- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Аааааа :3
Аз правя една салата, ама е тежка, затова предупреждавам!
Ролца от раци(нарязват се), кисело мляко(по-малко от половин кофичка), майонеза, царевица консервирана(изцежда се), червен боб(и той консервиран(и той се изцежда ;д)), лимонов сок.
Става чудо.
Enjoy.
Последно редактирано от Vanchhh : 04-10-2015 на 12:39
Значи, седмица го карах само на полуготови спагети и замразени неща, днес се надъхах най-накрая да си сготвя.
Много добре ми се получиха картофите на фурна, с шунка, моцарела, настърган кашкавал и отгоре чубрица, червен пипер и шарена сол ^^. За първи път да не изгоря нещо и да ми е вкусно като сама си готвяНаправих си и салата, та сега съм сита и много доволна
![]()
Влизам рядко тук, защото баща ми само ме гонеше от кухнята цял живот :д даже днес едва ми даде да мия съдовете и съм малко назад с материала още, но имам желание да напредвам
Ама за първи път месих днес и направих козунаци с червена боровинка :3
https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hp...e4&oe=55A4CE15
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
^Хехе, радвам се, че ти е харесала)
Майонезата, ползвам тазии никога не е в повече, според моя вкус де.
Последно редактирано от Vanchhh : 04-10-2015 на 18:40
дадада и аз тази си купих....ае знам,че е тъп въпроса :Д,ама на такава салата не се слага олио и оцет нали?аз не сложих
Ами да ти кажа аз не слагам, но не съм и пробвал ако се сложи. Мисля, че няма да стане много оферно като се смеси олио/оцет с майонеза![]()
дам и аз така си помислих...мерси иначе за рецептата :Д и да тая майонеза е супер добрата,само дето много бързо свършва;д
бахахаха бич плийз;д;д;д дае почти всичко домашно си е най-доброто,ама точно за майонезата краси си е най-добрата ;д
Майонезата домашната става много хубава, ако добавите малко сметана или кисело мляко.
А със зехтин и чесън става чудничка :д
Тори, тейнкс, на пандата ми хареса повече :д
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Да, и нейния козунак гледах точно във фейса. Абе, и на двете ще ви идвам на гости пък квото стане. :д А иначе явно аз не си падам много по тия работи. Най-много обичам жълтеникавата, прекрасна, лекоосолена домашна майонеза без добавки. Верно - тежка е, но ако мога да избирам пред Краси и нея, мисля знаете какво бих избрала. Да - като бързам не се хващам да бъркотя яйца за майонеза ама пак казвам - предпочитам домашната.
Мен ми е все тая ква е, майонеза ли е, трябва ли ми, давай яНо предпочитам Краси все пак де.
Искам козунаци да ям, на NomNomNom изглежда як.
Салата от айсберг, домати, краставици, оцет, зехтин (simple af); ньоки, сварен спанак със соево кисело мляко (без захар) и чесън; "пилешки шницели" и чери домати на грил тиган.
Добро утро
отивам да си направя кафе и овесена каша с карамел и кокосово мляко![]()
Хора, мисля утре да правя тирамису.
Гледам много рецепти, тази е по-лесно обяснена :
http://www.bonapeti.bg/recepti/Tiramisu2/
Някой има ли някакви съвети или хитринки, никога не съм правила, пък много ми е мерак.
Благодаря ви :3
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Пак на гости, бе! Ами, аз предпочитам да слагам ром, вместо Марсала в кафето за бишкотите. И малко в крема, де. И отгоре наслагвам настърган шоколад само или шоколад и какао. Само съвет - ако ще го правиш за някаква по-официална вечеря, направи го в отделни купички/чинийки/съдченца за по-търговски вид, че в нас много се разпердушинва, не знам защо, а е имало случаи да седи по 48 часа на студено, кажи-речи.
няма да е официална
спокойно
и във формички на сърца става
аз често и от тавата ям, щото ми писва само да си слагам допълнително
:дддд Един на моето мнение за тавата! Браво на теб, и аз съм същата! Мога да омятам цяла тава за един ден.