.
Отговор в тема
Страница 24 от 24 ПървиПърви ... 142021222324
Резултати от 576 до 595 от общо 595
    Мега фен Аватара на draid
    Не, не става дума за това, защото аз от 20 стр повтарям друг сценарии. Има случаи в които аборта е оправдан, но в 80% от случаите той се прави без видима ОСНОВАТЕЛНА причина за това. Извиненията все са "ама аз не съм се наживяла", "ама как ще му пера насрания задник" "ама аз трябва кариера да правя" и ред подобни оправдания от егоизъм. Аз не съм против аборта като цяло,защото има случаи в който той е оправдан. Не знам къде видя, че съм против абортите тотално, против съм тия 80% дето го ползват като оправдание за да не поемат отговорност и като лесният вариант на решаване на проблема. Иначе до това кога се превръща в дете, според мен значението практически никакво, има ли 2 черти според мен вече трябва да се говори за наличие на дете и както казах, аз не виждам разлика между аборт преди 12 седмица и след 20 (оставям настрана евентуалните медицински проблеми с които не съм запознат)
    Последно редактирано от draid : 01-20-2015 на 06:41

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Не, не става дума за това, защото аз от 20 стр повтарям друг сценарии. Има случаи в които аборта е оправдан, но в 80% от случаите той се прави без видима ОСНОВАТЕЛНА причина за това. Извиненията все са "ама аз не съм се наживяла", "ама как ще му пера насрания задник" "ама аз трябва кариера да правя" и ред подобни оправдания от егоизъм. Аз не съм против аборта като цяло,защото има случаи в който той е оправдан. Не знам къде видя, че съм против абортите тотално, против съм тия 80% дето го ползват като оправдание за да не поемат отговорност и като лесният вариант на решаване на проблема.
    Тези оправдания са смешни, прав си. Трябва да се поема отговорност. Както каза калпазанка - недопустимо е абортът да се смята за средство за спешна контрацепция. Има ли две черти е нужно да се седне и здраво да се помисли дали, защо и как. Аз за себе си, както казах и на горещия стол, едва ли бих направила аборт, ако ми се беше случило да забременея случайно. Но знам, че имам подкрепата на родителите си и ми се иска да вярвам, че щях да имам подкрепата и на евентуалния баща. Това са много важни фактори, когато взимаш решението дали да родиш детето. Едно младо и объркано момиче, което не се радва на тези неща, може да вземе и друго решение.
    Има случаи и случаи и не можеш да изискваш от една жена самостоятелно да носи отговорност за дете, само защото някой ѝ го е направил.
    За избора съм, но когато този избор е наистина оправдан.
    В другата тема не ми се навлиза, там аргументите са прекалено всеобхватни и честно казано, мен лично ме объркват.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Нали и аз това ви питах по-напред: що скачате срещу аборта, пък срещу ескапела- не.
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    ESCAPELLE не трябва да се сравнява и с хапчетата за аборт, които прекъсват наличната бременност като подпомагат отделянето на плода от матката на жената. Този тип хапчета предизвикват т.н. медикаментозен аборт. Действието на таблетката за спешна контрацепция няма такова въздействие.

достатъчно ясно ли е вече ?

относно кога нещото става човек писах в предните страници
    преди малко ме върнахте назад да търся сега ви връщам жеста

и мисля че причината която съм дал е достатъчна за достатъчно голям кръг хора(то си е така) приятно търсене

или направо ми кажете по какви проявени белези една оплодена яйцеклетка се различава от друга оплодена
    че да кажа това нещо е уникално
    попитай още веднъж след 10 страници пак ще ти го копна
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Голям фен Аватара на TheDeath
    Град
    Дълбоко в мрачния свят на Нищото
    Много пъти съм навлизала в спор на тази тема, обикновено сама се обърквам, защото от една страна съм против аборта, от друга не съм. Има случаи и случаи... Подкрепям абортите в случаи на забременяване в резултат на изнасилване, подкрепям абортите и при доказано увреждане на плода, несъвместимо с живота, разбира се при реална преценка дали това е така и дали родителите могат да се грижат за силно увредено дете. Аз лично бих предпочела да не се раждам, вместо да се родя с някакво брутално увреждане и да нямам поне нещо близо до нормален живот. Но това мисля аз, а няма как докйато съм в корема на мама да й кажа какво искам, все пак.... Темата е много обширна и винаги има повече от една правилна гледан точка, според мен
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Тези оправдания са смешни, прав си. Трябва да се поема отговорност. Както каза калпазанка - недопустимо е абортът да се смята за средство за спешна контрацепция. Има ли две черти е нужно да се седне и здраво да се помисли дали, защо и как. Аз за себе си, както казах и на горещия стол, едва ли бих направила аборт, ако ми се беше случило да забременея случайно. Но знам, че имам подкрепата на родителите си и ми се иска да вярвам, че щях да имам подкрепата и на евентуалния баща. Това са много важни фактори, когато взимаш решението дали да родиш детето. Едно младо и объркано момиче, което не се радва на тези неща, може да вземе и друго решение.
    Има случаи и случаи и не можеш да изискваш от една жена самостоятелно да носи отговорност за дете, само защото някой ѝ го е направил.
    За избора съм, но когато този избор е наистина оправдан.
    В другата тема не ми се навлиза, там аргументите са прекалено всеобхватни и честно казано, мен лично ме объркват.
    Ами в тая тема подкрепата от родителите е тотално отхвърлена като вариант от калпазанка и пантерата. За това и питах дали е по-добре аборт, отколкото някой да ти помогне. И когато казвам помощ нямам в предвид друг да ти изгледа детето.

