все едно ти да тръгнеш да даваш акъли на НАСА как се правят совалки.
Те овцете не си използват даденото им основно право да гласуват, ти продължаваш да квичиш...
Не ми отговори, гласува ли? Защо не? Щото няма за кой ли? Дори не знаеш имената на всички партии...
Obiknovennite hora bachkat po 12 chasa na den, parite drugi hora gi kradat. A predi ne e bilo taka i vsichno e funkcioniralo.
Tochno hora koito ne razbirat glasuvat.
A istinski partii nqma, vsichki sa otrepki.
Едно е да дремеш 12 часа и да му викаш работа, друго е да работиш 12 часа! Попитай някой, който е работил в чужбина да ти каже за каква работа става въпрос.
Преди е било още по-голяма излагация откъм кражби... Тогава всеки е крадял, дори и тези най-ниско в йерархията...
Само ще ти кажа, че ако беше толкова добро, щеше още този строй да управлява... Нали си привърженик на революциите? Какво й е на тази от 89-та, та скимтиш? Пак излизат една камара хора и събарят властта, защото НЕ Е БИЛА ДОСТАТЪЧНО ДОБРА.
КАЗАХ ТИ, ДОРИ НЕ ЗНАЕШ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ!
Олигофрен, ти работил ли си някога ве майна? Нямало хора, които не работили по 12 часа сериозно. Има такива, които и по 14 си скъсват задника за някакви 500-1000лв. Путка негурска. Щял си да крадеш преди пхахаха.пхаххаха многоточие....
89година хората са залъгани с точно тази проповядвана днес СВОБОДА на демокрацията, с която лъжат Арабите ни, ЗА да ги окупират и да ги колонизират. И кво стана? Да! Не всички революции са успешни.. Излязохме ли от прехода, а? Някой има за цел да ни унищожи, факт е! Не ни върви тази система на нас. Корупцията и мафията започва масово на всички нива, както у нас, така и в Русия.. мхм тогава се раждат представите за всичката мръсотия днес. Власт на народа, е хайде де. Що се осра?
АЗ колко пъти да повтарям, че ми е жал за държавта. Аз може да се издигна да получвам много пари майна,ама като гледам всички, няма ккак да им помогна. иНАче за пореден път доказахме васалското си положение = спряха южен поток.
някакви малки партийци дето никой не ги знае няма кво да направят
Олигофрен можеш на баща си да викаш! Да, работил съм. И то точно на село.
Има и такива, които работят, но им и плащат... Почна и ти като пантерата... Семейство от 4-ма с двама родители, взимащи по 1000лв си е нормално. Като се има предвид, че по-голямата част от живота ми е бил с доста по-малък доход от това, мога да кажа, че си е средна класа това.
Единствените, за които съм напълно съгласен, че не получават заслуженото са миньорите. Там просто наистина трябва да се вдигнат и да изколят шефовете си.
Защо някой да се мъчи да ни унищожава, като ние си се справяме чудесно и сами? Хайде да оставим конспирациите за макетата, а? Толкова ли те е страх да поемеш отговорност и да кажеш, че от теб ти зависи живота?
Вземи да изкарваш пари и дарявай, бе, нали такива работи проповядваше?
Отново утепа коча с лопатата!
Що да не направят? Нали не искаш да са същите, ве, смотан?!
an7raks, що се мъчиш?
Той е убеден, че 44-та е тръгнала отвътре, а 89-та е дошла отвън. От там нататък няма какво да се говори.
"Някой има за цел да ни унищожи, факт е!" Вярно е, може да ти кажа дори кой е. Ти и другите като теб.
Ти си овца момче. Ти не мислиш. Всичко в главата ти е сервирано от вън.
Като е така и в Русия се замисли що?
Аре ние сме малки и бедни нас ни манипулират. Русия кой я манипулира?
Руската ядрена трияда може да унищожи целия човешки живот на земята за 6 минтути. Кой ще се ебава с тях? Кой може да им нарежда?
Що системата работи повече от добре в Западна европа а в България и Русия не работи?
Даренията ми няма да оправят цялата държава, щом други източват милиони.
Работил си ти на село, колко време си работил, защо не си остана там да работи и да прави семейство щом много разбираш?
Семейство от 4-човека, като единия например загуби работата си, а другия взима 600 лв, която е масова заплата за повечето (особено жените) . Питай ги как ти плащат 600 лв от заплата 1000 лв само за образованието ти!
Тук не говорим за глезотии и за екскурзии в Гърция, ами за чисто оцеляване!
И айде в тази държава недай си божке да някой мутра да ти се забърка с някаква измама, че да ти се наложи да продадеш бъбрека си. Или някакъв инцидент, за който трябват пари, за да те лекуват. Или къвто и да е инцидент!
Не казах, че някой друг ни унищожава. Взаимно ни унищожават и от вън и от вътре.
национален предател :Д
Ей тва е най-голямата ирония.
Хората все още смятат Живков за най-големия българин. А той 3 пъти се опита да си продаде държавата.
Една територия, за която много хора са дали живота си да се нарича България. И 200 000 достойни руски войници, освен достойните българи. Жива гавра с паметта им.