- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Защо обществото ни деградира?
А какво е виновно? Самата ни природа? Съгласен съм. Но природата как ще я променим? По правилния път ли се движи човекът според теб?
Ако всички хора бяха гении, нямаше да отварям простата му тема. Споменах масата като боклук, защото малкия човек изцяло е подвластен и се контролира от наложената система.
Системата е нужна, за да въдворява ред, но тя е създадена, с цел да обслужва нечии интереси.
За мен хората са много лесно податливи. Избираме лесния път и гледаме единствено личностното си развитие, докато всичко се срива. На нас обаче не ни пука, защото погледът ни не отива по далеч от животът ни, ако ще и на децата си. Оставяме винаги някой да се бори с упасенията ни в трето лице, без да го познаваме. Сами се чувстваме непосилни за нищо различно и се впускаме по течението. Животът ни е е твърде кратък.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 03-24-2015 на 20:28
Да, системата трябва да помага и толерира добродетели, но не ни и ограничава да се развиваме ако искаме.
Системата толерира това, което повече се продава, а за това какво повече се продава допринасят самите хора (ти и аз) какво ползват.
Като има повече чалгари, ще има 10 чалготеки и 1 опера, обратното ще е разхищение.
Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 20:49
Ако цигарите бяха забранени, нямаше да има пушачи. Ако цигарите бяха забранени още в началото на производството си, нямаше да има недоволни пушачи от забраната на цигари, тъй като нямаше да бъде стигнал до тях продукта.
Тъп пример, който се отнася и за много други неща.
Човешката алчност обаче според мен няма още дълго да се изкорени, независимо то системата.
Ние можем да сложим най-големите по морал, образованост вождове, които да променят някои закони и прочие, но дали няма да бъдат изместнени?
Аз съм най-големия песимист.
Защо не се променяме, ами само повтаряме грешките си?
И се движим към трета световна..