- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Изучаване на ИТ
Здравейте, искам да ме посъветвате къде в България може да се получи читаво образование в сферата на ИТ. Моля като предлагате университети да казвате и каква е таксата на семестър, понеже това е главното от което ще се ръководя
И какво е това ИТ, предмети и технологии съм чувала, ама не те разбирам точно какво искаш да учиш.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Хаха, къде прочете, че според парите определям нивото, просто ме интересува какви са таксите, за да имам представа. Все пак не се ли върти всичко около парите. И от интернет е вариант да уча, но ми трябва и диплома.. Моля повече хора, чиято цел е единствено трупането на постове да не пишат в темата![]()
За къде?
Ако искаш да разработваш софтуер, има толкова пръкнали академии напоследък. Някои с добра слава, някои с не толкова, но също част от тях осигуряват работа на по-добрите в групата.
Ако някой реши да ме псува, че там математика и алгоритми не се учат - СУ тогава е добра алтернатива.
Там май беше около 400 държавна поръчка.
НБУ не е зле, но е доста по-леко като програма - 1200-1500 на семестър ( зависи от програмата )
Техническия ( КСТ ) - ако искаш да не работиш до 3ти курс и да търчиш за заверка, и да ходиш стриктно на всяко упражнение и лекция - и там става, и там май беше около 300-400лв държавна поръчка.
Таксите сам лесно можеш да си провериш, ако толкова те интересува.
Последно редактирано от NomNomNom : 02-06-2015 на 11:32
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Наков само говори обаче телерик е пълен шит.
http://academy.mentormate.bg/ , http://ittalents.bg/ ( на imperiaonline и trader май )
Не съм толкова навътре, но от второто академи, двама приятели завършиха и девойката е junior ios dev в империя, младежът е в trader, не знам какво, и бяха сравнително доволни.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
мхм, мерси, тези обаче не си разпространяват материалите безплатно
В интернет малко материали има или се опитваш да влизаш остро на темата за или против телерик
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
номномном, нито едното. попитах има ли и други като телерик, че да им сталкна материалите; и от генерално любопитство, щото не съм ги чувала
папугай, не споря
напротив, всички материали на телерик/софтуни са напълно безплатни
в това ИТ талентс ме бяха приели, но ги чувах за пръв път и не отидох да ги видя за какво става въпрос
специално за телерик има раздел архиви, има всички изминали лекции, домашни, задачи, а в системата им за изпити - bgcoder може да се упражняваш на задачи от минали изпити
наков не е там от година, а странно кой купува фирма, която е "пълен шит" за 260+ млн $.
Последно редактирано от yakuza_ : 02-16-2015 на 15:13
n00bs
якуза, ставаше дума за материалите на академиите, които номномном написа - тях ги няма в нета
IT е постоянно развиваща се сфера, не става да научиш 1 и цял живот да си го ползваш...
стани счетоводител
авточасти авточасти втора употреба
Много закони се изменят през годината ^
n00bs
Под милион била, само сградата в която се намират е няколко милиона. Последната година имат 60млн. приходи. Ама не виждам какво се обяснявам на човек, който твърди, че JS и Java е едно.
http://www.telerik.com/company/customers
http://www.forbes.com/sites/benkepes...uires-telerik/
n00bs
В страната на фантазиите всичко е безплатно, ако не го знаеш.
Следващия път давай с по-по-по-най и направо напиши, че Телерик са купили Майкрософт, поне да си забавен, а не само тъп.
Я виж Телерик колко чужди компани са купили, били те и малки.
Цената на кв.м. в Младост1 е 650-750 евро.
Двете им сгради общо са около 2000 кв. (всъщност са около 2300). Дори по 650евро*2000 да го сметнеш, излиза над 1.3м евро.
Продължавай да си говориш тъпотиите, дори на лелките пред панелката им стана ясно колко си ограничен ментално.
n00bs