- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Русия връща смъртното наказание
не
защото това означава да принизиш цялата правосъдна система на тяхното ниво
такова нещо е противопоказно за развито общество, виж, в рамките на един диктаторски режим се вписва чудесно
обясних защо водещият ти мотив - този за възмездието - няма място в 21 век
и защо правото на живот и достойно съществуване на всеки човек е нещо, което не може да му бъде отнето, независимо какво е направил (освен в екстремни ситуации, в които ликвидирането на някого е оправдано от спасяването на нечий друг живот, застрашен в този момент)
"Око за око и светът ще ослепее"
интересен клип
имам въпрос обаче - защо са толкова мръсни оръжията, а патроните под тях са чисти на огледало и по-важното - защо нямат маркировка
не споря в момента, тъй като няма как да знам, но след фотошопнатите убийства защо да вярвам на това ?
лошото е че тия дето първи тръгват да вадят око са почти винаги обмислили и подготвили, т.е. съзнателно го правят, а потърпевшия човек, който след това търси възмездие действа инстинктивно, а не защото има съзнание на убиец и се съзнателно го върши.
не знам, май има разлика.
Ако някой ти извади окото, дай му и другото си. :Д
Ако на един човек му предоставя удоволствие да убива или изнасилва, като го пуснат след 10 години, той ще направи пак същото. Как ще обясниш на поредната жертва тези си твои теории?
И те попитах за какъв достоен живот ми говориш в килия 2 на 2 метра?
Да, аз съм ок с идеята да се "принизи" правосъдната ни система до това ниво.
Единственото нещо, което е лошо на смъртното наказание е, че екзекуторите се натоварват психически.
Всеки добър акт на възмездие заслужава още един.
кво му се обясняваш ;д
като се чувства длъжен да ходи да копа картофи в руската федерация
дреме ми на мен за русия и к'во е ставало преди 5 поколения тука
сигурно му е тъпо, 'щото се изживява като плейбой и половината му време е посветено на забиането на пияни коври, пък в западна европа го водят изнасилване това поведение.
и аз бих симпатизирал на русия в такъв случай
http://www.telegraph.co.uk/news/ukne...ape-rules.html
Instead, police and prosecutors must now put a greater onus on rape suspects to demonstrate how the complainant had consented “with full capacity and freedom to do so”
има терапии за превъзпитание на затворниците
в крайна сметка става дума за психично болни хора, които има начин да бъдат излекувани и дори интегрирани обратно в обществото
ако не стане, просто присъдите им трябва да бъдат удължени и да се поставят под специален режим
имаш килия, която удовлетворява всичките ти физиологични нужди, затвор с общност, от която можеш да бъдеш част, и достъп до външния свят (телевизия, свиждания). освен това пак си под протекцията на закона на съответната държава като всеки друг неин гражданин
за теб достоен живот може и да означава такъв, в който си цар на всичко важно, но това е друг въпрос
ако го направят, ще знам, че последната му воля би била да постъпят по същия начин с болен човек
Абе като гледам посдените законодателни норми излезли от Думата, по-скоро ще се борят срещу изнасилванията като съдят всеки който спомене 'изнасилване' в интернет сайт.
Мъчно ми е за него ...
И между другото той е бил вече 17-18 години в затвора .. може да е осмислил всичко. Трябва му лечение. Мъчно ми е за него и то много. Каквото искате мислете но това е моето мнение. Ако искате ме подкрепяйте, ако искате ме нападайте .. това е !
Ами, в понятието "достоен живот" включвам правото ми да изляза да се разходя, когато поискам и да съм със семейството си.
Изгледай някое предаване по нешънъл джиографик за Гуантанамо и имай предвид, че това със сигурност не е всичко, на което са подложени затворниците там.![]()