.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31

Американския колеж или Златарски

Само аз мога да си преценя къде да уча и какво искам, но искам да чуя и мнения на други хора.
    Винаги родителите ми са говорели как след 7-ми клас ще уча в Американския колеж и от няколко години това ми се превърна в нещо като мечта.Миналата година бях 7-ми клас, но не ме приеха в колежа и реших, че е и тази година ще кандидатствам.Сега съм 8-ми клас в Zlatarski International School, учителите са много разбирателни, харесвам класа си, но ми се струва, че тук не държат много на образованието.
    Има учители, които се сериозни, но има и такива при, които не разбирам нищо.Тоест разбирам материала само по български и по английски (но никога не съм имала проблем с англ.).По останалите предмети се справям.Сигурно и в Колежа има учители, които не предават добре материала, но в сегашното ми училище попаднха само на един учител, които си преподава добре материала.
    Също винаги съм искала да уча в университет от "Бръшляновата лига", а шансът за такъв университет е по-голям за учениците от Американския, докато в Златарски повечето завършили се реализират в университети в Англия.
    За разлика от Колежа при нас в Златарски натоварването е по-малко и не знам дали ще се справя с по-голямо натоварване.
    От друга страна мисля, че в Американския имам повече възможности да се развия.
    В началото на учебната година почти всеки ден плачех защото не бяха ме приели в Колежа и не ми харесваше в училище.Сега вече не знам какво искам и се надявам като чуя мнения и съвети от други хора да преценя.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    В Златарски ще ви спукат задника, но чак по-късно, когато навлезеш в IB Diploma Programme (ако изобщо влезеш в нея). Университите от Бръшляновата лига не са само американски. Не съм запозната с Американския колеж, но до известна степен си права, че тези завършили Златарски се реализират в Англия, просто защото дипломата която ще получиш от там не е толкова известна и тачена в Америка (което е изключително жалко, защото е наистина добра (тя и в Англия не е, де, подценяват я доста).

Имам няколко съвета към теб:

1. Ако действително си се отправила с IB в Златарски = недей. Няма да изкараш достатъчно високите оценки, за да влезеш в университет от Бръшляновата лига. Да, оценките не са всичко, тъй като до огромна степен гледат извънкласни дейности и т.н., но са фактор, който не е зад подценяване.

2. Не се цели толкова високо. Хубаво е, но можеш да останеш разочарована. Не знам какви са финансовите възможности на родителите ти (предполагам добри, предвид двете училища хах), но в Америка (по моето скромно мнение) не си заслужава, освен ако не вземеш стипендия. Има много добри университети, които са по-близичко и по-евтиничко ще ти излязат.

3. Връщам се обратно към 1 = ако действително си се отправила с IB в Златарски - програмата ще те научи на всичко, което ще ти трябва за едно успешно завършване на университета, но ще те лиши от социален живот :Д

Общо взето, много разхвърляни мисли ти нахвърлих, но това са моите впечатления от човек, който а) е завършил IB Diploma Programme и б) учи в UK университет, като в) едно време (преди доста годинки хах) също си мечтаеше за университет от горепосочените.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от today_was_a_charytale Виж мнението
    Винаги родителите ми са говорели как след 7-ми клас ще уча в Американския колеж и от няколко години това ми се превърна в нещо като мечта.
    Tи си доказателството, че родители дебили създават малоумно потомство.
    И на Марс могат да те пратят да учиш, по-умна няма станеш.

Мега фен Аватара на Dagichka
    Колежът отдавна не е онова, което беше едно време.. щом направиха прием и след 9-ти клас хах само гледат да взимат пари вече. доста от добрите учители ги въртят само за година договор и ги сменят, което е.. жалко (сестра ми го завърши преди 6 години, от нея това съм чувала)

Кога пък е имало добри учители в Американския ?
    Там плащаш, за да завършиш, а не учиш, за да завършиш.

Мега фен Аватара на Dagichka
    ами по времето на сестра ми имаше добри интернешънали учители, даже още поддържа връзка с двама от тях в америка и им ходи на гости по празниците ;д и доколкото помня преди ако не си изкарал над минимума на изпитите директно пращаха на пробация и гонеха. за съжаление вече явно не е така

Защото щатите са пример за държава с добри учители та и тук са пратили някви подобни.

Popugai ти как знаеш родителите ми какви са и дали съм малумна?!Нито се познаваме, нито съм те виждала преди из форумите и със сигурност не познаваш родителите ми.Много ми е интересно как реши що за хора сме. XD XD XD
    На останалите благодаря за отговорите.

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    Аз като човек ,който е завършил Златарски , се скъсах от смях на твърдението как в Златарски ще те спукат от учене или че няма да имаш достатъчно добри оценки . :Д

Бтв - ти като си 8ми клас по английски при Зорова ли си ?? Кво прави тая жена :Дд ех спомени,спомени..
    Последно редактирано от cunt : 01-10-2015 на 22:54
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от cunt Виж мнението
    Аз като човек ,който е завършил Златарски , се скъсах от смях на твърдението как в Златарски ще те спукат от учене или че няма да имаш достатъчно добри оценки . :Д

Бтв - ти като си 8ми клас по английски при Зорова ли си ?? Кво прави тая жена :Дд ех спомени,спомени..
    Отново повтарям, ако не си дочел правилно. Ако се е отправила към Златарски с IB Diploma Programme.