Цитирай Първоначално написано от TheDeath Виж мнението
    Много пъти съм навлизала в спор на тази тема, обикновено сама се обърквам, защото от една страна съм против аборта, от друга не съм. Има случаи и случаи... Подкрепям абортите в случаи на забременяване в резултат на изнасилване, подкрепям абортите и при доказано увреждане на плода, несъвместимо с живота, разбира се при реална преценка дали това е така и дали родителите могат да се грижат за силно увредено дете. Аз лично бих предпочела да не се раждам, вместо да се родя с някакво брутално увреждане и да нямам поне нещо близо до нормален живот. Но това мисля аз, а няма как докйато съм в корема на мама да й кажа какво искам, все пак.... Темата е много обширна и винаги има повече от една правилна гледан точка, според мен
    Надали има някой против аборта, когато се касае за някое заболяване. Не съм наясно обаче колко от сериозните такива могат да се хванат преди 12 седмица.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    попитай още веднъж след 10 страници пак ще ти го копна
    Има ли смисъл, нямням сравни аборта с чикията, сякаш им говориш на чужд език.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Ами в тая тема подкрепата от родителите е тотално отхвърлена като вариант от калпазанка и пантерата. За това и питах дали е по-добре аборт, отколкото някой да ти помогне. И когато казвам помощ нямам в предвид друг да ти изгледа детето.
    О, не сме се разбрали.
    Аз я отхвърлям като вариант, не защото не ми харесва, а защото: 1) е географски невъзможно; 2) би било вариант за чат-пат, но тъй като нашите и двамата са в разцвета на трудовия си стаж, не е приложима опция в дългосрочен вариант.

Не я отхвърлям от гордост или нещо такова

Мега фен
    3. Има хора в лоши отношения с баби и дядовци.
    4. Има хора без баби и дядовци.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    3. Има хора в лоши отношения с баби и дядовци.
    4. Има хора без баби и дядовци.
    при аборт на малолетна нали бабата и дядото подписват формуляра
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    За драстични нарушения в дома за лишаване на деца от родителски грижи "Асен Златаров" в жк "Надежда" сигнализира общинският съветник от БСП Калоян Паргов, който има питане на утрешната сесия на СОС.

14-годишната Галя Любенова, иначе в напреднала бременност, и 12-годишно серопозитивно момче са сред 50-ината обитатели на дома в столицата,
    http://www.bnews.bg/article-53196

Не е имало кой да ѝ подпише формуляра, затова не е направила аборт.

Мега фен
    Дойче веле: Безмилостните детски домове в България

Неизяснени смъртни случаи, малтретиране, недохранване - състоянието на някои домове за деца в България разтърси цяла Европа. Редица от домовете вече са закрити, а българското правителство обеща да подобри условията.

http://www.dw.de/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%...1%8F/a-6093931

Държавата мрази изоставените деца

Трагедиите с деца станаха всекидневие. Деца бяха бити от родители и учители. Деца падаха от високи етажи. В страната има домове за изоставени деца в такива мизерни условия, каквито и в Средновековието не е имало.
    http://www.classa.bg/%D0%B0%D0%BD%D0...B5%D1%86%D0%B0

Град
    системата дегоба
    За драстични нарушения в дома за лишаване на деца от родителски грижи "Асен Златаров" в жк "Надежда" сигнализира общинският съветник от БСП Калоян Паргов, който има питане на утрешната сесия на СОС.

14-годишната Галя Любенова, иначе в напреднала бременност, и 12-годишно серопозитивно момче са сред 50-ината обитатели на дома в столицата,
    http://www.bnews.bg/article-53196

Не е имало кой да ѝ подпише формуляра, затова не е направила аборт.
    a тези непълнолетни дето са имали дядо и баба и не са направили аборт какъв % от тях са оставили децата в дом ?

незначителен

Мега фен
    България №1 по изоставени деца
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1240737

Мега фен
    Изоставените деца на България още са тук
    http://www.webcafe.bg/id_527059511

Град
    системата дегоба
    не схващам какво общо с аборта имат домовете но там децата са 3819 от 5000+ и продължава да спада поне така пише

от тях включи 60% циганчета които ще живеят по-зле в семейната си среда и останалите 40% ми кажи колко са децата на малолетните майки

но знам че ти си човек с морал и ще направиш всичко за тях за да са добре вярвам в твоята светла душа

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Тук пропускаш нещо важно- ако АЗ самата съм съгласна.
    Сякаш би отказала или някой би те питал.

Мега фен
    Не, аз съм изрод, който се кефи на убити бебета.

Говориш за проценти от малолетни майки, но на изоставените деца не им пука дали са от малолетни или пълнолетни майки.

Град
    системата дегоба
    Не, аз съм изрод, който се кефи на убити бебета.

Говориш за проценти от малолетни майки, но на изоставените деца не им пука дали са от малолетни или пълнолетни майки.
    тя самата тема е за малолетни майки ако не си забелязал

та само да ти поясня че на година има около 60 000 до 70 000 раждания умножи по 18 (до толкова седят в домовете) и виж сега какъв е процента изоставени деца като знаем че грубо казано броя е 4000
    Последно редактирано от haritov : 01-20-2015 на 18:07

Мега фен
    тя самата тема е за малолетни майки ако не си забелязал

та само да ти поясня че на година има около 60 000 до 70 000 раждания умножи по 18 (до толкова седят в домовете) и виж сега какъв е процента изоставени деца като знаем че грубо казано броя е 4000
    50% от децата, които се раждат са циганчета.

Град
    системата дегоба
    50% от децата, които се раждат са циганчета.
    до колкото помня не те питах това
    все пак нищо не променя

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си