- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- връзка от разстояние?
Ей, много се радвам.
Не подценявам трудността на ситуацията ви, но когато говорим за 400км, нещата са в още по-добра позиция. Влаковете са бюджетни, разстоянието въпреки че не е от най-малкото, е все пак в границите на една държава, ти можеш да пътуваш, той също, а и май, май перспективата при вас е съвсем скоро да се съберете (за мен 6-7-8 месеца е съвсем скоро:Д), което е чудесно и още по-обнадеждаващо, въпреки че липсата си е липса и на 100, на 200, на 400 и на 2000км, но е по-различно, когато имаш възможност да се виждате по-често от веднъж на няколко месеца месеца за по две-три седмици.
Днешният свят е толкова мобилен, че такива връзки са си напълно реални и постижими. Да не говорим, че реално преди години хората са изпадали в същите ситуации, обаче тогава е било по-трудно, най-вече заради липсата на възможност за качествена комуникация.
Съжалявам, чак сега ти виждам поста. Много си права - липсата си е липса откъдето и да го гледаш. Ама пък и не е чак толкова сложно да стиснеш зъбите и да издържиш седмица-две. Откакто сме заедно, най-дългия период, в който сме били разделени, беше три седмици. Той искаше да идва и тогава, де обаче аз го спрях, защото празници, семейства, приятели... Не мога да карам някого да пали колата/влака и да ми идва нагости, щото видиш ли не мога да издържа седмица-две-три без него.
Колкото до влаковете - да, бюджетни са, особено като си с карта. Проблема при мене беше, че ме беше страх от влакове и с негова помощ успях да преодолея това. Заради тази причина и казах, че е предизвикващо и виждаш на какво си способен. Иначе още лятото по план-график ще сме заедно за работа по морето. А на мен за сега ми стига и да го виждам ухилен във скайп когато имаме възможност и да ме буди сутрин за училище, тъй че не мога да кажа, че съвсем не присъства в живота ми.
Има нещо друго, обаче, което очаквах да ми е*ава майката, а именно ревността. Очаквах съмнения, разни снимки с мацки по купони от непознати и лъжи, едно-друго. Странното е, че не се случи въобще. Вярвам му на всичко, което ми казва, а и го познавам дотолкова, че мога да разпозная кога лъже и прикрива нещо - каквото и да е. Виждам, че дава всичко от себе си, което ме мотивира да давам и аз каквото и колкото мога. Вероятно в това се корени и интереса - аз съм човек, който обича да се състезава, дори и да не печели. Бидейки в точно такава връзка, се разкрива и потенциала на всичката ми воля и желание да бъда с някого, а и не само. Цялата тая работа с връзките от разстояние е един прекрасен урок, който ти помага да опознаеш себе си наистина силно. Дори и нещата в един момент да спрат да вървят, пак не бих съжалявала, че съм се захванала.