- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Русия връща смъртното наказание
Аурис, колкото странен ми беше преди, два пъти по-неприятен ми стана сега. Махни го тоя аватар. Може да не си съгласен с политиката на определена държава, но е наистина жалко да се имат за тъждествено равни дадено правителство и цялата държава. А на Русия сме толкова задължени, че всички да отидем да им бачкаме за без пари в продължение на 10 години, пак ще има още какво да изплащаме.
Та по темата - твърдно против смъртното наказание съм, а и против приетата наказателна система като цяло. Мнението ми е, че никоя държава не трябва и не може да си позволи да бъде по-жестока от всеки един неин гражданин по отделно. Иначе какво излиза - целта оправдава средсвата. Ако мотивите наистина нямат значение и правото винаги е на страната на силния, смърното наказание е точно толкова справедливо, колкото бомбардирането на цивилни цели и зверствата на ИД. Идеята за превъзпитаване в затвора очевидно е гнила поначало и едва ли някога е работила. Ако съм избрал да не извършвам престъпления, то не е заради страх от евентуално наказание, а заради неправотата, която би произлязла от моето действие. Убеден съм, че дори извършители на тежки криминални престъпления биха се променили далеч повече, ако им бъде обяснена цялата картинка и именно защо подобни действия са грешни. Хората често осъждаме чуждите избори. Не си даваме сметка обаче за възможностите, от които е трябвало да бъде направен този избор.
Ясно е, че дори Русия да напусне Съвета на Европа (което едва ли ще стане) и смъртното наказание да бъде върнато, то няма да бъде прилагано за престъпления, различни от държавна измяна и убийство. Споменатите от Диденко престъпления са тежки, но не достатъчно тежки, за да бъде приложено най-тежкото наказание. Въпросното лице в клипа е руският вариант на Волен Сидеров. Партията му има най-малко представители в Долната камара на тяхното НС, а лидерът им скоро каза, че Русия се готви за пълномащабна ядрена война със САЩ. Далеч по-добре би направил да слушаш внимателно какво има да казва руският външен министър Лавров.
кво му се обясняваш ;д
като се чувства длъжен да ходи да копа картофи в руската федерация
дреме ми на мен за русия и к'во е ставало преди 5 поколения тука
сигурно му е тъпо, 'щото се изживява като плейбой и половината му време е посветено на забиането на пияни коври, пък в западна европа го водят изнасилване това поведение.
и аз бих симпатизирал на русия в такъв случай
http://www.telegraph.co.uk/news/ukne...ape-rules.html
Instead, police and prosecutors must now put a greater onus on rape suspects to demonstrate how the complainant had consented “with full capacity and freedom to do so”