Първоначално написано от
Naive
Имах, да, малко повече от година и половина, 2000км, започна, когато бях на 16. И да, говоря в минало време, защото преди 4-5 месеца се събрахме на едно място и продължаваме да сме заедно, недистанционни. :Д
Беше ли загуба на време? Категорично не. Изключително много се радвам, че преди две години взехме това решение, струваше си всеки труден момент. А чувството, когато най-накрая сте в една държава, най-накрая сте в един град и имате на разположение цялото време на света да бъдете заедно, е неописуемо.
Та, да, общо взето стана ясно, че съм твърдо за такива връзки. Имат бъдеще, когато и двамата са наясно какво ги очаква, както и когато има перспектива да се съберат на едно място. Трябва да си готов за трудности, трябва да си готов да ти липсва, да ти е тъжно понякога. Уеб камерите помагат много - да видиш любимия как се усмихва, как стои и прави някакви неща. Ей така, без да си говорите, просто, когато погледнеш, да видиш, че е там, да се усмихнеш и да продължиш да си вършиш работата. Не заменят живото присъствие, но помагат.
Сега като се сетя... летищата се бяха превърнали едновременно в най-любимите и в най-омразните ми места. Когато го чаках там, времето минаваше толкова бавно и тягостно, всяка минута закъснение се усещаше като час, всичко това заедно с пеперудите в стомаха от нетърпение. Когато го изпращах, разбира се, беше точно обратното - времето минаваше изключително бързо и никога не беше достатъчно.
Едит: Ох, сега си припомних как се случи всичко, колко естествено беше и как и двамата не виждахме друг вариант освен да сме заедно и щастливи, въпреки дистанцията. <3