Ти какво точно си завършил там?

http://www.zlatarskischool.org/curriculum/upper-school/

Опция II? 'Щото, ако не си, нямаш право да говориш.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 01-11-2015 на 08:28

Град
    София
    Да бе права си нямам право да говоря,аз не познавам Никой който е завършил IB и не знам как се пишат оценките в Златарски
    Ти си далеч по-запозната )
    L'homme est n

Град
    София, България
    С колко са завършили познатите ти, драги мой?

Град
    София
    В Златарски оценките почват от 4. Тоест най-големите идиоти ,които не са отворили учебник цяла година ще имат поне 4ка,а в 12 клас на всички се пишат 5 и 6ци по всичко. А единствената функция на IB e че плащаш двойно повече ;D
    L'homme est n

Не, при Алексова съм (ако я знаеш).А какъв е проблем със Зорова освен, че строга?Из училище се чуват доста истории за това име.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от cunt Виж мнението
    В Златарски оценките почват от 4. Тоест най-големите идиоти ,които не са отворили учебник цяла година ще имат поне 4ка,а в 12 клас на всички се пишат 5 и 6ци по всичко. А единствената функция на IB e че плащаш двойно повече ;D
    Пак не ме разбра. В IB оценяването е external, тоест учителите ти оценяват само 25% от финалната ти оценка по предметите, които си избрал, а дори и тази оценка после се проверява от други в чужбина. Очевидно не си запознат с IB достатъчно добре, че да твърдиш горното.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Пак не ме разбра. В IB оценяването е external, тоест учителите ти оценяват само 25% от финалната ти оценка по предметите, които си избрал, а дори и тази оценка после се проверява от други в чужбина. Очевидно не си запознат с IB достатъчно добре, че да твърдиш горното.
    Очевидно са ти промили мозъка, ако преди това си можела да мислиш.
    IB е двойна такса и нищо повече. Всеки с нормалното българско образование би успял да кандидатства в чужбина.
    Само тъпаците доят родителите си с кухите надежди, че с повече пари ще научат повече.

С твоите постове въобще не усещам липсата на пинкуу, сякаш двете сте сиамски близначки свързани в главата.

Град
    София, България
    IB е безплатно в чужбина, т.е. нищо не съм платила, за да получа въпросното образование

Никъде не съм твърдяла, че без нормално българско образование не можеш да кандидатстваш в чужбина. Твърдя, обаче, че IB те подготвя в пъти по-добре отколкото то за предстоящите годинки в университета.

И ти очевидно нищо не знаеш, но много бързо съдиш. Проучи малко и тогава се разпиши.

Град
    София, България
    Пък и аз може да съм като "пинкуу", ама ти си тъп като гъз и нагъл като продавач на сергия.

//целувки.

Пък и аз може да съм като "пинкуу", ама ти си тъп като гъз и нагъл като продавач на сергия.

//целувки.
    С koй гъз ме сравняваш, да не е с твоя ?
    Я го покажи да видя как изглеждам в твоите очи.

IB е безплатно в чужбина
    А тук е платено, защо ли ?

Град
    София
    Disappointed Dreamer,ти IB ли си завършила и ако не е тайна в кое училище?
    И според мен 10 000 лв да плащаш на година ,за да се " подготвиш" за университет в чужбина е малоумно според мен. Иначе за оценяването не знам може и да си права ,не съм се интересувал ,трябва да питам някой от Златарски .
    L'homme est n

Град
    София, България
    Да. В Стокхолм, Швеция.

Малоумно е, при положение, че иначе ти пляскат 6-чки и си влизаш от раз в университет зад граница. Авторката, обаче, се двууми между опции, в които при всички положения ще плаща високи такси. В чужбина е безплатно и се възползвах от това. Защо да не го направи и тя?

Мега фен
    И според мен 10 000 лв да плащаш на година ,за да се " подготвиш" за университет в чужбина е малоумно според мен. Иначе за оценяването не знам може и да си права ,не съм се интересувал ,трябва да питам някой от Златарски .
    малоумно е да плащаш за добро образование, да :Д:Д:Д

Впрочем на дриймърката й предлагам да погледне Математика 2 изпитите на ФМИ към СУ, да се усмихне (или изхили) и да забрави тази тема =Д

Град
    София
    малоумно е да плащаш толкова пари за СРЕДНО образование
    и без тва IB можеш да си завършиш без проблем университет в чужбина .
    L'homme est n

Мега фен
    но първата година ще ти е зверски мъки. Ако родителите ти могат да си го позволят - какъв е проблемът ?

Град
    София
    проблеми няма ,дано само им се върне инвестицията на родителите ..ама нещо се съмнявам ,че това ще се случи
    L'homme est n

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си