- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Толерантност спрямо исляма.
npp, цитираш писания от някаква хартийка,написани от човешка ръка, от хора, които в предходните си постове наричаш едва ли не шарлатани.... То бива, бива, ама чак пък толкова.... Хубаво е да си вярваш, ама защо се опитваш да наложиш това на останалите не схващам, айде като се събуди Бог да вземе да спаси хората, че гледай какво става по света... Аз м/у другото в цялата история не съм останала с убеждението, че е имало момент тоя Бог да е буден и всички по света да са били щастливи... Явно след сътворението е решил да си почине неделята, та така чак до днес.... Голямо спане братче....
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
ти ще решиш ли да си починеш ако знаеш, че децата ти са в опасност?!, ето защо не пише да е решил, но пише, че просто е станало, то и по-горе е обяснено, ама няма кой да прочете, или някои предпочитат да (си) дрънкат шикалки, каква Му е вината, че се е оказал в такова положение по неволя?!, затова има и вяра, чрез която да бъде (съ)буден
"Събуди се, северни ветре(т.е. Боже), и дойди южни(т.е. и ако трябва ела и от "юг"), Повей в градината ми(т.е. в душата ми), за да потекат ароматите й(т.е. за да се изпълни с Твоята благодат). Нека дойде възлюбеният ми в градината си И яде изрядните си плодове(т.е. нека истинският Бог дойде в моя храм за да върши делата Си в него)." Песен на песните 4: 16
Последно редактирано от npp : 03-11-2015 на 12:11
Продължаваш да цитираш неща от някаква измислена книга, а реално никакви доказателства, освен тая измислена книга! Ми и аз мога да цитирам една книга, в нея има еднорози и пегаси и ако ти цитирам как летят над улиците, ще ми повярваш ли, че са там? Ужас, честно...
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
имаш право и да не вярваш, но има и неща, които не са за препоръчване
не само че Библията изглежда шантава в много отношения, но в нея наистина има немалко шантави и нелепи неща, защото е пълна и с хроники на насилие, бруталност, злодеяния, престъпления, убийства, и пр., които са били документирани по този начин с цел да послужат като поука на следващите поколения за това как не е хубаво да се върши зло/неправда:
"Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда." Римляни 15: 4
от друга страна в Библията има и много неща мъчни за разбиране от страна на хора, които нямат правилната вяра или не са утвърдени в нея, тъй като много от нещата са представени с особени думи и изрази, които разни хора са наричали символични, алегорични, метафорични, както и с др. подобни имена:
"И считайте дълготърпението на нашия Господ като средство за спасение; както любезният ни брат Павел ви е писал, според дадената му мъдрост. както пише и във всичките си послания, когато говори в тях за тия работи; в които послания има някои неща мъчни за разбиране, които неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел." 2 Петрово 3: 15-16
Какво знаете за исляма?
Законите в арабските страни са ръководени единствено от Корана. Знам всичко, което съм чела или видяла по новините относно ислямските държави.
Какво е личното ви отношение спрямо исляма?
Отношението ми към религиите като цяло е негативно защото смятам, че ни потискат. Исляма го прави най-много, като за пример може да видите как живеят в арабските страни и по какви закони се ръководят.
Имате ли чести контакти с мюсюлмани?
Не и не помня да съм имала. Честно казано, може би се страхувам от такива хора като знам какво става по света и че при тях има най-много убийства, буквално за едното нищо. Ако разбера че човека с който общувам е мюсюлманин ще бъда много предпазлива и съмнително настроена към него/нея.
Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна?
Исляма застрашава целия свят.
Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат?
Според мен това трябва да бъде тяхно решение. Смятам за изключително унизително да ги карат да носят и правят неща според Корана и религията. Това си е чисто робство. Тези хора са изостанали с хилядолетия.
Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма?
Не. Исляма трябва да бъде спрян, забранен, унищожен. Може би с тези думи ви звуча като някоя, която иска да ги убие. Не, не искам да убивам никого. Просто искам този терор и унижение да спре.
С какво асоциирате исляма?
Терор, унижение, робство, убийства.
Има ли граници на толерантноста спрямо исляма? - Ако да. Защо?
То до каква степен трябва да се толерира? Кои са границите? – Ако не. Защо ?
