.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 70

Hybrid View

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от MonnyMonsterr Виж мнението
    Какво знаете за исляма?
    Законите в арабските страни са ръководени единствено от Корана. Знам всичко, което съм чела или видяла по новините относно ислямските държави.

Какво е личното ви отношение спрямо исляма?
    Отношението ми към религиите като цяло е негативно защото смятам, че ни потискат. Исляма го прави най-много, като за пример може да видите как живеят в арабските страни и по какви закони се ръководят.

Имате ли чести контакти с мюсюлмани?
    Не и не помня да съм имала. Честно казано, може би се страхувам от такива хора като знам какво става по света и че при тях има най-много убийства, буквално за едното нищо. Ако разбера че човека с който общувам е мюсюлманин ще бъда много предпазлива и съмнително настроена към него/нея.

Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна?
    Исляма застрашава целия свят.

Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат?
    Според мен това трябва да бъде тяхно решение. Смятам за изключително унизително да ги карат да носят и правят неща според Корана и религията. Това си е чисто робство. Тези хора са изостанали с хилядолетия.

Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма?
    Не. Исляма трябва да бъде спрян, забранен, унищожен. Може би с тези думи ви звуча като някоя, която иска да ги убие. Не, не искам да убивам никого. Просто искам този терор и унижение да спре.

С какво асоциирате исляма?
    Терор, унижение, робство, убийства.

Има ли граници на толерантноста спрямо исляма? - Ако да. Защо?
    То до каква степен трябва да се толерира? Кои са границите? – Ако не. Защо ?
    Според мен не е лошо да си изповядваш някоя религия и да вярваш в Господ. Но е ужасно да живееш според религията ако тя подтиква към робство и убийства. Нима жените в арабските страни не са робини? Мъжете са държат точно по такъв начин. Нима този атентат срещу френския вестник не беше от ислямисти? Всекидневни виждам снимки, цитати, страници и какво ли не в знак на протест и подигравка срещу най различни религии. Случайно християни или будисти (например) да са убили някого? Всеки си преценява в какво да вярва, но за мен политиката на една държава не трябва да има общо с религията, както е например в Саудитска Арабия. Не мисля че трябва да насилваш човек да вярва в нещо и да му отнемаш свободата по такъв долен начин. Една вяра трябва да бъде нещо чисто и красиво, да те извисява... а не да те заплашва и тероризира.
    Трябва да се ограмотиш, чадо от стадото. Предполагам, че си на около 12-13 годинки - мога да ти препоръчам детска литература дори...
    Последно редактирано от dreamwalker : 03-15-2015 на 22:49
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Повече от фен
    Град
    Благоевград
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Трябва да се ограмотиш, чадо от стадото. Предполагам, че си на около 12-13 годинки - мога да ти препоръчам детска литература дори...
    1. Не позна за годините, мерси все пак че ме подмлади.
    2. Не претендирам че съм най-грамотна или че знам най-много. Просто знам достатчно, че да имам мнение по въпроса. Не съм чела "свещената им книга" и не знам всичко в детайли, но съм срещала много цитати, чела съм инфомация по въпроса и виждам неща, които са факти според религията.

Не съм религиозен човек и може би дори имам твърде негативно мнение. Със всяко ново нещо което научавам за исляма мнението ми става още по-негативно. Но както казвам - то е само мое и всеки има право да изрази собствено. Но ако толкова държиш да прочета още нещо и да се ограмотя по конкретните въпроси ще те помоля да ми предоставиш източници по темата и вероятно отново ще пиша за оставеното у мен впечатление.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си