- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Най-добър приятел момче?!
ДА
НЕ
Здравейте! Имам приятел с който ходим от 7 месеца, много го обичам. Всяка вечер или аз спя у тях или той у дома.
Но има едно момче от моя клас с който се познавам от детската градина, майките ни са приятелки. Имам много приятелки, но той е моя най-добър приятел. С него си споделяме всичките си проблеми и тайни. Много ми помага.
Преди няколко дни се скарах с една приятелка, тя не ми говореше и аз реших също да не и говоря. Но аз съм такъв човек че не мога да стоя скарана с някой.
Та вчера имах нужда да му кажа за това (споделена мъка е половин мъка). Казах на семейството си, че отивам при гаджето си за през ноща (както обикновено правим). Но отидох при Валентин -така се казва най-добрия ми приятел.
Той веднага разбра че ми има нещо. Беше късно и останах да спя у тях. Спахме на едно легло. Той ми каза че всичко ще се оправи, гушна ме и заспахме. На другия ден наистина с приятелката се сдобрихме.
Сестра ми знае кога лъжа и още на другия ден ме попита дали наистина съм отишла при гаджето си. Отначало отричах, но нея не мога да излъжа и за това и казах истината. Тя ме попита дали имам връзка с Вальо. Аз и казах че сме само приятели. Тя се усмихна и каза - Мислиш ли, че наистина съществува просто приятелство между момиче и момче, рано или късно те се влюбват и това приятелство става нещо повече.
И въпроса ми е вярвате ли че приятелството между момиче и момче може да си остане само приятелство. Или в крайна сметка се влюбват.
Или той те намира за не достатъчно привлекателна за него ( не си негов тип ) , или ти него, или и двамата не намирате другия за привлекателен.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Или е гей, или има помисли към теб... Не виждам вариант, в който момче да се натиска да слуша мрънкания, клюки и любовни драми, ако не е гей или кандидат за слава...
Ъъъъ...ми не.
Аз също съм от щастливките,които имат най-добЪР приятЕЛ,който НЕ е гей.Авторке,както вие,така и ние се познаваме от много,много,много време и си останахме все така близки през годините. Никога не съм имала повече от приятелски чувства към него,нито той към мен и хиляди пъти сме обсъждали тази конкретна тема двамата,напълно осъзнавайки,че сме големи късметлии да се познаваме. Аз вярвам,че може да съществува приятелство между момче и момиче и това да не прерасне в нещо повече.Съответно и обратните случаи ги има,но това съвсем не значи,че е невъзможно двама души,които имат общо като личности,но са от различен пол,да не могат да бъдат "просто приятели".
Иначе вземи внимавай ти да не хлътнеш по него,че после пътят е зверски труден.![]()
![]()
От твоя страна може и да няма нищо, но от негова не е много сигурно. Нали не вярваш, че след като няколко години ти се е правил на приятелка и не е имал смелостта да ти го каже, би ти го казал просто ей така... Особено, ако още от началото разговорът е започнал с това колко смешно би било да го възприемеш за повече от приятел или нещо от сорта...
Кажи му, че искаш да те изчука и му се натисни/щото явно няма топките той да те натисне/ и да видим дали още ще вярваш, че не те възприема като момиче...
Разговорът не е започнал така,защото просто няма нужда от това,както няма нужда и да му казвам "да ме изчука" или "да му се натисна". Не мога да схвана какво им има на някои хора,че "не можело да има чисто приятелство между момче и момиче",ама иначе само мрънкат като ги накиснат във friendzon-a(в стил тя му се усмихнала като Меган Фокс в лафката,но искала да са само приятели)...фак..еднополовот о приятелство е единственото възможно. E,ясно е,все жените сме виновни,мъжете винаги сте си точнички.![]()
![]()
Относно дали ме възприема като момиче-естествено,но инстинктът е едно,разумът друго и тук се крият повечето пропуски.
![]()
Двамата ми най-добри приятели са момчета, познаваме се от детската градина, че и преди това. Като братя и сестра сме, толкова отдавна се познаваме, че дори без думи се разбираме, дотам сме стигнали. Но в едно легло не бихме спали никога, защото ще се чувстваме некомфортно, пък и като се премине една възраст трябва да се внимава с личното пространство, за да няма неудобства. Пак сме толкова близки, пак се разбираме, но... лично пространство трябва.
Преди време сляпо вярвах във възможността момче и момиче да са най-добри приятели. Сега повече клоня към невъзможността.
Сещам се и за една друга, която мислеше като теб и ми се обясняваше, ама още й повтарям "Казах ти!"...![]()
^ Не ти ли е обидно, че ако те види гола, ще му спадне
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
А ти би ли ми казала като нямаш нищо към него, защо отиде при въпросния Валентин, а не при приятеля си, за да обсъдите проблема?
love_the_way_you_lie някога и двама мои съученици си пращаха картички,прегръщаха си,казваха си че се обичали,спяха в едно легло по екскурзии,забавляваха се заедно даже и бая време след като тя си беше хванала гадже,настоящият и вече мъж,мажеше я с крем против изгаряне и т.н. Казваше след време че с мъжа и(когато още не и беше мъж) вече не е любов,а просто е останало привързаността.И когато на последната екскурзия на бала ни пак спяха в едно легло и той и призна чувствата си последва скандал,за който никой не разбра,но впоследствие пред мен и две други момичета тя сама го разгласи.И имаше неща от сорта на: "Колко гадни са някои мъже.Ти ги мислиш за приятели,а те други планове си правят как да ти се намъкнат в леглото" и т.н.Че даже и на мъжа си беше казала и после с въпросният съученик бая време се бяха гледали на кръв.
Та сама си прави изводите.
LadyTerrible добре е да знаеш също,че някой хора поради една или друга причина биха приели да бъдат просто приятели с даден човек отколкото да го загубят безвъзвратно.
tori не смяташ ли,че понякога така нараченето използване на гаджето като кошче за душевни отпадъци може би би ви сближило дори в повече ако попаднеш на точния човек?
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Ами по-скоро не. Не знам, не мисля, че тва да си лея кривотията пред него, би ни сближило. Даже по-скоро според мен поне, точно това може да отблъсне човек далече-далече от мен. Едно е да си споделяш разни работки, които са ти направили впечатление или искаш другия да изкоментира, съвсем друго - да го натоварваш с глупости. Аз лично съм с някого, защото ми е кеф с него, не за да бъда натоварвана или да го натоварвам с нещо. Отделно дето не е здравословно да споделяш всичко с човека до теб, защото не всичко го засяга и не всичко е окей да се знае.