Според мен не е лошо да си изповядваш някоя религия и да вярваш в Господ. Но е ужасно да живееш според религията ако тя подтиква към робство и убийства. Нима жените в арабските страни не са робини? Мъжете са държат точно по такъв начин. Нима този атентат срещу френския вестник не беше от ислямисти? Всекидневни виждам снимки, цитати, страници и какво ли не в знак на протест и подигравка срещу най различни религии. Случайно християни или будисти (например) да са убили някого? Всеки си преценява в какво да вярва, но за мен политиката на една държава не трябва да има общо с религията, както е например в Саудитска Арабия. Не мисля че трябва да насилваш човек да вярва в нещо и да му отнемаш свободата по такъв долен начин. Една вяра трябва да бъде нещо чисто и красиво, да те извисява... а не да те заплашва и тероризира.
Последно редактирано от dreamwalker : 03-15-2015 на 22:49
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
араааби с калашници!!!!!!! http://i.ytimg.com/vi/GhxqIITtTtU/hqdefault.jpg
ТРРРРРРРРРРРРРРРРР!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
ужас
https://www.facebook.com/video.php?v=693798474074371
не е за хора със слаби сърца (+18 )
https://www.facebook.com/video.php?v...e=3&permPage=1
ужас
Последно редактирано от defender : 03-15-2015 на 23:40
1. Не позна за годините, мерси все пак че ме подмлади.
2. Не претендирам че съм най-грамотна или че знам най-много. Просто знам достатчно, че да имам мнение по въпроса. Не съм чела "свещената им книга" и не знам всичко в детайли, но съм срещала много цитати, чела съм инфомация по въпроса и виждам неща, които са факти според религията.
Не съм религиозен човек и може би дори имам твърде негативно мнение. Със всяко ново нещо което научавам за исляма мнението ми става още по-негативно. Но както казвам - то е само мое и всеки има право да изрази собствено. Но ако толкова държиш да прочета още нещо и да се ограмотя по конкретните въпроси ще те помоля да ми предоставиш източници по темата и вероятно отново ще пиша за оставеното у мен впечатление.
"Впечатлен сте от хората?
Ще дам различни примери защо съм впечатлен. Да кажем, поведението на полицаите, в което няма нищо милиционерско като у нас. Те наистина работят в услуга на гражданите: към 18 часа точно при стадиона „Исмет Иньоню” на Галатасарай става страхотно задръстване, светофарите очевидно не могат да поемат движението – 20-милионен град е Истанбул официално, колко е наистина, никой не може да каже – и един мотор спря с две хубави момчета полицаи, единият слезе с една папка под мишница. Отиде по средата на кръстовището и само си вдигна ръката. Всичко замръзна – стотици хиляди коли са това, започна да дава предимство на едни, после на други, отпуши движението, качи се на мотора и си замина...
Аз живях в Истанбул като редови гражданин. Ползвах обществения транспорт – трамвай, метро, автобуси. Един път не видях в най-голямата тарапана да се качи в превозно средство жена с торби и да не стане някой да й отстъпи място да седне. И другото, което ме удиви, е, че не видях родител, който по улиците или в парка да крещи на детето си или да го заплаши или удари по какъвто и да било повод. Невероятно сдържано поведение и от страна на родителите, и от страна на децата. Веднъж гледах едно такова малко детенце – 4–5-годишно, което се търкаляше на детската площадка. Татко му казва: „Хайде да си ходим”, то: „Няма”. Таткото най-спокойно си го изчака да се натъркаля и тогава си тръгнаха, без караници и викове.
Просто това е друг свят, абсолютно друг свят. Усещаш едно общество, което е уверено в собствените си сили. Както ми обясни един професор от Боазичи, когато си говорехме за битовата престъпност: „Наистина не може на всеки ъгъл да се сложи по един полицай да пази, но ислямът, наред с някои негативи, има едно много положително нещо. Казано е, че и да не те хване полицията, Аллах отгоре гледа”. Това е внушено от съвсем ранна възраст. Един продавач например ме гони 20 метра по улицата, за да ми върне пет гроша ресто, един геврек струва толкова.
Турците са хора с достойнство, изключително трудолюбиви, вглъбени в себе си, дисциплинирани. Ще цитирам думите на един колега, които са много точна илюстрация: „Аз не съм сам, дори и в пустинята Аллах ме държи в ръцете си”. Те живеят в хармония със себе си, няма нерви в отношенията им. Като гледах младите хора – може би такава е била онази България, която безвъзвратно си е отишла в началото на ХХ век. Страшно амбицирани да успеят, дори тези от Анадола, които са с по-малки възможности, компенсират с повече усилия да се научат да четат, да знаят, да могат. Две институции в Турция нямат работно време – джамията и библиотеката."
ПП: а в бг-то са атеисти, доктор сатанисти и либеристи.
Последно редактирано от defender : 04-08-2015 на 23:00
не съм учил, това не са мои думи, цитирам.
виж, че съм го праснал в кавички
естествено православието не отстъпва на исляма, но просто българите станаха тип "ес от софийския" - извадка Дарки от село отива на фейсбук събитие в сградата на ес в сф.
Последно редактирано от defender : 04-08-2015 на 23:20
Какво знаете за исляма? - Че той общо взето е обединил арабите и ги е изкарал от пустините, че да тръгнат да го налагат. Вярва се, че ако умреш заради религията отиваш в рая. Общо взето не е много далеч от християнството, даже в началото когато са искали да тръгнат към Европа, Мохамед е казал, да ни оставят на мира, понеже вярваме в един Бог с различно име. После идват някви фанатици и ебават мамата на половината религия, сиреч, извъртат почти всичко.
Какво е личното ви отношение спрямо исляма? - Нямам мнение, не вярвам в религии, но на изток в момента ситуацията е доста тягостна заради радикалния ислям.
Имате ли чести контакти с мюсюлмани? - Не особено .. в сбирките в университета, почти не си общувам с преподавателите, които идват от Иран. Само едно момче от моята група, но не е побъркан.. пич в общи линии.
Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна? - да
Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат? - не знам, някак си ми се е насадило, че не е окей, за това като видя някоя такава, гледам осъдително, а не е особено правилно
Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма? - тук, или изобщо?
С какво асоциирате исляма? - Аллах, близкия и средния изток
Прави разлика между религия Ислям и Ислямисти. Те са нещо като нашите националисти .
В исляма никъде не се споменава , че убийството е блажено - напротив - грях е , както и в христянството .Но на ислямистите , както и на нашите националисти не им пречи да грабят , бият , убиват...
хората не искали да приемат исляма и "османлиите" (т.е. тогавашния ИДИЛ) им драснали клечката
![]()
Последно редактирано от defender : 05-06-2015 на 15:24
хората не искали да приемат исляма, "османлиите" (т.е. тогавашния ИДИЛ) им завързали очите и ги хвърляли един по един от една пропаст близо до това място
![]()
Мисля, че сегашния папа Франциск не е способен, но ако се върне РАТЦИНГЕР (който като млад е бил нацист) може да ги постегне малко.
Последно редактирано от inewton : 05-07-2015 на 10:38
Какво знаете за исляма?
Не много, но и не съм се интересувала.
Какво е личното ви отношение спрямо исляма?
Неутрално, не ми пука, тъй като съм атеист.
Имате ли чести контакти с мюсюлмани?
Не съм сигурна дали се води често, но през лятото ходим на едно крайбрежно село, където са само мюсюмани. Приятни хора са.
Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна?
Със сигурност има заплаха, но тя не е толкова причинена от исляма като религия, колкото от болните мозъци, които спекулират с него.
Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат?
Техен избор е. Нали не са тръгнали да ни карат ние да носим забрадки.
Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма?
Не, трябва да се ограничи ФАНАТИЧНОТО изповядване на исляма.
С какво асоциирате исляма?
Известна нетолерантност към жените, може би, но не съм запозната добре. А и много мюсюмани вече са по-толерантни към жените. В онова село цялото семейство сяда заедно на масата.
Има ли граници на толерантноста спрямо исляма? - Ако да. Защо?
Има за всичко има граници.
То до каква степен трябва да се толерира? Кои са границите? – Ако не. Защо ?
Ако се появи някой фанатик (болен мозък) да се разкара на секундата преди да е направил някоя друга гадост.
Всеки има право да вярва в това, в което си иска. Това е изконно конституционално и морално право на всеки един човек, ако ще майката да е християнка, бащата будист, детето има право да бъде мюсюлманин или съботянин, както го кефи. Проблемът с исляма е следният. Те изискват своето право да бъдат мюсюлмани, но искат да наложат исляма и на останалите, отнемайки тяхното право да вярват в друго. И понеже хората не обичат да им се налага нещо, ислямът преминава в ислямизъм, започват да стават агресивни и започват да се занимават с разни джихади. Ислямът като религия трябва да се толерира, защото е право на избор, обаче културата на хората, които го изповядват много често преминава границите на добрия тон и всъщност дори хората в някои държави щат не щат трябва да са мюсюлмани, за да не ги избият с камъни примерно. Та исляма трябва да се толерира, но агресивното поведение, тероризма и убийствата по каквато и да било причина - не. Нали, ако, да речем, един човек, който обича да ходи с лилава коса, реши да избие всички руси хора и започне да го прави, той няма да бъде толериран не заради цвета на косата си.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."